מתכון לסחוג

max2001

New member
מתכון לסחוג

הולך מצוין עם חומוס! המון שיני שום קלופות (למשל מראש שלם גדול) המון כוסברה קצוצה גס (כוס) - חפשו CILANTRO או CORIANDER 1-2 פלפלים חריפים (ירוק או אדום - האדום חריף יותר) מעט פלפל שחור שמן (עדיף שמן זית) לשים את כל המרכיבים בבלנדר או מעבד מזון, להפעיל, מדי כמה שניות לסגור ולבדוק מה המצב. להוסיף שמן עד לדרגת הסמיכות הרצויה. לטעום ולתקן (מלח, פלפל). למי שאוהב, ניתן להוסיף תבלון נוסף כגון: כמון, הל, ציפורן, ג´ינג´ר בתאבון, מקס

Gefen

New member
היי מקס השף....../images/Emo71.gif../images/Emo140.gif

אחלה של סחוג הבאת לנו, בדיוק כזה אני מכינה!! מבחינת התוספות אני מוסיפה רק כמון וזה יוצא אחלה, ומשתמשת רק בפלפלים חריפים ירוקים (כי לא אוהבת אדום בסחוג..). אהה..ועוד משהו חשוב..אם יוצאת כמות קצת גדולה אני פשוט שמה בצנצת ומקפיאה...זה נשמר כך חודשים ויוצא טרי וריחני כאילו עכשיו נטחן! אז עכשיו תגלה לנו מאיפה הכשרון הזה לבישול ושפאות??
גפן

ממטבח אימי המרוקאית....../images/Emo71.gif

1 קופסא עגבניות חתוכות diced tomatoas 10 פלפלים חריפים ירוקים
2 כפות פפריקה 1 כף מלח 5 שיני שום והרבההה שמן(מה לעשות ככה זה יוצא הכי טעים) אופן ההכנה: מטגנים את הפלפלים , מורידים את הקליפה וחותכים לקוביות לוקחים את השמן, מוסיפים את העגבניות והשום מכסים את הסיר לחמש עשר דקות ומערבבים מידי פעם. כאשר רואים שהעגבניות מבושלות מוסיפים את הפלפלים והתבלינים ומביאים לרתיחה כאשר הסיר מכוסה וזהו המטבוחה מוכנה הללוליה.... חשוב לזכור לערבב כל הזמן לעגבניות יש נטייה להשרף בקלות. מומלץ לאכול כשהמטבוחה חמה להכניס לראש של החלה ככה אני אוהבת את זה בתאבון!!!

Gefen

New member
היי תרמילאי..רוצה את הגרסא שלי..?

1. חולטים עגבניות במים רותחים לכמה רגעים וקולפים אותן אח"כ בקלי קלות 2. קוצצים לקוביות, מחממים שמן, מבשלים את העגבניות עם שום קצוץ המון זמן עד לאידוי מוחלט של כל המים, 3. כבר בהתחלה מתבלים במלח, פפריקה אדומה חריפה ולא חריפה ומי שרוצה יכול להוסיף פלפלים חריפים אדומים וזהו.... אז מה תרמילאי, הגם אתה בבשלנים? ובכלל נראה לי שמי שנכנס הנה עכשיו בטוח מתבלבל וחושב שהגיע לפורום אוכל..עם המתכונים שרצים לנו פה..
גפן

תרמילאי

New member
בטח רוצה

ובכלל היום אני יכין את המטבוחה ומחר אתן לכם את המתכון שלי ז"א שלכם עם הוספות משלי...

תרמילאי

New member
קצת באיחור אבל

יצאה אחלה מטבוחה, הרבה שום, עגבניות קלופות*, גמבה,גישוא ,גזר ופטריות ופלפל חריף לחתוך הכול לקוביות ולבשל במשך שעה -שעה וחצי
*לא זוכר אם מישהו כבר כתב את זה אבל אם שמים את העגבניות במים רותחים ל2-3 דקות הן מתקלפות כמעט מעצמן...

max2001

New member
כמות גדולה מדי?

יותר מדי סחוג? בלתי אפשרי, זה כמו יותר מדי אהבה, אין דבר כזה. לגבי המטבוחה - עדיין בשלבי הפרפקציה, אבל המתכונים של סאנשיינס וגפן כבר עושים תאבון. סחתיין גם על ההשקעה של גפן בקילוף העגבניות - אני מלא הערכה - אם כי במקרה הזה העגבניות המשומרות הם לעתים קרובות מלאות טעם הרבה יותר מעגבניות הפלסטיק האמריקאיות. בכל מקרה עדיף עגבניות בשלות ורכות. גפן, לגבי שאלתך - חילקנו אצלנו את העבודה - אני נהנה לבשל ואשתי נהנית לאכול - דיל מוצלח לשני הצדדים...

Gefen

New member
איזה כיף לאשתך...

אצלינו זה הפוך...אין לי בבית פינוקים מכוון המטבח אולי בגלגול הבא יתגשמו משאלותיי ויהיה לי פרטנר טבח מי יודע...

Yaniv-DC

New member
טוב. חברים. אין ברירה.

הבחור מפיץ כאן מתכונים לכל עבר, מבלי שאתם יודעים אם הם טובים וטעימים או לא. היות והבחור גר באיזור וושינגטון (אם קלטתי נכון), אין ברירה, והוא יאלץ להכין לי ארוחה דשנה, ואחרי שאטעם, אוכל להגיד לכם אם לנסות או לא
יניב המקרר ריק, ואין כח ללכת לג´יאנט..

למעלה