מתכון לעוגת גבינה ?

Boober

New member
מתכון לעוגת גבינה ?

היה לי מתכון מצוין לעוגת גבינה אבל הוא אבד לי. כבר כמה ימים שאני מספר לכולם על זה שאני הולך להכין עוגת גבינה מצוינת וכרגע אני בבעיה קטנה.. אז אם למישהו יש מתכון לעוגה רכה אורירית וטעימה מהסוג שאפשר לחסל תבנית שלמה.. שתפו אותי ! משלוחים של עוגות מוכנות גם יתקבלו בברכה :)

כמי2

New member
בדיוק כרגע אני אופה אותה והיא בתנור

זאת עוגה של השף חיים כהן נ"ג. תבנית בקוטר 28 ס"מ אני אפיתי ב-26 דווקא היא יוצאת גבוה יותר. 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). 2. ממלאים תבנית תנור במים רותחים ומכניסים לתנור 3. משמנים את תבנית העוגה בחמאה. 4. מקציפים 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב (כשיש קצף על כפית והוא לא נוזל גם אם היא באלכסון) 5. טורפים 6 חלמונים עם 750 גרם (3 מיכלים) גבינה לבנה 9%, מיכל שמנת חמוצה, רבע כוס סוכר, 4 כפות קורנפלור, קליפה מגוררת מלימון לבלילה אחידה. מוסיפים את הקצף, מערבבים בתנועות קיפול ומעבירים לתבנית. 6. שמים את תבנית העוגה בתבנית המים ואופים חצי שעה. מנמיכים את החום לנמוך (120 מעלות) ואופים עוד חצי שעה. מכבים את התנור ומשאירים דלת סגורה. 7. מערבבים 2 מיכלי שמנת חמוצה עם שני שקיקי סוכר וניל. מוצאים את העוגה מהתנור ומורחים עליה את השמנת. 8. מחזירים את העוגה לתנור הכבוי ומשהים חצי שעה. 9. מעבירים למקרר עד להגשה רצוי לאפות יום מראש. זאת עוגה שנוסתה מראש מספר פעמים ובהצלחה. העוגה טעימה נהדרת. בהצלחה.

Boober

New member
תודה !!

מצוין, אני מקווה שהיא תצא טוב , עכשיו אני רק צריך לקפוץ לקנות תבנית עגולה כדי שלא יהיו בעיות בכמויות . איזה כיף! עוגת גבינה :) חג שמח ושוב תודה !

למעלה