מתכון: לחם בננות ותמרים

desertm

New member
מתכון: לחם בננות ותמרים

לחם בננות ותמרים חומרים: 1 כוס תמרים, מגולענים וקצוצים 2 כוסות בננות, קצוצות גס 1 ביצה גדולה חצי כוס חלב דל שומן 3/4 1 כוסות קמח תופח 1/2 כפית קינמון קורט מלח 1/2 כפית זנגוויל (לא חייב) הכנה: לחמם תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. לשמן תבנית של עוגה אנגלית ולצפות עם נייר אפיה לשים בקערה של בלנדר או מעבד מזון את הפירות, הביצה והחלב ולעבד עד לקבלת תערובת חלקה. לשים בקערה נפרדת את הקמח יחד עם התבלינים, לערבב היטב (אפשר לנפות יחד) ולהוסיף את תערובת הפירות. לערבב היטב והעביר לתבנית. לאפות במשך כ-30 דקות. לבדוק אם הלחם קיבל כבר צבע. אם כן, להוריד את הטמפרטורה ל-160 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כ-20 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי כשנועצים אותו בכיכר. מידע תזונתי: בהנחה שחותכים את הכיכר ל-15 פרוסות, לכל פרוסה: קלוריות: 126; חלבון: 3 גרם; שומן: 1 גרם; פחמימות: 29 גרם; כולסטרול: 15 מ"ג; חלופות: 1 לחם, 2/3 פרי בתיאבון!!!
 
למעלה