מתכון לשבת

yaron1

New member
מתכון לשבת

הפעם חצילונים ממולאים בבשר עם במיה.טוב לגבי במיה יש רגשות מעורבים או שאוהבים או ששונאים. אני בכל מקרה משוגע על במיה והשילוב עם חצילים הוא שילוב מנצח. 6 חצילונים קטנים. 150 גרם במיה. 4 עגבניות בינוניות ובשלות. 1 כף רסק עגבניות. ½ כפית סוכר 1 כפית מיץ לימון קורט פלפל שחור מלח ½ - ¾ כוס מים אופן ההכנה: חוצים את החצילונים לאורכם, עושים מספר חתכים לא עמוקים בחלק הפתוח בוזקים מעט מלח שמים במסננת וממתינים כשעה. שוטפים היטב ומיבשים. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החצילונים כאשר צידם ללא הקליפה פונה למחבת עד שיזהיבו קלות. ממתינים שיתקרר ובעזרת כפית (הכי טוב כפית פריזיאן למי שיש) מוציאים את התוך (לא מוציאים הכל עד הקליפה אלא רק את השכבה העליונה כך שיווצר שקע למילוי). שומרים את תוך החציל. למלית: 200 גרם בשר בקר טחון בשר חציל קצוץ 1 כפית צנוברים קלויים. 1 בצל קצוץ ומטוגן עד תחילת הזהבה. 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים. 1 כף פרורי לחם ¾ כפית פלפל אנגלי טחון ½ כפית פלפל שחור מלח ממלאים את החצילונים במלית ומסדרים בתבנית כאשר הבשר כלפי מעלה. שוטפים היטב את הבמיה ומיבשים, חותכים את הגבעול. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את הבמיה, מפזרים את הבמיה מעל החצילונים. חולטים את העגבנית מקלפים וקוצצים דק, מפזרים את העגבניות עם הרסק מעל החצילונים, מתבלים במלח סוכר מעט פלפל שחור וכפית מיץ לימון. מוסיפים את המים רק עד שיכסו את החצילונים. אופים בחום של 250 מעלות כשעה עד שעה וחצי עטוף ביריעת אלומיניום, כרבע שעה לפני גמר האפיה לפתוח את יריעת האלומיניום לצקת את הרוטב מעל ולהמשיך לאפות עוד רבע שעה. להגיש את החצילונים לידם אורז לבן ומעל האורז הבמיה. טיפ: מי שלא אוהב את הריר של הבמיה את יקצוץ בזהירות את הגבעול כך שלא יחשפו החורים, פעולה זו מפחיתה במידה ניכרת את הריר. ב ת א ב ו ן!!

ששק

New member
בייגל... אם את אוהבת במיה...

אמא שלי עושה במיה חמוץ מתוק מדהימה... אנסה בסופשבוע ``לסחוט`` את המתכון ולהקליד...

ששק

New member
אם כך, ביום שבת... אחקור את אימי...

אם יש מתכונים עיראקיים נוספים שמעניינים אותך... אמא שלי בשלנית מעולה, רק תשאלי.......

ששק

New member
בייגל, בדיוק עמדתי לכתוב לך הודעה..

אריה עסוק מאתמול באיזה פרוייקט שלו ולי אסור לפתוח את המיילים שלו (מסיבות של אנטי וירוס....עוד מעט הוא ירד לכאן ואבקש ממנו שיבדוק...אלא אם כן הוא כבר בדק ואני לא יודעת מזה...בתפוז אם אני לא טועה רשמנו את המייל שלו גם אצלי... בלי לקרוא את ההודעה, כמובן שאת יכולה לקבל תוכנה!!!!! יראת

שיגריס

New member
ששק, אני ביקשתי את התוכנה H-)

ולא ביגל. אני בטוחה שאם לביגל עדיים אין את התוכנה - גם היא תשמח לקבלה אבל הבקשה הגיעה ממני. בכל אופן, מה אני צריכה לשלוח לכם, ז``א אילו פרטים? אתם שולחים בדןאר או דרך האינטרנט? מיכל

ששק

New member
הורדת תוכנה מתבצעת בדרך

פשוטה ביותר, אך את ההסברים הטכניים, יכתוב לך אריה ברגע שיגיע לכאן... בזמן הקרוב....

למעלה