מתכון לפחזניות

bali

New member
מנהל
מתכון: ECLAIRS- פחזניות ממולאות קרם

מתכון: ECLAIRS- פחזניות ממולאות קרם רכיבים: המצרכים 100 גר` חמאה 1 כוס חלב 2 כפות סוכר 1 כוס קמח 1/2 כפית אבקת אפיה קורט מלח 5 ביצים למלית אפשרות 1 5 חלמונים 3/4 כוס קורנפלור 1/2 2 כוסות שמנת מתוקה 1 כוס סוכר אפשרות 2-הפשוטה 2 כוסות שמנת מתוקה 6 כפות סוכר לציפוי 100 גר` שוקולד מריר 20 גר` חמאה לפיזור אבקת סוכר אופן הכנה: אופן ההכנה הבצק מחממים בסיר בינוני את החמאה והחלב, עד להמסה, להביא לרתיחה, ולהוסיף הסוכר. לערבב הקמח, אבקת אפיה ומלח, להוסיף בהדרגה לסיר את הקמח, תוך ערבוב בעזרת כף עץ, להמשיך לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. להוריד מהאש, להעביר לקערת מיקסר (או להמשיך בסיר), ובמהירות בינונית להוסיף את הביצים, אחת אחת, בכל פעם, רק כאשר הביצה התאחדה, להוסיף עוד אחת. בשלב זה ניתן להעביר לשקית זילוף עם פיה רחבה, ולזלף צורות מאורכות 3 ס"מ רוחב ו 8 ס"מ אורך,על תבנית מצופה בניר אפיה, או ליצור את הצורות בעזרת 2 כפות. לחמם תנור מראש ל-210 מעלות, ולאפות במשך 10 דקות, להנמיך ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-25 דקות.פני הפחזניות צריכים להיות קשיחים למגע. לצנן היטב לפני המילוי. מלית 1 בקערה, להקציף החלמונים, הקורנפלור, וכוס אחת מהשמנת המתוקה.עד שהכל מתאחד היטב. את שאר השמנת המתוקה עם הסוכר, להכניס לסיר בעל תחתית עבה,ותוך כדי ערבוב להביא לרתיחה קלה, בחום נמוך,למשך 10 דקות. להוסיף את תערובת החלמונים, ולהמשיך לבשל תוך בחישה עד הסמכה בערך 5 דקות. לא להלחץ, התערובת נשברת. להעביר אותה לקערה, לכסות בנילון נצמד שנוגע בתערובת(שלא ייוצר קרום), ולתת להתקרר לגמרי בטמפ. החדר. כשקר, להקציף התערובת עד שמסמיכה. אם לא מתאחד, לחמם עוד 1/2 כוס שמנת מתוקה ולהוסיף לתערובת בהקצפה. או...מלית 2 להקציף השמנת המתוקה עם הסוכר עד שהקצפת יציבה. למלא הפחזניות בעזרת שקית זילוף, או לפתוח אותן לאורך ולמלא בקרם. להמיס השוקולד והחמאה, ולטבול החלק העליון בציפוי, ולצנן. לפני ההגשה, לפזר אבקת סוכר. בתאבון הערות: מקור המתכון: אמירה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bali

New member
מנהל
מתכון: בצק לפחזניות (מלוח)

מתכון: בצק לפחזניות (מלוח) רכיבים: 1/2 2 כוסות מים 1/3 כוס שמן 3/4 כפית מלח 1 כף סוכר 2 כוסות קמח 5 ביצים מס´ 2 אופן הכנה: מביאים לרתיחה את המים עם השמן המלח והסוכר, מוסיפים שתי כוסות קמח ומערבבים במהירות עד שמקבלים כדור בצק שניתק מהדפנות מקררים מספר דקות. מעבירים לקערת מערבל עם בחשן או משתמשים במערבל יד, מפעילים את המערבל מכניסים ביצה ומחכים עד שהיא נבלעת, עושים כך עם יתר הביצים. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פרחים יפים במרווחים בתבנית משומנת קלות. מחממים תנור ל 170 מעלות אופים כ 15 דקות ואז מורידים ל 150 מעלות ואופים עוד כשעה עד שהפחזניות מזהיבות קלות והם לא כבדות. טיפ: מוציאים את התבנית ומנגבים את תחתיתה בסמרטוט רטוב עד שמפסיקים לשמוע טססס, זה מקל על שחרור הפחזניות. הערות: לבצק מתוק מוותרים על 3/4 כפית המלח, ומוסיפים מעט יותר סוכר אם רוצים. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bali

New member
מנהל
מתכון: זר פחזניות בנוסח פריס

מתכון: זר פחזניות בנוסח פריס רכיבים: לפחזניות: 100 גר' חמאה 2\1 1 כוסות מים 2\1 1 כוסות קמח קורט מלח 7 ביצים למלית: שקית שמנת מתוקה כוס חלב שקית אינסטנט פודינג וניל קוביות משמש (לפתן) לעיטור: חלמון כף שמן 50 גר' שקדים קצוצים אבקת סוכר אופן הכנה: מרתיחים את המים והחמאה עם קורט מלח עד שהחמאה תימס. מוסיפים קמח, בבת אחת, ובוחשים עד שהבצק נפרד מדפנות הסיר. נותנים לבצק להתקרר מעט ומוסיפים לו ביצה אחר ביצה, תוך כדי בחישה, עד שמתקבל בצק חלק. מחממים תנור לחום בינוני-גבוה ומשמנים תבנית אפייה גדולה. מכניסים את הבצק לשקית זילוף, מזלפים 15 פחזניות גדולות בצורת זר גדול, כשהמרחק בין פחזנית אחת לשניה הוא 2\1 1 ס"מ. מערבבים את החלמון עם הביצה והשמן, מורחים את הפחזניות בתערובת זו וזורים מעליהן את השקדים הקצוצים. אופים במשך 40-45 דק', עד שהן תופחות יפה ונצמדות אחת לשניה. בצורת אפייה זו מקבלים זר. מוציאים מהתבנית ונותנים להתקרר היטב. מקציפים שמנת, חלב ופודינג, מוסיפים קוביות משמש ומערבבים. מתקבל קרם פירות. חוצים את זר הפחזניות לרוחבו, ממלאים בקרם, מכסים את חלקו העליון וזורים מעל אבקת סוכר. מחזיקים במקרר עד להגשה. הערות: מקור המתכון: עוגות קלות להכנה\בני סיידא הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

bali

New member
מנהל
מתכון: מילוי לפחזניות - תרד ושמנת

מתכון: מילוי לפחזניות - תרד ושמנת רכיבים: 300 גר' תרד קפוא 300 מ"ל שמנת חמוצה 300 מ"ל מיונז 1 שקית מרק ירקות (לא מוקרם) 1 קופסת שימורי ערמוני מים קצוצים או 1/2 כוס אגוזים קצוצים אופן הכנה: לסחוט את התרד היטב. לערבב את כל החומרים ולתת להם לספוג את הטעמים כמה שעות. למלא את הפחזניות . הערות: מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

צוצונת

New member
פחזניות/ אקלייר של 1מדינת ישראל|דגל

אקלייר – פחזניות מאורכות החומרים לבצק 1 כוס מים 100 גרם חמאה /מרגרינה 1 כף מחוקה סוכר מעט מלח 150 גרם קמח ( ½ 1 כוסות) 4 ביצים 1 חלמון למריחה למלית 2 כוסות חלב 1 שקית אבקת ווניל 50 גרם סוכר ( ¼ כוס) 2 חלמונים 1 ביצה שלמה 30 גרם (2 כפות) עמילן תירס (קורנפלור) 1 כפית תמצית ווניל לציפוי 25 גרם מרגרינה 3 כפות אבקת קקאו 3 כפות חלב 1 כף סוכר אופן ההכנה תנו בסיר גדול את המים, החמאה, הסוכר והמלח. בשלו עד שהחמאה תימס. הוסיפו את הקמח ובחשו היטב עד שתיווצר עיסה הנפרדת מדפנות הסיר. הסירו מהאש וצננו קצת. הוסיפו הביצים, כל אחת בנפרד, ובחשו היטב לאחר כל ביצה. העבירו את העיסה לשקית צנתור בעלת פיה עגולה וצרו בעזרתה רצועות באורך של כ- 10 ס"מ, על גבי דף אפייה משומן, עם רווחים ביניהן. טרפו את החלמון ומשחו בו את הרצועות בעזרת מכחול. אפו בתנור שחומם קודם לכן, בחום מעל לבינוני, 12-15 דקות, עד שהפחזניות תתפחנה ותזהבנה. צננו.


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
 

bali

New member
מנהל
מתכון: פחזניות במלית פטריות וברוטב

מתכון: פחזניות במלית פטריות וברוטב פטריות רכיבים: לבצק הפחזניות: 1/2 2 כוסות מים 1/3 כוס שמן 3/4 כפית מלח 1 כף סוכר 2 כוסות קמח 5 ביצים מס´ 2 למלית הפטריות: 3/4 חבילת פטריות שמפיניון טריות 10 גרם פטריות פוריצ´ני יבשות (שרויות במים חמים, סחוטות וקצוצות דק) 1 בצל בנוני קצוץ דק פלפל שחור גרוס 4 גבעולי פטרוזיליה קצוצים דק מלח לרוטב הפטריות: 1 בצל חצוי ופרוס לרצועות דקות ¼ חבילת פטריות פרוסות דק (כך שנשמרת צורת הפטריה) 1 כף קמח 1 כוס ציר ירקות/בקר 20 גרם חמאה/מרגרינה פלפל שחור אופן הכנה: הבצק: מביאים לרתיחה את המים עם השמן המלח והסוכר, מוסיפים שתי כוסות קמח ומערבבים במהירות עד שמקבלים כדור בצק שניתק מהדפנות מקררים מספר דקות. מעבירים לקערת מערבל עם בחשן או משתמשים במערבל יד, מפעילים את המערבל מכניסים ביצה ומחכים עד שהיא נבלעת, עושים כך עם יתר הביצים. מכניסים לשקית זילוף ומזלפים פרחים יפים במרווחים בתבנית משומנת קלות. מחממים תנור ל 170 מעלות אופים כ 15 דקות ואז מורידים ל 150 מעלות ואופים עוד כשעה עד שהפחזניות מזהיבות קלות והם לא כבדות. המלית: לטגן את הבצל עד שמתחיל להזהיב, להוסיף את שני סוגי הפטריות ולטגן עוד כ 5 דקות, להמליח ולפלפל, להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ולטגן עוד כדקה. עושים חריץ רוחבי במרכז הפחזנית וממלאים במלית. הרוטב: לטגן את רצועות הבצל עד להזהבה, להוסיף את הפטריות ולערבב בעדינות מספר דקות, להוסיף את הקמח ולטגן עוד מספר דקות, להוסיף את הציר הקר ולערבב עד שאין גושים. להוסיף את הפלפל, להוסיף את החמאה/מרגרינה ולבשל על איש נמוכה עוד מספר דקות, לא להרתיח. הערות: מקור המתכון: פורום מתכונים "תפוז" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
בד"כ..

הפחזניות מכילות חצי שומן מכמות המים או הנוזל במתכון וזה חשוש גם איזה סוג של שומן שמן או מרגרינה כי זה משפיע על המוצר הסופי לאחר האפייה אם את רוצה למלא בקרם אז אני ממליץ על מרגרינה ולא שמן
 
למעלה