מתכונים בווק

perhay

New member
מתכונים בווק

שלום לכם, אשמח אם תוכלו להציע לי מתכונים קלים להכנה בווק. כמו כן, חשוב לי שתסבירו את שיטת העבודה בכלי הזה. אין לי שום נסיון איתו. רק אתמול רכשנו ווק בפעם הראשונה בחיים. תודה מראש שבת שלום!
 

my sunshine

New member
מחבת ווק

נועדה בדרך כלל, להקפצה. ירקות מוקפצים למשל, אשר לא מוקצפים זמן רב וכך שומרים על טריותם ועל הויטמינים שבהם. כמה טיפים לפני הקפצה: רצוי להכין מראש את כל המרכיבים לכל מנה בצלחת נפרדת ולהקפיץ כל מנה בנפרד. לא מקפיצים את כל החומרים יחד, או כל סוג בנפרד, אלא מקפיצים כל מנה הכוללת את מגוון המרכיבים בנפרד ומגישים. לכן, יש להכין את כל החומרים להקפצה (נודלס, ירקות, בשר) מראש, ולפני ההקפצה להכין בכל צלחת את המרכיבים ע"פ טעמו של הסועד. רצוי לחתוך את הירקות לחתיכות בגודל המתאים למהירות ההכנה שלהם. ירקות שמוכנים מהר כדאי לחתוך לחתיכות גדולות יותר. ההקפצה נעשית על הלהבה הגדולה ביותר. לפני ההקפצה מחממים היטב את הווק ורק אז מוסיפים את החומרים המוקפצים. הווק המומלץ עשוי מתחתית עבה היוצרת פיזור חום אחיד. אופן השימוש בווק חדש: מניחים את הווק על האש, מורחים אותו במעט שמן ומשחירים אותו כ - 3 - 4 דקות על האש. מורידים מהאש, מנקים במים והווק כשיר לפעולה. ג'ינג'ר ושום חיוניים בפתיחת תהליך הטיגון לפתיחת הטעמים. לכן, לפני כל הקפצה, מומלץ להקפיץ ג'ינג'ר ושום.
 

my sunshine

New member
אטריות אורז מתובלות

3גזרים מרוסקים גס 2 כפות שיני שום קצוצות 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ 3 בצל ירוק - רק עלים 4 כפיות מיץ לימון 2 כפות סוכר לטגן את הגזר, שום, בצל וג'ינג'ר בערך כ - 3 דקות תוך כדי הקפצה. רצוי להשתמש במחבת ווק או במחבת טפלון יצוק. להוסיף מיץ לימון וסוכר ולהביא לרתיחה 300 גר' אטריות אורז דקות להשרות 6 דקות במים חמים + תבלין תאילנדי או כף אבקת מרק לסנן היטב את האטריות ולהוסיף למחבת להמשיך ולערבב בערך כ - 2 דקות 2 כוסות נבטים 2 כפות בוטנים קצוצים מטוגנים 3 כפות רוטב סויה להוסיף את הנבטים, בוטנים ורוטב סויה ולערבב בערך כדקה כף רוטב צ'ילי מתוק כף עלי כוסברה קצוצים להוריד מהאש ולהוסיף את הצ'ילי המתוק ועלי הכוסברה, לערבב ולהגיש
 

my sunshine

New member
ירקות מוקפצים בתוספת אטריות

2 כפות שמן 2 שיני שום כתוש 1 בצל פרוס 1 כרוב קטן פרוס דק 1 פלפל או גמבה קצוץ 1 גזר גדול פרוס 1 גבעול סלרי חתוך לרצועות 150 גרם איטריות מבושלות ומסוננות 3 כפות רוטב סויה 1 כפית פפריקה חריפה 2 כפיות דבש לטגן מעט את השום ולאחר מכן להוסיף ולאדות, תוך כדי הקפצה, את כל הירקות במחבת לערבב בקערית נפרדת את הסויה, פפריקה, דבש, ולהוסיף לירקות תוך ערבוב קל בסוף, להוסיף את האיטריות המבושלות, לערבב קלות ולהגיש מיד
 

perhay

New member
sunshine, ../images/Emo51.gif על כל המתכונים וההסברים!

שבת שלום!
 
למעלה