מתכון מנצח לאגרול, בבקשה...

clcl

New member
אגרול / Good Food (לא כשר)

אגרול / Good Food מתכון ל- 8 יחידות החומרים: 8 יחידות עור אגרול לפי הטעם שמן לפי הטעם רוטב חמוץ מתוק אופן ההכנה: ממלאים כל עור אגרול במילוי (הכנת המילוי בהמשך) מקפלים 3 פינות ויוצרים צורת מעטפה. לאחר מכן מגלגלים לפינה הרביעית ויוצרים צורת אגרול. במחבת גדול עם 2 סנטימטר שמן מטגנים את האגרול ל - 2 עד 3 דקות. לשמור על האגרולים בתנור בחום של 150 מעלות בזמן שמטגנים את השאר. מגישים עם רוטב חמוץ מתוק. מילוי בשר חזיר : מבשלים רבע קילו בשר חזיר עם שום למשך 2 עד 3 דקות. מוסיפים חצי כוס כרוב, חצי כוס ערמונים חתוכים , חצי כוס גזר קצוץ, ורבע כוס בצל קצוץ. מטגנים לעוד 2 דקות, מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות קמח תירס, חצי כפית סוכר ורבע כפית מלח. במילוי זה משתמשים לאגרול.
 

clcl

New member
אגרול עם ירקות / Good Food

אגרול עם ירקות / Good Food מתכון ל- 20 יחידות החומרים: 200 גרם נבטים, ניתן להשתמש גם בנבטי שעועית 3 גבעולי סלרי 1/2 יחידה כרוב, בגודל קטן עד בינוני 3 יחידות בצל יבש 1 יחידה גזר 2 כפות קמח 1 כפית מלח לפי הטעם שמן, כמות המספיקה לטיגון עמוק 2 כוסות קמח, עבור הבצק 3/4 כוס מים, עבור הבצק 1/2 כפית מלח, עבור הבצק אופן ההכנה: להכנת הבצק: בקערה של מיקסר מערבבים את הקמח עם המלח והמים. לשים ומקציפים את העיסה במיקסר במשך 10 דקות. התערובת צריכה להפוך לבצק גמיש ורך. במידה ובמהלך הלישה מתקבל בצק יבש מדי , ניתן להוסיף מעט נוזלים. כאשר הבצק מוכן, נפזר קמח על הידיים, כדי שלא ידבק אליהן הבצק , נוציא את כדור הבצק ונניח אותו למשך כ- 20 דקות במנוחה. את הבצק מרדדים באמצעות מערוך, לשני עלי בצק דקים בגודל של 45 סמ´ על 45 סמ´ כל אחד. את העלים נחתוך לריבועים שווים בגודל של 15 סמ´ על 15 סמ´ כל אחד. עדיף להכין הכל בסמוך למועד הטיגון - כדי למנוע התייבשות הבצק. הכנת המילוי. את הנבטים , הסלרי הכרוב והבצל קוצצים לרצועות, את הגזר מגרדים בפומפיה גסה. מטגנים את הכרוב והבצל, בווק או במחבת גדולה, עם מעט שמן וזאת למשך 2 דקות. מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן למשך 3 דקות נוספות,, עד שיהפכו כהים מעט יותר, אך לא יותר מדי, כדי לא יאבדו מפריכותם. מוסיפים את שתי כפיות הקמח, מערבבים כדקה ואחר כך מכבים את האש ונותנים למילוי להתקרר. עתה נמלא את ריבועי הבצק הקטנים במילוי שהכנו, כל ריבוע בצק יכיל כף גדושה של מילוי. את הריבועים נגלגל בצורה של סיגר, אך שקצותיו יגולגלו כלפי פנים, כדי שלא יצא המילוי בעת הטיגון. את קצוותיו של הסיגר נדביק באמצעות הרטבה קלה של הבצק במעט מים. את האגרול מטגנים בשמן עמוק, במחבת גדולה או בווק. כל 4 אגרולים יוכנסו בזהירות לשמן רותח, ונטגנם עד שיזהיבו מצד אחד, אחר כך נסובב כדי שיטוגנו גם מהצד השני. לאחר הוצאתם מהשמן, רצוי להניח על נייר סופג כדי להפטר משמן מיותר, ורצוי להגישם חמים ופריכים.
 
למעלה