מתכון לריבה

hilas33

New member
מתכון לריבה

שלום לכולם אני די חדשה כאן, ומקווה שמשהו יוכל לעזור לי אני מחפשת מתכנון טוב לריבה (ריבת תפוז סיני ו/או חבושים אודה למי שיוכל לעזור לי תודה ושבוע טוב

sjarjar

New member
קודם כל ברוכה הבאה בצל קורתינו

מתכון לריבה בשליפה אין לי אבל היו מס´ שרשורים בענייני ריבות (כולל אחד ספציפי על תפוזונים). את יכולה למצוא אותם ע"י חיפוש מתקדם.

קשיו

New member
מתכון: ריבת תפוזים סיניים

מתכון מ-ע-ו-ל-ה ! מתכון: ריבת תפוזים סיניים רכיבים: 1 ק"ג תפוזים סינים סוכר 2 תפוחי עץ 1 לימון אופן הכנה: לחרוץ ארבעה חריצים בקליפת כל תפוז (אך להשאירם שלמים). להשרות במים במשך הלילה. להרתיח את התפוזים פעמיים (בכל פעם יש לשפוך את המים כמובן) להוצאת המרירות. לאחר שהתפוזים מתקררים יש להוציא את הגרעינים. לשקול את הפרי ולהוסיף סוכר במשקל הפרי. להוסיף שני תפוחי עץ מגוררים בפומפיה גסה. לבשל על אש בינונית - חלשה עד שמסמיך והתפוזים נעשים שקופים. להוסיף מיץ מלימון גדול. לקרר ולשים בצנצנות מעוקרות. הערות: יש להכין לילה לפני מקור המתכון: אורקה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

קשיו

New member
ומשהו שמצאתי בחיפוש המתקדם

(לא נוסה על ידי) קונפיטורת חבושים בוניל/ יניבניב החומרים הדרושים: ק"ג וחצי חבושים 800 גרם סוכר ¼ כוס מיץ לימון 2 מקלות וניל, חצויים לאורך 1. חוצים את החבושים, מנקים מליבות וגרעינים וחותכים לקוביות. מערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון בסיר רחב ומשהים למשך הלילה. 2. למחרת מרוקנים את גרגירי מקלות הוניל אל תוך הסיר, מוסיפים גם את המקלות אל הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שכל הסוכר נמס. מגבירים מעט את הלהבה ומבשלים עוד 45 דקות (בערך), עד שהחבושים מתרככים, המרקחת מסמיכה מעט ומקבלת צבע אדמדם. הצעת הגשה: טורפים היטב בקערה שמנת חמוצה ויוצקים אל קרקעית צלחות עמוקות, יוצקים בנדיבות מקונפיטורת החבושים על השמנת ומניחים מעל כדור גלידת שוקולד.

אברשה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

הכנתי את הקונפיטורה הזו יצאה מעולה

Ayuda

New member
תפוסיני home made

ברוכה הבאה. המתכון שלי לריבת תפוז סיני. תהליך הטיפול בתפוזים מתואר היטב במתכון שהועבר ע"י קשיו. משקל הסוכר כמשקל התפוזים. אני מבשל התפוזים עם הסוכר ובהתחלה אני מוסיף כוס אלכוהול באחוז גבוה כמו אלכוהול נקי או וודקה או רום.(1 כוס לק"ג פרי) האלכוחול מתאדה ולא משתכרים ממנו אלא מהתוצאה. האמת היא שערק יהיה מאוד מאוד מיוחד. אני אוהב להוסיף קצת ג´ינגר ומסמר אחד של ציפורן. האלכוהול שומר על שלמות הפרי ולא משנה זמן הבישול. האלכוהול שומר על צלילות נוזל הריבה. לקראת סוף הליך הבישול אשר נבדק בצורה הישנה והטובה. לצקת מעט מנוזל הריבה על צלחת יבשה לצנן קמעה ולטבול האצבע ברוטב. סמיכות נכונה נקבעת כאשר מצמידים אצבע לאגודל ופותחים האצבעות במידה ונוצר מין קור סוכר הרי שהריבה בסמיכותה. רמת הסמיכות טובה בכל שלב וזה תלוי באופי הריבה הרצויה.
שבוע מתוק.

יניבניב

New member
קונפיטורת חבושים בוניל

החומרים הדרושים: ק"ג וחצי חבושים 800 גרם סוכר ¼ כוס מיץ לימון 2 מקלות וניל, חצויים לאורך אופן ההכנה: 1. חוצים את החבושים, מנקים מליבות וגרעינים וחותכים לקוביות. מערבבים עם הסוכר ומיץ הלימון בסיר רחב ומשהים למשך הלילה. 2. למחרת מרוקנים את גרגירי מקלות הוניל אל תוך הסיר, מוסיפים גם את המקלות אל הסיר ומבשלים על אש נמוכה מאוד עד שכל הסוכר נמס. מגבירים מעט את הלהבה ומבשלים עוד 45 דקות (בערך), עד שהחבושים מתרככים, המרקחת מסמיכה מעט ומקבלת צבע אדמדם. הצעת הגשה: טורפים היטב בקערה את השמנת החמוצה ויוצקים אל קרקעית צלחות עמוקות, יוצקים בנדיבות מקונפיטורת החבושים על השמנת ומניחים מעל כדור גלידת שוקולד.

למעלה