מתכון

מתכון

כידוע לחברי הפורום (אני מקווה) אני מגדל מיני ירקות לבית. כעת העונה של פול ואפונה אישתי לא משתלטת על הכמויות שאני מביא והפריזר דחוס מהם. אם יש לכו\לכם מתכונים להנ"ל זו תהיה תרומה למטבחנו ולשלום הבית, סתתתתם. תודה מראש

may55

New member
חה חה אני חשבתי שאתה מזמין את

האמיגוס לקטוף ביזליה- אפונה בכל זאת מתכון למרק אפונה ביזליה (אפונה בנוסח ספניולי) בתיאבון

tsiporganeden

New member
טריאנדיפולו, אלוגאר דה אצ'אר פואדי

סר קה מוס אינויטאס אה טו קאזה אי אראנקארמוס און פוקו אי מוזוס? תן קארגו אי ביזליה אי אבה פרסקה טיינן מונצ'אס "פחמימות" קה סה אזן אסוכר אן אל פוארפו, תנה קארגו. קון ברכה קה טה סייגה.

קה נו תסיקליאס

יא תנגו דה מנסתר ב'ולונתטריוס פרה אותרוס לאבורוס אי קואדו ב'ינה אל תימפו קירו ב'יר קיין נו ב'אב'יניר!!!

רותי ב.

New member
מלדי אומפוקו פור איל

פול אי אקי פואדס טופאר קואנטאס רסטאס אמי מה אגראדה מונצ'ו. מי מאדרה דש'אב'ה קואנטוס די לוס 'תרמילים' קי אראן מאס פ'רסקוס אי בלאנדוס, אי סין 'מאנצ'אס אי דאדאס'.. קומו דיזייה, אי לוס גיזאב'ה טאמביין. לוס מאס ארונג'אב'ה. אל סזון אס מוי קורטו, אי בואנו קי מוזוס, לוס ספרדים, לו פודמוס גיזאר אי קומר אין פסח. לוס מאס בואנוס פול טופו אין אסטוס דיאס, אומפוקו אנטס די פסח אי אומפוקו דספואס דיל מואֵה. אנסינה קי לה אידאה די פשריקה נו אס טאן נגרה ... סטו פרונטה אה רקוז'ר אי סיגורו קי פאגאר פור פ'רסקו פול. פה אפשר למצוא עוד מתכונים שונים לפול.

Sarika

New member
מוזוטרוס יאמאמוס אל פול=פ'אב'ה

יו נו קומו פ'אב'ה פורקי סו אלרג'יק, קוואנדו ארה צ'יקה מי מאמא מי דיו פ'אב'ה אי מי אינצ'י טודו אל פוארפו די גראנוס.

angelici

New member
אני דוקא לא מצאתי אירוויה=אפונה

השנה חיפשתי כי אצלנו אוהבים את האירויה עם כמה קליפות שמוסיפות את הטעם אך בבקשה מתכון דאירוויה מבית אמא אירוויה/אפונה מוציאים את האפונים מהטרמילים ואת הקליפות הבשרניות והטריות(לא היבשות והפגועות) מקלפים ע"י שבירת העלה וקילוף כלפי מטה כך שישאר החלק הפנימי בלבד (האמת צריך לראות איך עושים זאת כי כאן קשה להסביר) שותפים הכל בקערה ומעבירים לסיר על ק"ג אפונה מוסיפים: חצי כוס לימון שמן מלח ופלפל שחור מים עד גובה האפונה וזהו,,, אין להוסיף שום תבלין כל המוסיף גורע זה הטעם האורגינל של האפונה נסה ותהנה אנסה שוב לבדוק בשוק כי יא מקייו לבבה

angelici

New member
שכחתי להוסיף,,לבשל עד

שינקזו חלק מהנוזלים וישאר ממש מעט נוזל בתחתית תתחיל על אש גבוה ותרויד לאחר הרתיחה לנמוך בתאבון

angelici

New member
פול =אבה פרסקה

כמעט אותו דבר כמו האפונה מוסיפים את הפולים לסיר כמובן גם פה צריך קצת מהקליפות שנותנות את הטעם מוסיפים ,לימון, שמן, מלח ופלפל שחור,מים עד לגובה הפולים ואפשר להוסיף כמה עלי ביזבז קצוצים,מבשלים עד שהפולים רכים מגישים לצלחות מומלץ להגיש עם יוגורט קר מעל הפולים אין אין על זה ...ממש טעים

tsiporganeden

New member
אני מזמן שידרגתי את הטעמים של

הלימון בבצל מטוגן ורסק עגבניות, לא יודעת למה לי זה יותר טעים.

מוצ'אס גראסיאס

אתודוס קה ממאנדארון לוס מתכונים אי אלומאס בשביל רוח ההתנדבות פארה קורתאר פ'ב'ה אי פינזלאס. פקאדו קה יא סאסקאפארון, מה אל דאגה יא ב'וס ב'א אאיב'יתאר פרה קורתאר אותראס זארזב'אתס אל תיימפו. דרך אגב (קומו סה דיזה אן לאדינו?) אל אב'יראנו יו תנגו דה ארקוז'אר "פקעות" דה רקפות אפארז'אנדב'וס O.K.? אן קאדה קאב'זו מוצ'אס גראסיאס אתודוס.

אסטרלו

New member
../images/Emo9.gifברכה אי סאלו קה ב'וס סה אגה

אירב'ייה פרסקה אז דה אלאבאר אל דיו. קון און פוקו דה קאשקאס אריינטו....יאמי יאמי. לה זארזאבט קה אנגראנדסס אז סין "ריסוס"? אסטו בושקאנדו אה מרקאר זארזאבאט לימפייה דה כימיקאלס.

למעלה