מתכון לשוקולטה

מני.ת

New member
אני מכיר את האגר אגר,

אבל כסוג של של חומר דומה לג'לטין בתכונות, הוא לא שומני ולא אצילי במרקם כמו חמאת הקקאו, זה כמעט כמו להשוות גבינה כחושה של פעם לגבינה 9 אחוז מעודנת...

chocosan

New member
התכונה הכי בולטת של אגר אגר

הוא- שככל שאתה מבשל אותו יותר הוא נהיה יותר אלסטי- הנה מתכון חביב לגלי נודלס. 1.2 ליטר מים 20 גבעולי למון גראס 150גרם סוכר דקלים מבשלים את הלמון גראס והסוכר בתוך המים בערך 20 דקות, טוחנים ומשאירים להתקרר. מעבירים את המסה דרך בד ומביאים בחזרה לרתיחה מוסיפים 24גרם אגר אגר + 2 עלי גלטין(דפים לא אבקה) ומרתיחים כ-5 דקות תוך ערבוב תמידי עם מקצפת ידנית ושופכים לתבנית אינגליש קייק ונותנים למסה להיקרש. חותכים לנודלס, מערבבים אם ליצי ,מנגוסטין, רמבוטנג ושופכים סירופ של לים וונילה. ויש לכם סלט נודלס אם משפחת הליצי במשרה ליים וונילה( מומלץ להכין טוויל של שומשום שמתלווה מאוד טוב)

המפיסטה

New member
זה מתכון של אל-בולי?

לאגר-אגר יש תכונה נוספת מלבד יכולת הקרשת נוזלים לאחר הקירור(כמו ג'לטין רגיל) . . יש לו את היכולת להצמיג נוזלים חמים. אל בולי מכין בעזרתו אפילו מוס שוקולד חם!!, כן מוס שוקולד חם!!.

chocosan

New member
לא

זה מתכון שלי ושל whee chang la אחד מעשרת אמני הדים סאם העולמי- לשעבר shangrila singapor ו-hakkasan ועכשו שף הדים סאם של yatucha בלונדון- בן אדם חביב וצנוע שעבד איתי ב-hakkasan בשנתיים הראשונות של הפתיחה

chocosan

New member
מאוד רציתי לעבוד אצל אל-בולי

אבל יש רשימה של בערך שנתיים המתנה כדי לעבוד אצלו-אפילו במלצרות!!! כידוע לך הם פתוחים רק חצי שנה ובחצי השנה השניים הם רק מפתחים את התפריט לעונה הבאה. אכלתי שם ביום הולדת 25 שלי וקיבלתי סיור במטבח- אך המטבח המושלם!!!! באמת כל סועד שם הוא מלך לא משנה מה הוא מזמין נותנים לך את ההרגשה שלא שילמת מספיק בשביל השירות אפילו כשמישכנת משהו כדי להגיע לשם

המפיסטה

New member
בקשר לשוקולטה

נראה לי שעל חצי ליטר חלב 20-30 גרם של קורנפלור יספיקו. להמיס קצת מהחלב בקורנפלור ,להביא את החלב לרתיחה ולהוסיף אתהקורנפלור המדולל בחלב קר. לבחוש במטרפה במשך דקה של רתיחה . למזוג לכוסות ןלהגיש עם פתיתי שוקולד בצד . כך כל אחד יוכל להוסיף כמה שירצה. אפשר להוסיף גם רום שחור . אבל אחרי שהחלב ירד מהאש.

למעלה