מתכון למרק בטטות תפו"א

רועי אפ

New member
מתכון למרק בטטות תפו"א

לחתוך בטטות ותפו"א לסיר מלא מים. (אף פעם לא יודע כמה..משהו כמו 1/3 סיר) להרתיח את המים, (כמה שיותר חם יותר טוב). עד שהירקות רכים ונעימים. להוסיף מלח ופלפל וכף מרק עוף. אחרי שזה נראה רך מספיק, לקחת בלנדר ידני חשמלי (לי יש בראון) ולטחון את הירקות בתוך הסיר עד שאין יותר חתיכות. להמשיך להרתיח בחום חזק עוד איזה דקה שתיים. אפשר להוסיף מים לקבלת הסמיכות הרצויה. כל התהליך - משהו כמו 10 דקות. יוצא מרק סופר דופר בעל מרקם קטיפתי.

shiri boston

New member
יש קטע כזה לנשים בהריון ואחרי לידה

של שמנת, נכון?? שמתי לב שכל הנשים שבהריון שאני מכירה, אוכלות אוכל עם שמנת, לעתים קרובות מאוד. או שמא זה סתם מקרי לדעתך?

אם כך אז אני בהריון כבר 15 שנה

כי אני תמיד נורא אוהבת לבשל עם שמנת, לאכול אוכל עם שמנת ובכלל, שמנת זה טעים.

Guy K

New member
ועל אותו בסיס בדיוק

אפשר לעשות מרק בטטות וג'ינגר מרק דלעת עם קינמון מרק ברוקולי (מוסיפים פרוסות שקדים אחרי הטחינה) מרק אספרגוס בעצם עם כמעט כל ירק בעולם..... אני מוסיף גם שמנת מתוקה בשביל המרקם... אגב, אבא שלי לימד אותי טריק הכי מגניב בעולם - עושים שני מרקים סמיכים מאוד, ומוזגים אותם לאט לאט לאותה הצלחת - ככה יוצא מרק שהוא חצי אספרגוס וחצי בטטה נניח, זה נראה שגעון ואנשים מתייחסים לזה כאילו זה שיא היוקרתיות (כשזה בעצם כלום עבודה)
ממממממממממ הממממממממממממממממממממ

YaelSF

New member
אפשר מתכון קצת יותר מפורט למרק ...

ברוקולי בשמנת עם השקדים. תודה מראש.

Guy K

New member
בטח

אני לא אתן כמויות כי אני לא יודע אבל זה המתכון בגדול: להרתיח מים בסיר לבשל חתיכות ברוקולי (עדיף קטנות כמה שיותר כי ככה זה יותר מהר מוכן, וגם, יש בסוף טריק מגניב) לזרוק כמה שיני שום שיתבשלו גם כן אני אוהב להוסיף לזה גם בצל קטן או שניים פרוסים, זה מוסיף לטעם הרבה פלפל שחור, מלח, וכל תבלין אחר שבא לך (בעיקרון אם את אוהבת שום - זה מספיק, בעיניי זה מצוין ככה) ה"טריק" : (לא חייבים לעשות את זה, אני אבל אוהב) לפני שאת מוסיפה שמנת ומרסקת הכל, אני אוהב לשלוף חופן של ברוקולים במסננת ולהשאיר אותם בחוץ לנוח עד שאני מסיים את המרק - ואז לזרוק אותם בחזרה. זה מוסיף למרקם של המרק (וזה גם יותר מגניב למי שאוכל) הקיצר, אחרי שהכל רך את מוסיפה שמנת מתוקה (אחת מספיקה לסיר קטן, שתיים לבינוני - גדול) ונותנת לזה להתבשל עוד טיפטיפה, בינתיים את לוקחת מערבל מזון ידני ומתחילה לערבב את הכל. המרקם של המרק צריך להיות סמיך, ככה שקחי את זה בחשבון כשאת מחליטה כמה מים וכמה ברוקולי לשים.... אחרי שזה כבר מוכן את לוקחת קצת שקדים פרוסים ומפזרת על המרק בצלחות, השילוב צבעים נראה נהדר וזה טעים....... בהצלחה! אה אגב, אפשר להוסיף לזה כל מיני עשבי תיבול בבישול - מנענע ועד פטרוזיליה, תלוי מה את אוהבת ומה נראה לך מתאים, אני ממליץ לנסות... ולספר. בזיליקום הולך יופי גם כן. גיא

forglemmigej

New member
עוד upgrade

למרק שלך ,זה לטגן את הירקות לפני הבישול בקצת חמאה וסוכר. זה נותן לזה טעם קרמלי מעודן בסוף .לאחר הטיגון להמשיך בבשול רגיל.

למה לקצוץ את עירית, מה היא עשתה לך

וזה מזכיר לי את האגדה האורבנית על הטבח ששכח להודיע לעוזר שלו שלמען הקישוט צריך להוסיף פטרוזילייה לדגים אחרי שעזב את המקום התקשר לעוזרו שלו וביקש שיגישו את הדגים עם פטרוזיליה מאחורי "האזניים" המלצרים הגישו את המנה עם זר פטרוזילייה מאחורי האזניים שלהם

למעלה