מתכון לפיוס נפשות

נירנברג

New member
מתכון לפיוס נפשות

חברים - הרוחות קצת רתחו בפורום בזמן האחרון. אז הנה אני (או יותר נכון חברתי) תורם מתכון לפיוס הנפשות. תפוחי אדמה בקארי וחלב קוקוס (חבל על הזמן שלכם כמה שזה טעים) מצרכים: 500 גרם תפ"א 2 בצל (אנחנו משתמשים ב3-4 לפעמים, תלוי במצב הרוח) 200 אפונים בעטיפה שלהם 150 גרם עגבניות שרי (אפשר גם רגילות, אבל צריך לחתוך) 1 ג´ינג´ר (זנגוויל) בגודל אגוז פקאן בערך 12 שיני שום (שוב ניתן להוסיף) 2 פלפל צ´ילי אדום שמן זית 2 כפיות קארי צהוב 1 מקל קינמון 1 בפית קוסברה (קוריאנדר באנגלית וגרמנית) 250 מיליליטר מרק ירקות (מאבקה) 400 מיליליטר חלב קוקוס מלח ופלפל לפי הטעם. אופן ההכנה: 1. חתוך את תפ"א והבצלים לחתיכות קטנות (לא ממש קטן ומי שרוצה יכול לקלף את תפ"א). שטפו את האפונים בעטיפתם וחתכו לחצאים. 2. קלפו את הג´ינג´ר והשום וחתכו אותם לחתיכות קטנות לאללה. אותו דבר עם הצ´ילי. 3. חממו את שמן הזית בסיר גדול, וטגן את כל (אמרתי כל) התבלינים (קארי כוסברה, ג´נג´ר וכו) למשך 2-3 דקות. אחרי 2-3 דקות הוסף את תפ"א הבצלים והאפונים וטגן למשך 5-7 דקות (שוב לפי ההעדפה - אני אוהב קצת שרוף) 4. כעת הוסיפו 250 מיליליטר מרק ירקות (או עוף מאבקה) ואת חלב הקוקוס למרקחת. הוסיפו מלח לפי הטעם (אנחנו כמעט לא מוסיפים כי המרק די מלוח) כל העסק צריך להתבשל עד שתפ"א רכים 15-25 דקות. 5. ולסיום הוסיפו את עגבניות השרי וחכו 5 דקות נוספות. זהו, אנחנו בולסים את התבשיל הנ"ל על אורז. מומלץ בחום, בריא לא משמין וטעיייים, רק להזהר כשאוכלים את העגבניות כי הם בדר"F חמות אש... אם ניסיתם אנא החזירו פידבק. ניר-נברג

וואלה?

אני אנסה.....אף פעם לא ניסיתי לבקש חלב קוקוס.... זה במקרר עם כל החלב? או היכן שהחלב סויה?.....וואלה כבר חשבתי לחתוך קוקוס לשניים ולהוציא את החלב.....אבל הם רובם יבשים

judyr

New member
לא שם ולא שם.... חחחח

זה דווקא אופו הקופסיות שימורים.... למרות שיש מקומות "מתקדמים" והם עשו מדף או שניים.... של מוצרי סושי ודומיהם ושם זה נמצא....

למעלה