מרכיבים
לבצק: 400 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס סוכר
4 ביצים (לא גדולות)
200 מ"ל מים
לקרם שקדים: 200 גרם חמאה
כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
4 כפות קמח (20 גרם)
2 כוס אבקת שקדים (100 גרם)
3 כפות רום (20 מ"ל)
2 כפית מלח (5 גרם)
6.5 כוסות קמח (500 גרם)
8 כפות שמרים טריים (40 גרם)
להכנת המרנג:
2 כוס אגוזים קצוצים (220 גרם)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לאפייה:1 ביצה טרופה, להברשה
6 חלבונים
2 כוס סוכר (400 גרם)
2 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים באמצעות קערה את הסוכר,ביצים,חמאה,מים מלח עד שהתערובת עם החמאה מתחילה להתרכך.
לאחר מכן,כשהתערובת החלה להיות אחידה,מוסיפים את השמרים והקמח וממשיכים לערבב את לקבלת מרקם
אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר,עד להכפלת נפחו.
יוצרים ממנו גליל מעט שמן ועוטפים אותו בנילון נצמד ומניחים במקרר למשך 24 שעות.
להכנת קרם השקדים:
מערבבים בקערה נירוסטה או כלי בית המתאים לכך את החמאה וסוכר,מוסיפים את אבקת השקדים והקמח
וממשיכים לערבב.
מוסי
פים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד שהן מוטמעות היטב בתערובת,לבסוף מוסיפים
את הרום.
מכסים את התערובת שבקערה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
להכנת המרנג:
מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצץ אחיד,מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים
שקצצנו ומוסיפים אותם לקצף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מורחים את המרנג שהכנו בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה שחיממנו מראש ל-110
מעלות,במשך שעה ורבע.מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו לתוך קערה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים,על גבי משטח מרדדים כל חלק במידה של 30X30 ס"מ
מורחים על הבצק מחצית מקרם השקדים ומפזרים מרנג אפוי ושוקולד קצוץ.
מגלגלים ומהדקים ל-2 רולדות וחותכים כל אחת מהן לכל האורך.
מניחים כל אחת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות.
בתאבון
לבצק: 400 גרם חמאה חתוכה לקוביות
כוס סוכר
4 ביצים (לא גדולות)
200 מ"ל מים
לקרם שקדים: 200 גרם חמאה
כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
4 כפות קמח (20 גרם)
2 כוס אבקת שקדים (100 גרם)
3 כפות רום (20 מ"ל)
2 כפית מלח (5 גרם)
6.5 כוסות קמח (500 גרם)
8 כפות שמרים טריים (40 גרם)
להכנת המרנג:
2 כוס אגוזים קצוצים (220 גרם)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
לאפייה:1 ביצה טרופה, להברשה
6 חלבונים
2 כוס סוכר (400 גרם)
2 כוס אבקת סוכר (200 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבצק:
מערבבים באמצעות קערה את הסוכר,ביצים,חמאה,מים מלח עד שהתערובת עם החמאה מתחילה להתרכך.
לאחר מכן,כשהתערובת החלה להיות אחידה,מוסיפים את השמרים והקמח וממשיכים לערבב את לקבלת מרקם
אחיד.
מכסים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לתפוח בטמפרטורת החדר,עד להכפלת נפחו.
יוצרים ממנו גליל מעט שמן ועוטפים אותו בנילון נצמד ומניחים במקרר למשך 24 שעות.
להכנת קרם השקדים:
מערבבים בקערה נירוסטה או כלי בית המתאים לכך את החמאה וסוכר,מוסיפים את אבקת השקדים והקמח
וממשיכים לערבב.
מוסי
פים את הביצים אחת אחרי השניה וממשיכים לערבל עד שהן מוטמעות היטב בתערובת,לבסוף מוסיפים
את הרום.
מכסים את התערובת שבקערה בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
להכנת המרנג:
מקציפים בקערה את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצץ אחיד,מערבבים את אבקת הסוכר והאגוזים
שקצצנו ומוסיפים אותם לקצף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מורחים את המרנג שהכנו בשכבה אחת אחידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה שחיממנו מראש ל-110
מעלות,במשך שעה ורבע.מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מרסקים אותו לתוך קערה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לשניים,על גבי משטח מרדדים כל חלק במידה של 30X30 ס"מ
מורחים על הבצק מחצית מקרם השקדים ומפזרים מרנג אפוי ושוקולד קצוץ.
מגלגלים ומהדקים ל-2 רולדות וחותכים כל אחת מהן לכל האורך.
מניחים כל אחת בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה,מברישים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 50 דקות.
בתאבון