מתכון מצויין ללחם

leale1

New member
מתכון מצויין ללחם

אני רוצה לשתף אתכם במתכון ללחם ללא גלוטן. אחרי הרבה נסיונות הגעתי למתכון מעולה. הבת שלי לא מוכנה לטעום שום לחם אחר. המתכון הוא לשני לחמים בתבניות של 21/14 ס"מ להכניס לפי הסדר לקערת מערבל את החומרים הבאים: 1 שקית קמח מרמולייט 1 כף משפר אפיה 1 אבקת אפיה 2 וחצי כפות שמרים יבשים 2 כפות נס קפה (כדי שהלחם ייצא חום) 1 כפית מלח 3 כפות סוכר 4 ביצים 120 גר' חמאה מומסת במיקרוגל קצת פחות מ-3 כוסות מים פושרים לערבב תחילה עם כף, כדי שהקמח לא יתעופף ואחר כך במערבל עד לקבלת עיסה אחידה (היא יוצרת דביקה) להשאיר להטפחה כחצי שעה - מכפיל את הגובה להעביר לשתי התבניות וליישר קצת מלמעלה, זה דביק, אפשר להיעזר בלקקן. להטפיח עוד 10 דקות להכניס לתנור בחום 200 מעלות למשך כ- 35 דקות. הלחם יוצא חום, גבוה, הפרוסות רחבות וגבוהות אחרי שהלחם מוכן, להשאיר על השיש שיתקרר ואז לפרוס ולהקפיא. טעים מאד בטוסטר !!!! בהצלחה !!!!!

daniela21

New member
תודה רבה,

אני אנסה בלי חמאה, אלא עם מרגרינה/שמן ועם סיבי פייברקס ונקווה לטוב!

leale1

New member
אפשרי

בהתחלה עשיתי עם מרגרינה בטעם חמאה אבל הבנתי שחמאה יותר בריאה לגוף ועדיף להשתמש בכמה שפחות מרגרינה

רעיון נוסף

במקום נס קפה, אני ממירה חצי מכמות הסוכר בסילאן טבעי. זה יותר בריא (כי בסילאן אין תוספת סוכר) ונותן צבע חום יפה.

leale1

New member
טיפים נוספים

לפי הרעיון שכתבת לי נראה שיש לך ניסיון באפייה. יש לך מתכון מוצלח מיוחד וממולץ לשלוח לי ? עכשיו אני מחפשת מתכונים לעוגיות שלא מתקשות מיד, שאפשר להשאיר בקופסא מבלי שיתקשו.

נועית7

New member
עוגיות מעולות

האמת שאני רשמתי בשם אמא שלי, שאכן נהייתה מומחית לבישול לצליאקים (ותמיד היתה בשלנית מעולה...), ואכן יש לנו מתכון לעוגיות שאני מכינה עם ממרח תמרים/ פרג (יש לי אספקה שוטפת של ממרחי תמרים
). אני שומרת אותן בפריזר אבל הן למעשה לא קופאות אלא הכי טעימות ישר מהפריזר. המתכון בבית אז אני ארשום בערב או מחר...

leale1

New member
../images/Emo51.gif מכל הלב !!!!!!

אני אמתין בכייף. תודה !!!!!!

נועית7

New member
מתכון לעוגיות

רק עכשיו (אחרי שהעתקתי את המתכון) ראיתי שיש עליו זכויות יוצרים ולאור שיעור באוניברסיטה בנושא זה שעברתי רק אתמול קשה לי להפר אותן בצורה בוטה כ"כ. המתכון הוא מחוברת מתכונים שקיבלתי במהלך סדנה לאפיית קינוחים נ"ג אצל צליאקית מקסימה בשם רויטל בן ברוך ברעננה. אם את רוצה את המתכון, אנא כתבי לי מסר. לגבי השאלה שלך על הסדנה- אני הלכתי עם אמי ואחותי לסדנה של רויטל מיד אחרי הגילוי וזה היה חיוני ביותר. קצת הדרכה ראשונה, קבוצת תמיכה לא פורמלית עם עוד צליאקים, והקלה על ההלם (והרבה עוגות ומתכונים טובים). אם את מעוניינת- אשלח לך במסר את הטלפון שלה. השקעה מומלצת לכל צליאקי חדש ע"מ לצאת מהשוק...

meitush123

New member
כמה זמן הלחם שורד בלי הקפאה

ואולי את יודעת כמה כוסות קמח זה שקית? (ככה שאני אוכל להקטין כמויות)

leale1

New member
תשובה

אף פעם לא בדקתי כמה כוסות יש בשקית, אפשר לנסות פעם אחת. הלחם לא שורד הרבה זמן בחוץ, בדרך כלל כאשר הוא מוכן, הבת שלי מייד אוכלת את הקצוות. הוא טעים מאד כאשר הוא טרי. אחרי שהוא מתקרר אני מייד מכניסה להקפאה כדי שישאר טרי וטעים לטוסט.

נילוס11

New member
עוד טיפים נוספים לאפיית לחם

אז גם אני אופה לחם דאי דומה למה שכאן נתת אני ממלא אותו בעוד כל מיני דברים כמו פפריקה מתוקה גסה ,שמן זית,ולפעמים בבצל יבש עם צימוקים שחורים פעם עם חמניות ודלעת קלופים,אבקת שום,פטרוזיליה יבשה,וכל מיני דברים שאפשר לקנות בחנויות תבלינים ומציעים לי שם ואני מנסה. הכל טעים והכל יוצא נהדר. בתאבון.

leale1

New member
../images/Emo51.gifנשמע טוב

נשמע מעניין , אאמץ את הטיפ הזה באפיה הבאה !

נילוס11

New member
ועוד דבר חשוב בקשר לאפית לחם

את החמאה והמרגרינה החלפתי בפעם האחרונה ושמתי 2 יוגורטים של אחוז וחצישל יופלה. האמת זה גם פחות משמין,אבל לדעתי זה עושה אותו יותר רח.(וזה החשוב)

leale1

New member
המתכון

המתכון רשום בתחילת השיחה. הוא מדוייק. ייתכן שאתה משתמש בכוס יותר גדולה ואז אולי יוצא דליל יותר. מדובר בכוס מים במידה הסטנדרטית ולא כוס יותר גדולה. אני מציעה לנסות להוריד רבע כוס מים. הבצק בכל מקרה כפי שכתבתי יוצא דביק אבל לא נוזלי ונשפך ...... ועובדים איתו עם לקקן ולא בידיים. העיסה שיוצאת מהמיקסר צריכה להיות קרמית ואחידה, דביקה אמנם אבל לא דחוסה. לא להתייאש כי הלחם טעים טעים !!!!!!!

השאלה מופנית לנילוס 11

השתמשתי בשני גביעי היוגורט, כי אני לא צורך מרגרינות וחמאות. האם שינית את כמות הנוזלים?

למעלה