מתכון לעוגת שמרים הונגרית

tmar davidov

New member
מתכון לעוגת שמרים הונגרית

אני מבקשת את עזרת הציבור במציאת מתכון לעוגת שמרים הונגרית (נ ה ד ר ת) בהונגרית: orongolushka בעברית: גלוסקאת הזהב (??) בהרבה תודות......
 

ofrash

New member
הרי לך מתכון לעוגת שמרים הונגרית

מצרכים: 25 גרם שמרים, 1 כוס חלב פושר, 2 כפות סוכר דק, חצי ק``ג קמח (4 כוסות), 5 חלמונים, קורט מלח, 150 גר` חמאה מומסת, 2 כפות פירורי לחם או פירורי ביסקוויטים, 1 כוס אגוזי מלך טחונים, קליפת לימון מגוררת, רבע כוס סוכר וניל *מערבבים את השמרים עם רבע כוס חלב פושר, 1 כפית סןכר ושליש כוס קמח. מניחים לעשר דקות עד שיתססו. *שמים את יתרת הקמח בקערה, צרים גומה במרכז ומוסיפים פנימה את יתרת החלב,החלמונים,מלח,יתרת הסוכר ותערובת השמרים. מערבבים את כל החומרים ולשים היטב. מוסיפים 4 כפות חמאה מומסת,טיפין טיפין, ולשים היטב. מקפידים שהחמאה תיבלע היטב בתוך הבצק. על הבצק להפרד בקלות מהיד או מהכף. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה. *זורים קמח על משטח עבודה.שמים עליו את הבצק ומותחים אותו לעלה בעובי 1 ס``מ. קורצים מן הבצק עיגולים בחותכן בקוטר כ-3 ס``מ. *משמנים תבנית גבוהה של ``סיר פלא`` או תבנית קוגלהוף גדולה. זורים בה את פירורי הלחם או הביסקוויטים.טובלים את עיגולי הבצק הקטנים ביתרת החמאה המומסת, ומניחים אותה בשיכבה צפופה בתחתית התבנית. זורים עליהם תערובת של האגוזים הטחונים וקליפת הלימון. *מחממים תנור לחום בינוני גבוה (190 צ, 375 פ) *מסדרים עיגולי בצק נוספים בשכבה שנייה.ממשיכים לסדר את עיגולי הבצק בשכבות,ומפזרים עליהם את האגוזים הטחונים עד שהתבנית תתמלא. מכסים את פני העוגה ביתרת החמאה המומסת. ייתכן שיהיה צורך בחמאה נוספת בשלב זה. *אופים בתנור במשך 35-40 דקות. מוציאים מן התבנית, זורים על העוגה סוכר וניל,ומגישים- את העוגה הזו אפשר לפרוס לפרוסות אך נהוג לתלוש את הכדורים -יש אפשרות להוסיף בשיכבה השנייה כפית ריבה על כל עיגול ואח``כ זורים אגוזים ומסדרים שכבה נוספת. שיהיה לך המון המון בהצלחה ואם תתקלי בשאלות אני באיס יק יו 52400957 או באי מייל : [email protected] תודיעי לי איך יצא עפרה
 
למעלה