מתכון לעמבה ?

אלוןן א

New member
מתכון לעמבה ?

אני מעונין במתכון לעמבה לרבות תערובת התבלינים. מבלי לקנות תבלין עמבה מוכן מראש.
תודה.
 

TAY77

New member
ככל הידוע לי

עמבה עושים מחילבה. אתה יכול לקנות ולטחון בבית אם אתה לא רוצה
לקנות אבקה מוכנה. מוסיפים לזה מים. הצבע הצהוב זה תוספת כורכום.
 

NTHR109

New member
בוקר טוב אלון.בבקשה

בוקר טוב אלון.
קודם אתה צריך מנגו ירוק עד בגודל של ביצת תרנגולת.
ולמה ? כי המנגו שמגיע לשוק הוא עברה מה שנקרא אצל המגדלים אבחלה,כלומר הפרי הטבל בחומר זירוז הבשלה ,פשוט שמים חומר במיכלים גדולים עם מים לכמה שעות ואז מוצאים לשוק.
עכשיו תשיג את בנמגו בגודל הזה תוכל שלטוף הטיב ולפרוסה אותם ,תלוי שבעובי שתרצה ,רצוי בעובי של שתים שלוש מילמטר.
אגב לא לקלף את המנגו.
לאחר זה לשים הכל במיכל ואז להוסיף כפית מלח לכל כוס מים אבל צריך בסוף להוסיף 3-4 כפיות נוספות ולהוסיף מים ומעל שכבה של שמן בישול רגיל, ו 4 כפות חומץ
להניח למשך 3-4 שבועות,לפחות פעמם בשבוע להכשיב את המיכל ולגלגל כמה גילגולים.
לאחר זה לסנן את המנגו ואת המים לשמור.
החמורים שדרושים להמשך.
חילבה.
3 כפיות כורכום
3 כפיות מלח לימון.
1 כף סוכר
פלפל חריף לפי העטם.
חצי כוס שמן
את החילבה רוצי לקנות גרגרים ולטוחן במטחנות קפה ולהעביר דרך מסננת רשת.
זהירות עם כמות המלח לימון.
סוכר לשני ק"ג פרי תוסיף כף אחד עם גבעה
ההכנה:
לקחת את אבקת החילבה כהתחלה קח שתי כפות גדולות והניח בערה ותערבב והניח ולאחר מחצית השעה תראה שהחילבה הפכה לגוש.
ואז תדלל אותה עם המים ששמרתה, הביא לסמיכות שתרצה ואז הוסיף את שאר התבלינים והשמן וערבב ואז קח בכפית וטעם עם זה מה שרוצה אתה.
לאחר זה שזה נראה לך תוסיף את כל המנגו והכנס לצנצנת נקיה ויבשה.
עם תצמא בארץ אבקת מנגו (השפים משתמשים עם האבקה לריכוך בשר) הוסף גם שתי כפות גדושות
בהצלחה מאיר כרמיאל
 

צלשף

New member
כמו שמאיר כתב לך רק מעט תוספות

אז ככה בעמבה עירקית את הפרי כובשים שלם ורק לאחר מכן פורסים. מוסיפים 1/2 1 כפות מלח לימון, העמבה ההודית יותר חמוצה, כך שזה נתון לשקולך, המתכון מתאים לכ-3 ק""ג פרי.
בהצלחה.
 

NTHR109

New member
צלשף שבוע טוב.

שבוע טוב חבר יקר.
אנחנו עושים "פיקל" כלומר אותו הדבר רק מתובל עם :
כוסברה
כמון.
גינג'ר
כורכום.
פפריקה מתוקה.
פלפל אנגלי.
חרדל שלם.
ועוד.
מאיר כרמיאל
 

פוקסי99

New member
הכנת עמבה בקלי קלות

מאת: פוקסי99

עמבה מבוסס על חילבה על אבקת עמבה ומנגו בוסר
מכינים חילבה מוסיפים לחילבה המוכן אבקת עמבה לפי החוזק שאתה אוהב
חותכים מנגו לפרוסות סוגרים למספר ימים ויש לך עמבה ביתית

חילבה

6 כפות גרגירי חילבה
מלח


בקערה הרבה מים עם הגרגירים
מפעם לפעם שופך את המים שוטף את הגרגירים וחזרה לקערה עם הרבה מים
לאחר 24 שעות שופך את המים שוטף הייטב(במסננת)
למעבד מזון עד שהגרגירים הופכים למישחה חלקה
מוסיף 4 כוסות מים ומערבל מוסיף 3/4 כפית מלח

והכול לצנצנת.
אצלי ברוב המקרים מקערת המעבד עד לצנצנת הכול נגמר
כול טוב
פוקסי


.
.
אז ככה:
השם עמבה בא מהשפה ההודית כאשר עמב זה מנגו בהודית.
אבקת העמבה מיוצרת מפרות מנגו בוסר, כאשר הם חמוצים מיבשים אותם הייטב ואז טוחנים לאבקה ואכן אבקת העמבה חמוצה
(מכוון שהכורכום הוא בצבע של העמבה אני בטעימה מבדיל בינהם.)
בקשר לעמבה או לרוטב עמבה
הרוטב מבוסס על חילבה מוכנה ללא תבלינים
מוסיפים את אבקת העמבה ומנגו בוסר נותנים לכל המרכיבים לתסוס כ24 שעות ואוכלים
אלו אשר אוהבים עמבה חריפה פשוט מוסיפים פפריקה חריפה
כל טוב פוקסי
 
למעלה