מתכון לשוקולטה

עוזי10

New member
שוקולטה

כוס גדולה חלב.... 1 כף שטוחה קורנפול 40-50 גרם שוקולד מריר... אחוז מוצקי הקקאו תלוי בטעם.... בסיר מרתיחים כמעט את כל החלב... בקערה נפרדת מערבבים את הקורנפלור עם מעט מהחלב... עד שימס לגמרי... מוסיפים את הקורנפלור לחלב ומנמיכים את האש.... מבשלים כ10 דקות... שלא ירתח ותוך כדי ערבוב.. שלא ידבק בתחתית.... זאת כדי לנטרל את טעם הקורנפלור... יוצקים על השוקולד ומערבבים... שותים מיד...

מני.ת

New member
שדרוג ...

אפשר להקפיץ מעלה מעלה טעם של כל משקה מבוסס חלב (כולל קפוצ'ינו , לאטה וכמובן שוקולטה) על ידי תוספת של כפית שטוחה MYCRIO. הטעם והמרקם ישודרגו בכמה דרגות.

chocosan

New member
שדרוג שני

אפשר להסמיך שוקולטה בלי קורנפלור - להחליף אחוז מסויים מהחלב בשמנת- ןכשהשוקולטה מוכנה להסמיך עם שוקולד לבן( שמכיל שומן בעצמו) עד לקבלת טקסטורה נכונה לשתיה

chocosan

New member
האם המיקרו באמת מועיל- או עוזר-

אני שוקלטייר של הדור הישן וכרגע אנו מכינים אצלינו כמות נכבדת מאוד של פרלינים בעבודת יד וללא מיכשור- כמו שאני למדתי לטמפרר לפי רגש ככה גם כל העובדים אצלי- רק קשה לי להיות במקום כל הזמן והטימפרור לא יוצא כל הזמן אחיד- האם אתה(מני) ממליץ על המיקרו בתור עזרה לאנשים לא מקצועיים

מני.ת

New member
MYCRIO

הי אשר, אני לא משתמש במיקריו לטמפרור השוקולד, אבל הביקורות בנושא הזה על המוצר נהדרות. אני משתמש בו לטיגון וכמובן להעשרת משקאות מבוססי חלב (תוספת מהממת בטעם ובמרקם). אפשר להחליף במתכונים את הג'לטין במיקריו לתוצאות אנינות יותר. המקריו נמכר כאן באריזות של קילו וחצי במחיר של 35 דולר. לא יודע את מחירו בארץ., אני מציע לכך לקנות כמות קטנה ולערוך ניסוי.

passioneta

New member
מיקריו

אתה יכול אולילספר קצת יותר על מיקריו במקום ג'לטין? ועל הטיגון?

אשר-מה קרה למכונות הטמפרינג שלך?

חשבתי שאתה עובד עם מכונות- זוכרת שירשורים על כך :) אני מוצאת את המיקריו מאוד יעיל, המחיר בארץ גבוה בהרבה, יותר קרוב ל100$ לקילו וחצי... לא ממש ברור למה- אולי כי אין יבוא מסודר אז פערי התיווך גדולים.

chocosan

New member
המכונות עובדות

אבל המכונות הם של "מטפר" 15קילו- ואני בהחלט לא!!! ממליץ עליהם- קשה מאוד לשמור על טימפרור מדויק ואחיד ובכמות פרלינים שאנו מיצרים כיום אני מחפש פיתרון קל לזמנים שאני לא נמצא במקום.

המפיסטה

New member
אני קנייתי מיקריו ב230-240 ש"ח

לקילו וחצי . הבעיה שלי שאיו לו תעודת כשרות . ואני לא מצליח למצו לו אחת כזאת. כך שיש לי קופסא חדשה על מדף ואני לא יכול להשתמש. שתי שאלות 1. מישהו יודע אם יש לו אישור כשרות כלשהו?, אחרי הכל מדובר בקליבו! 2. האם הוא עשוי באמת ממאה אחוז חמאת קקאו?

מני.ת

New member
בבקשה מפיסטה,

כאן אני לא רואה שום דבר מלבד מאה אחוז חמאת קקאו. אתה יכל להרים טלפון לחברה ולשאול אותם לגבי הכשרות.

המפיסטה

New member
בקשר למיקריו

א. תודה למני שהראה שזה באמת חמאת קקאו טהורה. ב. למאקי . אני מחפש אישורי כשרות על המיקריו. את יודעת תעודות וכאלה . הרבי נהיה נודניק בזמן האחרון. ג. למיה קניתי אצל מרקייק . מסרתי לך את הטלפון שלו במסר האישי. חוץ מזה סתם סקרנות, איך חמאת קקאו יכולה להסמיך נוזל חם?

מני.ת

New member
הי מפיסטה

המיקריו לא מסמיך משקה חם אלא מעדן את המרקם שלו. שמנת גם משנה מרקם של משקאות מבוססי חלב אבל המקריו יותר ניטרלי בטעם . . כפית מיקריו תשדרג מעלה מעלה את החלב בכל משקה חם.

מני.ת

New member
אבל...

החלב צריך להיות מוקצף, אחרת חמאת הקקאו תצוף למעלה וזה לא אסטטי במיוחד. לא עשיתי נסיונות עם סתם חלב חם, אני מוסיף את המיקריו לחלב מוקצף ואז השומן "נבלע" פנימה, או שהציפה שלו יותר עדינה ומקנה מראה מאד מבריק לקצף.

למעלה