מתכון למסיבה טובה...

אליזד

New member
מתכון למסיבה טובה...

פשוט נמאס לי מהשרשור הארוך הזה שלמטה. ואני מנחית - בר. הנה המתכון למסיבה מוצלחת ממישו שראה פה ושם מסיבות בחייו... מקום אינטימי, רצוי שלא מיועד למסיבה. צפיפות, אלכוהול בשפע, קבוצת אנשים בעלי רקע דומה, די-ג'י שמשמיע מוסיקה מזעזעת, קורט של זימה, ייאוש בדידות, בדידות, בדידות, ו... בדידות. הוי כמה היתה שם אתמול אה? נראה לי שכל אחד רקד את הבדידות שלו החוצה עד העצם. וזה היה כל כך יפה לראות, וכל כך פשוט וכל כך שמח. איך אמר מישהו פעם (ושר את זה אם אני לא טועה....) "וככל שפחות שמחים, כן יותר חוגגים" שיש בזה משהו מצד אחד, אבל מצד שני זו בדיוק חגיגה. חגיגה של ביטוי עצמי. בכל דרך שהיא. במקום להתבחשש עם הייאוש פנימה. בסוף הערב, כששברי הכוסות היו מפוזרים בכל מקום, הספות עוצבו מחדש, וערמת שיכורים רקדה הורה סוערת לצלילי זוהר ארגוב (ועוד בזיופים) היה כיף לראות בתוך ענני האלכוהול אנשים שרקדו החוצה יותר מסיפור אחד. וכן. מציצני ככל שיהא, יש משהו אינטימי וכיפי להכיר את בעיות היום-יום של כולם, ולראות איך מטביעים אותן בטיפה המרה. טיפה? הצחקתם אותי... רק קצת זימה היתה חסרה לי. ככה שעושים מסיבה במעין משפחה. זה הפאראדוקס המובנה: הבאת אנשים בנות מבחוץ? ערערת את הביטחון של כולם, אבל בכל זאת אני הייתי מייבא קצת נשים מפורום שכן (הריון ולידה אולי?) שתהיה קצת אינטרקציה זימתית. קצת ניחוח יותר חזק של סקס. עכשיו מה? אחרי מסיבה מטורפת בא בדרך כלל רצון חזק "לעשות את זה שוב" או "לארגן את זה שוב". חברים - זה לא הולך. בחיי. שמעו לאיש מנוסה. בפעם הבאה תהיה ציפייה, יהיה מצב אחר, יום אחר, זמן אחר, מצב רוח אחר, מספיק לפעמים חיוך אחד של איש אחד או מבט אחד של אישה אחת כדי להצית את האש - ובפעם הבאה זה לא יהיה. אז מה לעשות? ואיך להוביל את התחושה המתוקה והמטורפת שכולם התעוררו איתה בבוקר (ואני מדבר גם על מי שקם בצהריים, ואני לא מדבר על האנג-אובר, מחמם מנוע...) פשוט להרגע. ללקק את השפתיים (של עצמך מחמם. של עצמך. זה מה יש כרגע...) לחכות בסבלנות, ולהיות פתוחים לפעם הבאה שתהיה במקום אחר, בזמן אחר, בצורה אחרת, אבל טובה לא פחות! ועכשיו תסלחו לי, אני הולך להוציא את שיירי האדרנלין בקפיצות-ברסלב ב"חוות אביב". לא. בדידות לא תהיה שם, דווקא שני אנשים שהחליטו למסד קשר (אם אפשר לקרוא לילדת אולפנה בת עשרים שמתחתנת עם חיל גולני בטירונות "קשר") אבל אני תמיד יכול לעצום עיניים, לקפץ לי מסביב לקונגס שלי, לחייך לאליישיב ברלין הצדיק שמתופף לידי וחולם על סוגיות מסובכות בגמרא. אני לעומת זאת אעצום את העיניים ואזכר בעדר אנשים מסטולים מחייכים מאוזן לאוזן, עם חולצות רטובות מזעה ואלכוהול, צורחים את נשמתם החוצה, ומברכים את אלוהים שזימן להם את הפורום המקסים הזה שמדי פעם נותן חום, ושמחה, ותקווה. ואף מילה על כלת היומולדת. זה נשאר בפנים... (-:

אם יורשה לי להוסיף

עוד אי אלו פורמולות למתכון למסיבה מוצלחת; * להתקבץ תחת הכרזה גדולה שהולכת מסוף העולם ועד סופו - we don't give a shit !! . * להתקבץ על בסיס מכנה משותף של אהבה גדולה, (חוצת מינים/מגדרים/גילאים/וכיו"ב) לכלת/חתן האירוע. * לאמץ את תפסיתך אודות המסיבה האחרונה. היינו; להניח כאכסיומה כי מסיבה זו לא יהיה לה עוד אח ורע. * לקיים את האירוע במקום בו לבעל הבית יש לב בגודל אוקיינוס. * יש בטח עוד כמה, אבל בהתחשב במוחי הטרוף, דומני שזה מספיק לעת עתה. הופס נזכרתי בעוד אחד .. **** רצוי מאוד שמארגני האירוע יהיו אנשים מסוגו של פותח האשכול והאנוסה האחת והיחידה !!

uri80

New member
תפסה את עיני השורה האחרונה.

"הפורום המקסים הזה שמדי פעם נותן חום, ושמחה, ותקווה." סתם שמחתי לקרוא. מסוג הדברים שמשאירים אותך כאן.

מחממנוע

New member
חום ואהבה

חום ואהבה. בימים של קור וקוצר, חום ואהבה הם מצרך של ערב ובוקר. חייב לומר שאתמול פשוט שמחתי עלתה שחקים. משהו מעין שמחת תורה זוטא. ואת תורת האתמול מוכן לקבל ולישם קלה כבחמורה.

ephi79

New member
תפס אותך המילים "מדי פעם" ?

<אפי שהלך לחפש חום, שמחה ותקווה במקומות אחרים. אבל כן, גם בפורום יש. מדי פעם.>

L i k o

New member
מעניין איך כל אחד רואה אותם הדברים

מזוית אחרת: לא ראיתי לא צפיפות, לא יאוש ולא בדידות - היו אנשים באמצע שבוע אחרי יום עבודה שמצאו זמן לפגוש אחד את השני ולהשתחרר מטרדות היוםיום. אני יודע - אין לזה הילה של עצב קיומי שמתאימה לאמן מיוסר כמוך ("רק חסר קצת זימה"), אבל בעיני גם אפור הוא צבע לא רע ובעיקר נטול פוזה. וכמובן - מזל"ט ענקי לתוהה המקסימה שבלעדיה לא היינו מגיעים עד הלום.

barr1969

New member
הוא פשוט לא שתה מספיק

הפרספקטיבה שלו הייתה נקודת ההתבוננות הפסיבית, והריחוק הפיזי מהשתויים. בכל מקרה, יש משהו בדבריו. אולי לא היו זוגות, אולי היו שם הרבה שנראים נואשים, אבל נקודת הראות של אליזד ציירה את הערב באפור עצוב, וליקו מצא את אותו אפור בלתי קודר.

אליזד

New member
והנה בדיוק ההבדל ביננו (ומילה לבר)

ליקו, במקרה הזה קצת קשה לדון, משום שאני מכיר את בדידותו של כל אחד ואחד באופן די אישי... (-: אבל באמת שלא כל כך הבנת אותי. ובר - גם את לא. הצבע שלי לא היה אפור עצוב. להפך. אני חושב שאפילו כתבתי את זה? הנה, אני מצטט: "אבל מצד שני זו בדיוק חגיגה. חגיגה של ביטוי עצמי" כי ליקו, בניגוד אליך, אני "פריק" של לבטא הכל החוצה. במילים או במעשים. אני יודע לחגוג עצב, ולחגוג כעס, ולחגוג אהבה (שגם זה משהו שלא כל תמיד ולא כל אחד מצליח) אני אוהב - גם אצלי וגם אצל אחרים - את ההכרה ברגשות כמו שהם, חדים, חריפים, וגורמים להרגיש חי. אני אהב את המתיקות שבכאב (גם הפיזי) אני אוהב את הסרת המסכות, ויודע לקרוא אותה. בר יקרה, אולי המילה "ייאוש" באמת לא מתאימה וקצת חריפה. אבל בדידות היא בהחלט לא עצב. ועצב הוא בהחלט רגש קיים, חד, ומתוק לפעמים. אפור - לעומת זאת ליקו - הוא הצבע שבו לא הייתי בוחר לתאר את אתמול. יש לי כמה צבעים מתאימים אבל אפור הוא לא אחד מהם. אפור הוא צבע של ביניים, לא שחור לא לבן. ואני? אני מרגיש שבכל בכל מקום שהפנים שלי יוצא החוצה יש צבע חזק. בכל מקום שהפנים של אנשים יוצא החוצה, ולא חשוב מה יוצא מבפנים, שמחה, כעס, או בדידות, יש צבע חזק. ואתמול היתה חגיגה של צבעים. אין אהבה חזקה שלא נבנתה משנים של בדידות, ואין אוהב שלא מתגעגע. אין משורר שלא ניזון מאהבה נכזבת, ואין אהבה שלא מכזיבה בתחילתה, בסופה, או מדי פעם... החכמה ליקו, היא לקבל את זה, לתת לזה לצאת, לחגוג את זה. כן ככה. פאראדוקסאלי וחריף. לתת מקום לבדידות, לצרוח אותה (גם במלים של זהר ארגוב או להקת פיקוד) להרגיש אותה כדי שיהיה רקע חזק לאהבה כשתבוא. ואולי זה ההבדל בינינו. אתה ישבת שם מרוחק, קריר, מחושב. אולי אתה בודד ואולי לא, אבל לא השכלת, ולא היה לך האומץ להקיא החוצה משהו מבפנים. בתנועה, בקול, בחיבוק. אולי לכן אתה ראית (גם בדברים שלי) אפור. אנשים שחזרו מיום עבודה ושמחים להיפגש. אני הרגשתי צורך, אני הרגשתי געגוע, אני קראתי את המילים שבכפות הידיים שליטפו אותי (ואת כל אחד...) קראתי את את הלהיטות בתוך אדי האלכוהול. ואני לא מדבר רק על הבדידות מבת זוג - בר יקרה. אני מדבר גם על בדידות קצת יותר עמוקה, כזו שעולה פה בפורום מפעם לפעם. כזו שמחזיקה את הפורום הזה להיות מה שהוא. אני מדבר גם על הבדידות מחברה, מקהילה, ממשפחה. מכל האהבות שיש מהם הרבה לאלו שלא שינו מסלול. אני מדבר על התכרבלות כזו, של גורי כלבלבים, שזה תמיד הדימוי שעולה אצלי במפגשי-פורום. אני מדבר על חברה שאמנם התחילה ווירטואלית, אבל אצל חלק מהאנשים תופסת מקום הרבה יותר רחב מסתם קשר. כתבת : בעיני גם אפור הוא צבע לא רע ואני אומר? אולי טוב לך עם האפור שלך. ייתכן. אולי אתה תמיד מגיע לפגוש אנשים בתור שחרור קליל מיום עבודה. ואולי לך יש את המקום האינטימי והשונה שלתוכו אתה צורח את הבדידות האפורה שלך. אבל אם אין לך, ואם פעם תרגיש קצת כלוא בתוך עצמך, תרשה לי להציע לך פעם לאבד שליטה. לתת לצבעים לצאת מתחת לאדמה האפורה. תנופף בידיים, אולי תצרח, אולי תקיא, אולי תכה, אבל אין לי ספק שפתאום, כמו מסם הזייה, אתה תרגיש את הצבע. איזה? לא יודע. אבל הוא לא יהיה אפור. רגע, לפני ההתנצלות הפומבית, יש עוד מילה שרציתי להגיב עליה: "להתקבץ על בסיס מכנה משותף של אהבה גדולה, לכלת/חתן האירוע" רוכב, הייתי כבר בכמה ארועים על הבסיס הזה. וואני דווקא חושב שהיה לאהבה של כלת הארוע חלק נכבד בזה, אבל מהכיוון ההפוך... אני מתכוון לאהבה של כלת הארוע למה שקרה סביבה. אני חושב שהקסם בו היא חוגגת את תשומת הלב הזו, (ואם בדימויים מעולם בעלי החיים עסקינן) שמזכירה לי את האמרה המתוקה-מקסימה של רוברטו בניני בטקס האוסקר: "אם הייתי כלבלב הייתי מכשכש בזנב, קופץ על כל אחד ואחת מכם ומלקק לו את הפנים..." הוא זה שנתן טעם אחר למשהו שהיה יכול להיות סתמי ושגרתי. יכול להיות שאם זה היה ליקו שם, יושב על הכסא, יכול להיות שכולנו היינו מרגישים ביום הולדת כמו פגישה יפנית לאחר יום עבודה... בהחלט היה שם מין הביטחון והחום שמרגישים בקרבת ילד, או כלבלב. וזה, ליקו, לא אפור ולגמרי נטול פוזה... ומילת התנצלות אחרונה: לכל מי ש"לא הוזמן" בהן צדקי, שאם הייתי יודע איזה עבודה מוצלחת "אנוסה" תעשה, ואם הייתי יודע שהערב יהפוך להיסטריה, (או לפחות למפגש הראשון שנוכחתי בו בפורום הזה, שבו כאיש אחד קמו כולם ורקדו...) הייתי מבקש מאנוסה להזמין עוד הרבה אנשים יקרים וטובים. בחיי שכל מה שציפיתי לו הוא "אנשים באמצע שבוע, משתחררים מיום עבודה", וכל מה שכיוונה לו אנוסה הוא קובץ אנשים שכלת השמחה מרגישה הכרות מרגיעה איתם. מה שקרה בסוף הוא בהחלט צירוף של הזדמנות שצלחה, וכלת השמחה שידעה לחבק חזרה. את כולם.

ולי כל היום מתנגן השיר על ירושלים..

מישהו יודע איך קוראים לשיר? אני יושב על החומה מה הלאה? מי הלחין? שיר מדהים

למעלה