מתכון מבית אמא...

מתכון מבית אמא...

אז סוף סוף החלטתי שלא יפה מצידי רק לגנוב מתכונים מכולכם אלא הגיע גם זמני לתרום משהוא לכם... לכן כהונגריה אמיתית החלטתי לתת מתכון הונגרי אמיתי שנקרא בהונגרית רוקוט קרומפלי, שבתרגום סימולטני הוא תפוחי אדמה מסודרים. המצרכים: 7-8 תפוחי אדמה (שבושלו עם קליפתם יום קודם והושמו במקרר) 3-4 ביצים (שגם בושלו יום קודם והושמו במקרר) 2 מיכלים של שמנת חמוצה 2 מיכלים של שמנת מתוקה 100 גרם חמאה אופן ההכנה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עגולות דקות ומתחילים לסדר בתבנית, שכבה של תפוחי אדמה ומעל זה חמאה, עוד שכבה של תפוחי אדמה ומעל זה פרוסות של ביצה ומעל שמנת חמוצה, עוד שכבה של תפוחי אדמה ומעל זה שמנת מתוקה, וכך ממשיכים עם השכבות עד שנגמרים כל המצרכים.... ניתן לפזר מלמעלה גם פרורי לחם לשם הפריכות. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שמשחים.... רצוי לשים מתחת נייר אלומיניום מכיוון שהשמנת המתוקה מתחילה לבעבע ולעיתים גם קצת נשפכת החוצה בתאבון ליהי

שכחתי לציין...

שיש לקלף את תפוחי האדמה לפני שפורסים אותם.... נו ... פעם ראשונה שאני משאירה מתכון וגם אז אני עושה פאדיחה ליהי (שהולכת לחפור בור באדמה כדי להסתתר מהפדיחה)

אמירה

New member
אוי ליהי ליהי, את יכולה לצאת מהבור

אם נספור את מספר הפדיחות שעשינו בבישול.....חבל``ז אם היית בשטח הבנת שאני לא ממש הונגריה, אבל הבעל לעומת זאת כן, אז הפרוייקט הבא שלך ליהי, זה `` מודר טה`` מה שהחבר`ה קוראים חלב ציפורים, אז להעיר את סבתא ולהוציא ממנה מתכון. ו......ברוכה הבאה כמובן......

amitush_z

New member
oh mommy mommy!

i love you soooooooooooooooooooooooooooo much! cya at 11:05! hey people dont get all excited here! she`s my mom for god`s sake!!!

אמירה, דוקא נתקלתי במתכון הזה

אז אם ליהי (או מישהו אחר) לא ירשום לך אותו עד הפעם הבאה שאני אכנס לכאן אשמח לרשום לך אותו.

אמירה

New member
גם אני נתקלתי בו, אבל הוא לא יצא

כמו שחמותי מכינה.אז טולי יש איזו שהיא גרסא אחרת ?!

היי אמירה

עכשיו קצת מאוחר אבל מבטיחה מחר לבדוק אצל אמא... אני באופן אישי טרם שמעתי על כך, אבל אני מאמינה שאמא שלי כן שמעה על זה.... אז מחר אני מקווה כי תקבלי ממני את המתכון ליהי (שהולכת להתקלח, להוריד את האדמה מפניה)

droli

New member
אכלתי שבוע שעבר חלב ציפרים

וזה פשוט משגע, קצף ביצים מבושל ברוטב וניל פשוט ללקק את האצבעות. אשמח לקבל את המתכון. או לחילופין אנסה להשיג אותו מהמשפחה שהתארחנו אצלה אם לא תצליחי להשיג. לי זה יהיה קשה יותר כי שם הכינה את זה האמא של המארחת. אבל זה שווה כל ליקוק. מיכל

רובנס

New member
יש לי את המתכון הנ`ל המופיע בספרו

של אהרוני מנות אחרונות תחת השם ביצים בשלג למי מכם שאין מחר מבטיח להקליד את כל חובותיי המחשב שלי חזר פחות או יותר לעבודה תקינה

יוווווווווווווווווווו הזכרת לי

נשכחות שנים שא אכלתי את זה ליתר דיוק 6 שנים בדיוק תודה :cool: נופר

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

יוווווווו אני תופסת את הבטן מצחוק את צודקת חמה ולא חמאה ליהי לגבי שאלתך זאת בדיחה משפחתית אבי ז``ל שעלה מהונגריה מעולם למרות כל הנסיונות של כולנו הצליח ללמוד לכתוב חמאה ללא שגאיות תמיד אצלו זה היה חמה עד שאם הוא פעם היה כותב חמאה היינו בטוחים שזה לא הוא

שיגריס

New member
ליהי, רוצה מלחמת רומנים-הונגרים?

אז ככה, גם בביתי הרומני היו מכינים את המתכון בקביעות והוא נקרא ברומנית ``קרטוף פרנצוזשט`` או בתרגום חופשי: תפו``א בנוסח צרפתי. הממממממ... מה שמביא אותי למחשבה ששתינו מפסידות כאן כי זה כנראה לקוח בכלל מהצרפתים.

שיגריס

אם נתחיל כאן מלחמת הונגרים רומנים... זה לא יהיה עניין חדש כי ידוע שאין הרבה אהבה בין העמים... אבל אני באופן אישי מעדיפה החלפת מתכונים... ודרך אגב ראיתי כי יש מפגש של הפורום וההצעה שלך לעשות משהוא דומה בחיפה דווקא מאוד נראית לי.... האמת שאני מרגישה ממש לא נעים כי רובכם כאן טרם מכירים אותי ואני כבר מכירה אותכם כל כך טוב.... אבל מעכשיו אני מבטיחה כי גם אתם תכירו אותי ואת מטבחי. ליהי

לשיגריס וליהי - אני יהיה במקום שויץ

מכיוון שאני חצי רומניה וחצי הונגריה(אבי ז``ל הונגרי מטרנסילבניה)

למעלה