מתכון לשוקולד

מתוך לוח המתכונים של הפורום

כמה מתכוני עוגות שוקולד (תוכן העוגה ללא מוצרי חלב) / איילת ב. 05/01/04 עוגה כושית משגעת רכיבים: 2 כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1.5 כוסות מיץ תפוזים 4 ביצים 1/4 1 כוסות שמן לקרם: 4 כפות קקאו 5 כפות מים 4 כפות סוכר 50 גרם מרגרינה או מחמאה 1 שקית סוכר וניל אופן הכנה: אופן הכנה: לחמם תנור ל- 170 מעלות. לערבב היטב את כל החומרים היבשים. לערבב היטב (בנפרד!) את כל החומרים ה``רטובים``. לאחד את 2 הקערות ביחד ולערבב לעיסה חלקה. לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. הכנת הקרם - להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק. אחרי שהעוגה התקררה מעט לצפות אותה בקרם. הערות: 1) את העוגה לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת. 2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה 3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת עוגה כושית נימוחה ומשגעת / אמא יודעת הכל 4 ביצים שלמות 300 גר´ מרגרינה לאפיה 3 כוסות סוכר 3 כוסות קמח תופח 1/2 1 כוס קוקוס טחון 4 כפות אבקת קקאו 2 גביעי שמנת חמוצה 1 בקבוקון תמצית רום לקרם: 1/2 כוס מים 1/2 כוס סוכר 2 כפות קקאו 100 גר´ מרגרינה לערבב הכל במיקסר לאחר עירבוב ראשוני ידני עם המרית כדי שלא כל המטבח יכוסה בעיסה. ככל שמערבבים יותר זמן, העיסה נעשית בהירה יותר. לעצור לאחר 10 דקות. לרפד תבנית אפיה מלבנית גדולה (קטנה יותר מתבנית התנור) בנייר אפיה, לצקת את העיסה ולאפות ב-175 מעלות כ-3/4 שעה. העוגה מוכנה כששוליה נפרדו מהדופן. כל זמן שהיא חמה לצקת עליה את הקרם. הכנת הקרם: להרתיח הכל תוך בחישה, לכבות, ולהוסיף את המרגרינה. לבחוש עד שהיא נמסה ולמרוח. הערה: אם רוצים לעשות בתבנית מס´ 26 יש לעשות עם חצי מכמות החומרים שרשומים במתכון. המתכון הוא של אמא יודעת הכל מפורום מתכונים והערה שלי: לגבי 3 כוסות הסוכר אני עשיתי עם 2 כוסות סוכר, נראה לי הרבה מדי והעוגה מתאימה לתבנית גדולה של התנור, יוצאת תפוחה ונהדרת. וגם עירבוב העוגה עשיתי במיקסר הכל, חוץ מהקוקוס ואחרי שהתערובת נהיית בהירה אז הוספתי את הקוקוס ועירבבתי בתנועות קיפול לתערובת. (עשיתי זאת מכיוון שחתיכות הקוקוס נדבקות למערבל וזה לא נוח) עוגה כושית נפלאה , נימוחה, אורירית effyba / AYELETBA ומאוד מתאימה לילדים (ניתן לקשט בסוכריות קטנטנות או עדשים או קישוט אחר...) AYELETBA הביאה לנו לטעום וזו אכן עוגה מנצחת. אפילו אני אהבתי למרות שעוגות שוקולד לא עושות לי את זה.... מתכון: העוגה הכושית הנפלאה של איילת 2 כוסות סוכר 1 שקית סוכר וניל 2.5 כוסות קמח רגיל 1 שקית אבקת אפייה 6 כפות קקאו 1 כפית אבקת סודה לשתייה 1.5 כוסות מים (מי ברז) 4 ביצים 1/4 1 כוסות שמן(אני שמה שמן תירס) לקרם: 8כפות קקאו 10כפות מים 8כפות סוכר 100גרם מרגרינה 2 שקיות סוכר וניל אופן הכנה: אופן ההכנה: אופן הכנה: לחמם תנור ל- 170 מעלות. לערבב היטב את כל החומרים היבשים. להוסיף להם את כל החומרים ה``רטובים``ולערבב לעיסה חלקה. לאפות בתבנית עגולה 28 משומנת או בתבנית מלבנית גדולה עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש, בערך 40 דקות. הכנת הקרם - להכניס את כל חומרי הקרם בסיר קטן ולהמיס על אש קטנה לקרם חלק. לשפוך על העוגה (אפשר גם על עוגה חמה). הערות: 1) את העוגה כדאי לשמור מחוץ למקרר מכיוון שבמקרר היא מתקשה במקצת. 2) העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה 3) ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת - מפזרים סוכריות צבעוניות או פרחי מרשמלו. מקור המתכון: איילת ב.

למעלה