מתכון מנצח

מתכון מנצח

אני יודעת לבשל לא רע וחשבתי שכל אחת ואחד יעדכן/ינדב מתכון של מאכל שהוא עושה הכי טוב מתאים לי לגוון את הבישולים והמאכלים מה דעתכם? אני אתחיל עם לבנה תוצרה בית: הכלי המתאים ביותר זה ה"רב שימושי" של טאפרוואר - יש לו גם כלי גם מסננת וגם מכסה. אם אין אז אפשר קערה, עליה מסננת ומכסה של סיר או של אותה קערה. נייר מגבת סופג או בד טיטול נקי מאוד. לוקחים יוגורט (זה שלתנובה 1.8 ליטר עם המכסה האדום) מערבבים 2 כפיות מלח (לא מלאות- שטוחות) מיץ מלימון אחד שהוא עמוס במיץ (אפשר תרכיז לימון משומר). מערבבים היטב. מרפדים את המסננת בנייר סופג שכבה אחת ושופכים את הכל למעלה, מכסים במכסה ומכניסים למקרר. ביום הראשון יש לדאוג לרוקן את המים שהצטברו בקערה לעיתים קרובות (כל שלוש שעות בערב למשך 4 פעמים) ולאחר מכן בהתאם לצורך. הגשה עם זעתר ושמן זית.

goanin

New member
הפסטה הסודית שלי:

מתאימה לכל מתכון של פסטה עם רוטב, וכמובן לסלט ירקות גדול... ווק יפה עם שכבת טפלון כוס מים* (להביא לרתיחה) פסטה טובה* *המים צריכים להיות בגובה של הפסטה בדיוק. עם הזמן לומדים מה כמות הנוזלים הרצויה. נותנים למים להצטמצם ולהתאדות. הפסטה אמורה להיות קשה ולא נעימה לנגיסה. בשלב הזה שהמים התאדו, מוסיפים שמן זית + פסטו ומקפיצים את הפסטה תוך ערבוב. המרקם שצריך להתקבל הוא מרקם מאד אל-דנטה (צמיגי אפילו), מה שעוזר לשמור על אינדקס גליקמי נמוך מאד!!! המרקם נעים בפה. בלי הרתחה ממושכת של כמויות גדולות של מים, ובלי סינון. ניתן לתבל בכל דבר. הילדים משתגעים על זה כי זה כמו חטיף. זהו - שימו רוטב, שימו את הפסטה בסלט ירקות, או סתם פזרו עליה גבינה. ככה אני מכין את הפסטה שלי תמיד

goanin

New member
הפסטה יוצאת מאד נגיסה

אבל לחלוטין מבושלת. זה לא שאת מרגישה שלא בשלת אותה מספיק. תנסי.. קשה לי להסביר את המרקם.

למה לימון ?

פשוט: קחו 8 גביעי יוגורט לפחות 4 אחוז שומן שפכו למסננת מרופדת בבד חיתול וערבבו גם כף שטוחה מלח. הניחו 10 שעות (או לילה). בבוקר תקבלו יופי של לבנה.

מוס שוקולד

כזה מוס מעולה לא אכלתן.... אני נורא אוהבת אותו כי אין בו את הכבדות של הקצפת שבד"כ מוסיפים למוסים. רק אקדים ואומר שזה לא מתכון שאני המצאתי אלא מהספר שוקולד של על השולחן: מצרכים: 250 גרם שוקולד מריר (עדיף ה-60% מוצקי קקאו אבל גם הרגיל יעשה את העבודה) 2/3 כוס (160 מ"ל) מים 30 גרם חמאה (גם עם מרגרינה זה בסדר כי הכמות קטנה אז זה לא נותן טעם) 4 ביצים מופרדות 1/4 כוס (50 גרם סוכר) אופן ההכנה: 1) ממיסים במיקרוגל שוקולד, מים וחמאה. מערבבים פנימה חלמונים. 2) מקציפים חלבונים עד שנוצרות גבעות רכות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף, עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מקפלים את הקצף לתערובת השוקולד. 3) מחלקים את המוס לקעריות הגשה ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות. מגישים קר. בתאבון

maybesure

New member
יש עוד אנשים

שמשתמשים בביצים לא מבושלות במתכונים? אני מעדיפה להמנע מכך. מחליפה הקצפת ביצים בשמנת מתוקה. מוס הכי פשוט שאני מכירה: שני מיכלי שמנת מתוקה, 1 מיכל קטן שוקולד נוטלה, לערבב מעט, להקציף לקצף יציב - לצקת לטבעת הג'לי (ל טאפרוור או דומה לה). לקרר היטב, לחלץ מהתבנית ע"י הנחת מגבת חמה למספר שניות. להגיש פרוסות. ניתן כמובן גם לצקת לכוסות.

דגיתי

New member
הוצאת לי את המילים מהפה

גם אני לא מסוגלת להשתמש בביצים לא מבושלות במתכונים. בגלל זה נמנעת מלהכין עוגות מוס (אבל בחוץ, מתה עליהן). כמה ביצים במתכון את מחליפה בשמנת מתוקה? אשמח לקרם מוס לעוגה בסגנון זה.

דגיתי

New member
פשוט להחליף הביצים בשמנת?

ואז להמשיך לפי המתכון? צריך להקציף השמנת?

ביצים

נכון שיש בעיה עם ביצים אבל זה רק כשלא יודעים מה מקורם (אלו שקונים בשווקים ובחלק מהמכולות שלא לדבר בצידי דרכים וכו'). וגם תנאי האיחסון חשובים. כמו כן עד כמה היא טריה. אם הביצים הן מתנובה או מקור ידוע (אלו עם החותמת) והן אוחסנו כמו שצריך והן כמובן לא ישנות וקליפתם לא נגעה בנוזל כל שהוא (אסור לשטוף ביצים אלא אם כן מבשלים אותן מיד כמו בחמין או ביצים קשות) אז הסיכון הוא ממש מינורי. אם את עדיין מפחדת יש שיטה של להניח את הביצה במים רותחים לדקה שתיים (לא לבשל אותה), להוציא ולהשתמש כרגיל. טוענים שזה משמיד את החיידקים. המתכון שלך נשמע טוב, אני עושה בדיוק את זה אבל מקפיאה ויוצא פרפה מדהים (אני מכורה לנוטלה).

maybesure

New member
אמנם אני קונה

רק עם חותמת תנובה, ורק בסופר קבוע שאני סומכת בד"כ על האחסון שלהם - אבלללל, תקלות קורות ולמה לי לקחת סיכון בכלל? יש תחליפים, פי כמה יותר בטוחים ובעיני גם טעימים. (רק המחשבה על לאכול ביצה לא מבושלת עושה לי איכסה!) גם מחוץ לבית לא נוגעת בעוגות מוס, מבחינתי כולן חשודות חוץ מאלו שאני מכינה

דגיתי

New member
שמעתי ש...

בקונדיטוריות עובדים עם נוזלי הביצים (חלמון וחלבון) שמגיעים ארוזים בנפרד בשקיות, לאחר שעברו פסטור. אותי זה מרגיע.

משו קטן שמשדרג קציצות בשר חבל"ז

מוסיפים חצי כפית חרדל לסיר קציצות עם רוטב אדום. מעדן!

נועם@בת

New member
מתכונים- לאלמוג שלי

ולכל מי שרוצה מתכונים לעצלנים
. מרק בטטה: 2-3 בטטות גדולות (היתה לי אחת במשקל של מעל קילו). 2 בצלים 3-4 גזרים 2-3 קישואים אפשר להוסיף חתיכת דלעת. הכמויות נזילות ואפשר לשחק איתן לפי מה שיש בבית. אם יש כמות גדולה של דלעת אז כבר קוראים לזה מרק דלעת. לפרוס או לקצץ גס את הבצל ולאדות אותו. לחתוך לקוביות של בערך 2 ס"מ את הירקות, להוסיף לבצל ולאדות ולערבב עד שהקוביות מתחילות להתרכך. להוסיף מים עד כיסוי ועוד קצת. לתבל במלח, פלפל שחור או לבן וזנגביל, אפשר גם כמון. להביא לרתיחה ולבשל אש קטנה עד שמתרכך מאוד. לטחון את הכל בבלנדר מוט או מעבד מזון. אפשר לקשט בירק תבלין קצוץ. סלט גמבה: גמבות כמה שיש. אפשר להוסיף פלפל אדום וירוק. לחתוך לריבועים של 2 ס"מ, או לרצועות. לכסות בתערובת של חצי מים וחצי חומץ. להביא לרתיחה ולכבות מיד. לתבל במלח, פלפל שחור, מעט שמן והרבה שיני שום. מי שאוהב אפשר להוסיף זרעי שומר. יופי של תוספת לאוכל או לסלטים. יכול להשמר במשך נצח במקרר. בתיה

למעלה