מתכון לקוסקוס...

shahf11

New member
מתכון לקוסקוס...

משתפת אתכם במתכון לקוסקוס. ממש כמו זה האמיתי של הסבתות. כמעט ללא מאמץ. אז ככה.. 2 כוסות סולת 2 כוסות מים רותחים כרבע כוס שמן כפית מלח. בקערה שמים את הסולת. מוסיפים את השמן והמלח ובוחשים עד שהופך להיות מן "חול רטוב". שופכים בהדרגה את המים הרותחים ומערבבים עם מזלג. מכניסים למיקרו בעוצמה גבוהה ל-3 דקות. מוציאים ומערבבים. כך במשך ארבע פעמים בסה"כ. שלב סופי. מעבירים דרך נפה. והרי לכם קוסקוס.

../images/Emo45.gifתודה ינוסה עוד היום! גם לי קוסקוס טעים

וקל. מתכון להכנת גרגירי קוסקוס, מהיר וקל להכנה טעים במיוחד מומלץ ובאחריות (לממהרים, או לעצלנים שלא אוהבים את הבלגן בהכנת הקוסקוס) בסיר נירוטה מרתיחים 5 כוסות מים בדיוק + 1/4 עד 1/3 כוס שמן, מלח, פלפל לבן או שחור, (אם רוצים צהוב להוסיף מעט כורכום) לאחר שהמים רתחו להוסיף קילו סולת מנופה בבת אחת, לערבב היטב להנמיך את הלהבה לחום הכי נמוך לכסות במגבת נקיה ועליה את המכסה לבשל במשך 20 דקות בדיוק, וכמובן שבמהלך הבישול לבחוש מידי פעם . לאחר 20 דקות של בישול (לא להיבהל אם זה נראה כמו גוש) להפוך את זה לקערה ואז בעזרת מזלג והידיים (או מיקסר ידני)מפוררים אותו לגרגרים, וזה קלי קלות, או להעביר אותו דרך נפה וזהו מוכן לאכילה. לא חובה כי כך הוא כבר מוכן, אבל אני אוהבת לאחר כל התהליך הזה להניח אותו על המרק של הקוסוס לאידוי קצר על-מנת שבאידוי יספוג את הטעמים והריחות של המרק. שיהיה המשך יום נעים לכולנו מימי

וואלה... אחלה רעיון.

שיגעת אותי. את בן או בת? טוב, מעכשיו את בת מבחינתי. ואם לא, אז את דנה אינטרנשיונל ודי ! לגבי המתכון... 10. פשוט 10 עגול !!! לא תמיד אני קונה את הקוסקוס המוכן, אבל סולת אין מצב שלא יהיה לי. חוץ מזה שאני כזאת "טבולה ראס" מכינה עם הסיר המקורי {קוסקוסייר} וזה באמת בוג'ראס... ככה קל מהיר וחסכוני. כמו שצריך ! אהבתי בובה, אימצתי, ונראה לי שרועי, הבן הקטן שלי מה זה ישמח לעשות סיבוב ניסיון על זה... אספר לך איך יצא. חיבוק ממני.

ענתי42

New member
תוספת טעימה לקוסקוס

בתבנית אפיה לחתוך פטטה לרבעים,בצל לרבעים,גזר לרבעים,וגרגרי חומוס מקופסה,להוסיף מעל קצת שמן זית,הרבה קינמון,3 כפות סוכר קורט מלח,פילפל שחור גרוס וכוס מים לערבב הכל לחסות עם ניר כסף ולתנור עד שהכל מוכן לימזור מעל הקוסקוס גם טעים וגם בריא

רינת103

New member
אני מכינה משהו דומה מאוד עם דלעת

יוצא מעדן,הבטטה נשמע גם טוב. דלעת עם קינמון בתנור: חתיכת דלעת לא גדולה מידי חתוכה למלבנים 1-בצל מגורד 1-כף מלח 1-כף סוכר 1-כף מרק עוף 1-כפית קינמון 3-כפות שמן 1/2-כוס מים אופן ההכנה: לסדר את הדלעת בתבנית אפיה,בקערה להניח את הבצל וכל שאר המרכיבים,לערבב ולצקת הדלעת,לעסות מעט את הדלעת כך שהיא תספוג את התבלינים,לכסות בנייר אלומניום ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום גבוהה כ-200 מעלות לחצי שעה,להסיר את נייר האלומיניום ולהמשיך לבשל עוד חצי שעה עד שהנוזלים נספגים והדלעת רכה.

למעלה