מתכון ללבנה

max2001

New member
מתכון ללבנה

נמאס לכם מהגבינות הנוראיות בסופר האמריקקי? הצ´דר הדוחה שבא בתוספת AGENT ORANGE, גבינת השמנת המפורסמת שמכילה טונות של כימיקלים ועם מרקם של מסטיק, קוטג´ עם טעם של פלסטיק... הנה מתכון פשוט להכנת לבנה: מיכל יוגורט (2 פאונד), עדיף עם מינימום תוספים, LOW FAT או רגיל (היוגורט הרגיל של דנונה מתאים) 1/2 כפית מלח מיץ מלימון גדול (אפשר מלח לימון לעצלנים) לערבב הנ"ל, להניח על בד מוסלין (חפשו CHEESECLOTH בחנויות כלי בית), לחכות 8-12 שעות, להעביר לכלי, להוסיף שמן זית וזעתר (אם יש), לטעום ולהוסיף מלח אם צריך. בתיאבון!

Gefen

New member
כמה תוספות/הערות ללבנה של מקס..../images/Emo127.gif

רצוי לערבב את היוגורט עם ה- sour cream בערך ביחס של 4:1 (רבע כמות שמנת חמוצה)
אני לא שמה לימון..רק כף מלח
אין צורך לקנות בד מיוחד..אני שמה את זה בתוך ציפה של כרית במשולש של
הקצה..קושרת ותולה מעל קערה או באמבטיה מחכה 24 שעות ואחר כך אפשר לגלגל מזה כדורים..לצפות אותם בזעתר או סומסום או גרגירי פלפל שחור ולשים בתוך צנצנת עם שמן זית.
מתאים גם לתת כמתנה...זה גם נראה יפה וגם טעים...
ולמקס- אחלה של מתכון!! ברוך הבא לקבוצת השפאים של הפורום..
גפן

תרמילאי

New member
עוד תוספת

כדאי להוסיף כמה שיניי שום כתושות לתוך היוגורט לפני התלייה באמבטיה, ואז זו לבנה אמיתית

Gefen

New member
בלבנה יש שום???../images/Emo12.gif

תגיד.. אתה בטוח שלא התבלבלת עם לבנה הונגרית?

Idit-Kansas

New member
היי גפנונית

איך זה שעוד לא שמעתי על המתכון הזה? ועוד יותר-איך עוד לא טעמנו?! שומרת סודות?!

Gefen

New member
אידית...שום סודות

פשוט אף פעם לא הכנתי פה לבנה.. דווקא בארץ הייתי מכינה די הרבה ותנסי - זה מתכון מנצח! גפן

תרמילאי

New member
שום,דווקא כן

לדעתי הלבנה של הדרוזים ברמת הגולן תמיד מכילה שום... להונגרים אין לבנה, זה לא מספיק שומני בשבלם

max2001

New member
שונות

אני לא מוסיף שמנת חמוצה ביחוד בגלל מה שיש בה - תקראו את המרכיבים ותקבלו חררה. אם תמצאו שמנת נורמלית טריה בלי טונות של כימיקלים תגידו לי. בענין של הלימון - מי שלא אוהב חמיצות שיוותר עליו. אבל מה שווה לבנה אם היא לא חמצמצה? בלי לימון מקבלים משהו שיותר קרוב בטעם לגבינה לבנה. בענין השום... עכשיו כבר עוברים ל"לבנה בטעמים". אפשר להוסיף גם שמיר, זיתים, בצל ירוק וכיו"ב. ובענין האמבטיה - רעיון מצוין. אפשר גם להתרחץ בזה אח"כ, כמעט כמו קלאופטרה.

nir2323

New member
קלאופטרה התרחצה בחלב, אתה מדבר על

מי גבינה. אלו 2 דברים שונים מאוד בהרכבם, שכן במי הגבינה כבר לא נותרים הרבה חלבונים ומינרלים.

Gefen

New member
ניר..בכל מקרה זה נשמע דוחה..

יותר הגיוני שקליאופטרה בכלל התרחצה בבושם האפרסמון... פיכססס..אמבטיה במי גבינה..

marsala

New member
וואיי הגעגועים ללבנה......

כמו שהיינו אוכלם אצל החברים הדרוזים של אבא שלי ברמת הגולן... ( איפה המפתחות של הרכב אני טס לסופר לקנות יוגורט........)

max2001

New member
מי גבינה

מי הגבינה (WHEY) מזינים ומכילים חלבונים ומינרלים. ראה למשל הלינק. גם ריקוטה אמיתית מייצרים ממי גבינה. אבל בענין של האמבטיה סתם התלוצצתי, בפעם הבאה אוסיף סמיילי...

למעלה