בוקר טוב אלון.בבקשה
בוקר טוב אלון.
קודם אתה צריך מנגו ירוק עד בגודל של ביצת תרנגולת.
ולמה ? כי המנגו שמגיע לשוק הוא עברה מה שנקרא אצל המגדלים אבחלה,כלומר הפרי הטבל בחומר זירוז הבשלה ,פשוט שמים חומר במיכלים גדולים עם מים לכמה שעות ואז מוצאים לשוק.
עכשיו תשיג את בנמגו בגודל הזה תוכל שלטוף הטיב ולפרוסה אותם ,תלוי שבעובי שתרצה ,רצוי בעובי של שתים שלוש מילמטר.
אגב לא לקלף את המנגו.
לאחר זה לשים הכל במיכל ואז להוסיף כפית מלח לכל כוס מים אבל צריך בסוף להוסיף 3-4 כפיות נוספות ולהוסיף מים ומעל שכבה של שמן בישול רגיל, ו 4 כפות חומץ
להניח למשך 3-4 שבועות,לפחות פעמם בשבוע להכשיב את המיכל ולגלגל כמה גילגולים.
לאחר זה לסנן את המנגו ואת המים לשמור.
החמורים שדרושים להמשך.
חילבה.
3 כפיות כורכום
3 כפיות מלח לימון.
1 כף סוכר
פלפל חריף לפי העטם.
חצי כוס שמן
את החילבה רוצי לקנות גרגרים ולטוחן במטחנות קפה ולהעביר דרך מסננת רשת.
זהירות עם כמות המלח לימון.
סוכר לשני ק"ג פרי תוסיף כף אחד עם גבעה
ההכנה:
לקחת את אבקת החילבה כהתחלה קח שתי כפות גדולות והניח בערה ותערבב והניח ולאחר מחצית השעה תראה שהחילבה הפכה לגוש.
ואז תדלל אותה עם המים ששמרתה, הביא לסמיכות שתרצה ואז הוסיף את שאר התבלינים והשמן וערבב ואז קח בכפית וטעם עם זה מה שרוצה אתה.
לאחר זה שזה נראה לך תוסיף את כל המנגו והכנס לצנצנת נקיה ויבשה.
עם תצמא בארץ אבקת מנגו (השפים משתמשים עם האבקה לריכוך בשר) הוסף גם שתי כפות גדושות
בהצלחה מאיר כרמיאל