מתכון לעוף

mmta05

New member
מתכון לעוף

מחפשת מתכון לעוף עם פטריות וזיתים...

יוכי68

New member
עוף עם זיתים ופטריות

טגני בצל במעט שמן, הוסיפי את חלקי העוף והשחימי משני הצצדים. הוסיפי פטרעיות וטגני מעט. הוסיפי זיתים מגולענים לאחר שהושרו במים להוצאת המליחות. הוסיפי כרפס קצוץ, מלח, פלפל, מעט כורכום ומעט א. מרק.........הוסיפי מים עד גובה העוף. הביאי לרתיחה והנמיכי....בשלי עד לצמצום הנוזלים. ממליצה להוסיף כמה טיפות של לימון לקראת סוף הבישול....תהני, יוכי

מתכון לעוף - לא עם פטריות

הכנתי השבת צלי עוף עם ירקות שורש וחמוציות, ויצא כל כך מוצלח שאני רוצה לשתף אתכם. קראתי פעם את המתכון באיזה עתון ולא יכולה לזכור בדיוק אז אלתרתי. ואני נותנת אותו בדיוק כמו שעשיתי. 6 כרעיים מחולקים למשולש ופולקע. מנוקים אך לא להוריד את העור. למרינדה: מיץ מתפוז אחד, שום כתוש, (מ3-4 שיני שום) כף חרדל , פלפל שחור ופפריקה מתוקה מעט שמן זית ובערך חצי כוס חמוציות. משרים את העוף במרידנה ומשהים למשך הלילה במקרר, או שעתיים מחוץ למקרר (אם לא הספקת ערב קודם). מוציאים את העוף מן המרינדה ומסדרים בתבנית אפיה קצת עמוקה (כמו פיירקס למשל) בלי החמוציות. אופים בתנור חם 200 מעלות חצי שעה. בינתיים מטגנים את ירקות השורש בסוטז', במעט שמן זית. אני השתמשתי ב2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים, כמה שיני שום, 2 גזרים גדולים חתוכים לקטעים וכל קטע לרצועות לאורך. 2 בטטות ארוכות וצרות חתוכות לקטעים קצרים. תפו"א אחד חתוך לקוביות גדולות ולבבות ארטישוק (במקום ארטישוק ירושלמי שלא היה לי) משקית של סנפרוסט חתוכים לקוביות. מתבלים את הירקות במלח פלפל קצת פפריקה ואבקת זנגביל, מטגנים/מאדים, תוך כדי ערבוב עוד כמה דקות, ומוסיפים למחבת את רוטב המרינדה עם החמוציות, ועוד כוס וחצי מים עם כף אבקת מרק עוף. מבשלים עוד כמה דקות, ושופכים את כל התכולה על פני העוף כשעברה חצי השעה, מורידים את חום התנור ל180 מעלות ואופים עוד שעה ורבע. לפני שבת הכנסתי לתנור של שבת מכוסה בנייר כסף, ויצא טעים להפליא. מתאים מאד להגיש על אורז לבן. בתיאבון.

למעלה