מתכון ללחמניות (בלון ? ) ..

מתכון ללחמניות (בלון ? ) ..

הי היינו שבוע בטיול והייתי רוצה להכין את הלחמניות העגולות והרכות שמכרות שם בכל סופר מצאתי מתכונים ברשת אבל אני כמובן לא מבינה .. אם משהוא כאן יכול /רוצה לתרגם ... (אם זה ביכלל מצליח להכין כאלה בבית ?) זה מתכון Zaterdag brooddag of soep .Ik ben gekomen op witte bolletjes. Me volkorenmeel was op Dus maar witte bolletjes gemaakt. witte bolletjes 500 gram patentbloem(gezeefd) 1 zakje gedroogde gist 2 theelepels zout 1 eetlepel witte basterdsuiker 40 gram zachte margarine 2,5 dl lauw water alles mengen met een mixer met deeghaken ongeveer een uur laten rijzen(afgedekt) doorkneden en 15 bolletjes maken-10 minuten laten rusten op de ingevette bakplaat iets plat drukken en onder een theedoek nog een half uur laten rijzen oven verwarmen op200 graden bolletjes bestrijken met wat water(of een losgeklopt ei voor de bruine kleur) en in 10 minuten gaar bakken Met dank aan scheepbouwer van bakkerswereld voor dit recept. Lekker als ze nog warm zijn kaas erop

danyo

New member
זה התרגום המלא

שלום לך, הנה התרגום לכל המתכון, לפניו ואחריו... לא אני תרגמתי, הכל בחסות google translate אז יש מילים שכנראה לא רשומות טוב או שהוא לא מכיר אותם... מקווה שזה עזר. Saturday brooddag or soup. Am I came to the white balls. Me volkorenmeel was So but white balls. White dots 500 grams patentbloem (sieved) 1 packet dry yeast 2 teaspoons salt 1 tablespoon white basterdsuiker 40 grams of soft margarine 2.5 DL lukewarm water All mix with a mixer with deeghaken Let rise about an hour (capped) Doorkneden and 15 balls to-10-minute rest on the baking sheet ingevette Something flat printing and under a kitchen towel yet half hours to rise Op200 degrees oven heat Buns cover with water (or a beaten egg for the brown color) and 10 minutes baking gaar Thanks to scheepbouwer of bakkerswereld for this recipe. Beautiful as they are still warm cheese out רוצים עדכון האם זה יוצא טוב...

...With all due respect to Google translate

התרגום לא ממש מוצלח. ואם אני לא הייתי מבינה הולנדית, עוד הייתי מצליחה להבין פחות מהתרגום
לכן ברשותך אתרגם את המתכון לעברית: הכותבת מספרת שהיא הכינה לחמניות מקמח לבן, כי נגמר לה הקמח המלא. לחמניות עגולות לבנות 500 גרם קמח תופח (מנופה) שקית (7 גרם, 1 כף) שמרים יבשים 2 כפיות מלח 1 כף סוכר לבן 40 גרם מרגרינה רכה 250 מ"ל מים פושרים לערבב את כל החומרים במיקסר עם מזלג מיוחד לבצק. לכסות ולהתפיח כשעה. לאחר שעה ללוש וליצור 15 כדורים. לתת לכדורים לנוח 10 דקות על תבנית אפייה משומנת. למעוך את הכדורים קלות, לכסות במגבת מטבח ולהתפיח עוד כחצי שעה. לחמם את התנור ל-200 מעלות, להרטיב קלות את הלחמניות במים או למרוח בביצה טרופה (אני הייתי מוסיפה גם שומשום
) לקבלת צבע מעט שחום ולאפות 10 דקות. טעים גם עם מעט גבינה מגוררת למעלה. בהצלחה! זה יצא באמת דומה למה שאת מכירה מהסופר?

תודה תודה ..

כשאנסה אדווח .. מהשמוזר שקצת דומה מידי לכל בצק שמרים רגיל .. ומה נותן את הרכות ? .. היה מתכון אחר שתרגמתי בעזרת אתר תרגום שהוסיפו אבקת חלב .. אולי זה יותר "נכון ".. אני אשווה .. אם יצליח אדווח בשמחה .. תודה .. הולנד מ ק ס י מ ה ..

joelblueyes

New member
לא תכבדי את חברי הפורום../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

אם עומרי ישאיר משהו....

מצאתי מתכון בעיברית שתואם לגמרי למתכון הולנדי

הלחמניות הלבנבנות והרכות מהוות שדרוג נפלא לארוחת בוקר חגיגית ולסנדביצ'ים זערוריים. טעמן המעודן והמתקתק מתקבל בזכות החלב, שגם מעניק לבצק נימוחות יוצאת דופן. 500 גרם קמח לבן (שטיבל 2) 50 גרם סוכר 15 גרם שמרים יבשים או 50 גרם שמרים טריים 130 מ"ל חלב פושר 15 גרם אבקת חלב 3 ביצים 100 גרם חמאה רכה 10 גרם מלח + מכינים את הבצק: מערבבים שמרים (אם משתמשים בשמרים טריים, ממיסים במעט חלב פושר לפני כן) וקמח. מוסיפים סוכר, אבקת חלב, ביצים וחמאה ולשים את במשך דקה במהירות נמוכה. מוסיפים מלח ולשים 2 דקות נוספות במהירות נמוכה, ואחריהן 6 דקות במהירות בינונית. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים בצד ל-30 דקות. + לאחר שתפח, מוציאים מהבצק את האוויר על ידי מספר הטחות חזקות על משטח העבודה (כדאי לקמח את המשטח לפני כן). מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים על מגש מקומח, מכסים בניילון ומכניסים לקירור לכשעה. לאחר מכן, שוב מוציאים מהבצק את האוויר על ידי הטחות ומחלקים לגושים בני 50 גרם, מגולגלים לכדורים. + מכינים את הלחמניות: מניחים את כדורי הבצק על מגש עם נייר אפייה ומתפיחים כ-30 דקות בתנור מחומם מראש ל-30 מעלות, שבתחתיתו מניחים סיר עם מים חמים. + מורחים את הלחמניות בחלב פושר ואופים בתנור שחומם מראש ל -180 מעלות במשך 12-14 דקות.

למעלה