מתכון לחלות

• פותח הנושא lib9
  • פורסם בתאריך

lib9

New member
מתכון לחלות

שלום לכולם,אני מחפשת מתכון טוב לחלות מתוקות, שניתן להקפיא ויישארו באותו טעם, פריכות ומוצלחות, אשמח לקבל את המתכונים שלכם, שנה טובה ומתוקה לכולם

יוכי68

New member
../images/Emo41.gif מתכון לחלות

חלות רכות ומתקתקות/יוכי 1 ק"ג קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים/שקית שמרית 3 כפות סוכר כף מלח רבע כוס שמן שתי כוסות וחצי מים פושרים (כוס של 240 מ"ל) לעבד היטב את כל החומרים (חשוב לעבד וללוש כמה דקות) להתפיח עד להכפלת הנפח. להוציא אויר ולהתפיח שוב. לחלק את הבצק לכדורים ולרדד כל כדור לעלה ולגלגל למעין רולדה (הלחם/הלחמניה יוצאים באופן הבא הרבה יותר אווריריים). ליצור צמה או לחמניה - להתפיח היטב לפני הכניסה לתנור החם. להבריש בביצה מהולה במעט שמן ולפזר שומשום. אפייה בתנור חם 200 מעלות טורבו. מומלץ להכפיל כמויות.

lib9

New member
תודה רבה יוכי

תודה רבה עלהמתכון , עיינתי כאן בהרבה מתכונים שלך, נראים טוב והבנתי מהנשים כאן שהם מוצלחים תבורכי שתהיה לך שנה טובה מתוקה עם הרבה בשורות טובות שנת אושר בריאות ואהבה. תודה רבה.

אהלן... איך הגיוני?

המתכן שאני עושה הוא בדיוק כמ שלך רק עם 8 כפות סוכר. ק אז הן יוצאות מתוקות. איך הן יוצאות מתוקות מ3 כפות?

יוכי68

New member
צויה, אם את רוצה ממש מתוקות שימי יותר סוכר

אבל נראה לי ששמונה כפות סוכר לק"ג קמח זה ממש מתוק....שנה מתוקה לכולם.

../images/Emo26.gifמתכון לחלות

2 קילו קמח 2 כפות מלח גדושות לערבב להוסיף 4 כפות סוכר ולערבב 4 כפות שמרים יבשים להתפיח( להשים בקערה קטנה את השמרים עם כוס מים פושרים ומעט סוכר להמתין מעט השמרים תוססים- תופחים ) לעשות גומה בתוך הקמח לשפוך את השמרים לתוכו לכסות בקמח ולהתחיל לערבב להוסיף כ5 כוסות מים פושרים עד לקבלת בצק מגובש לאחד לכדור עם כוס שמן יש ללוש טוב טוב ממש לעשות עיסוי לבצק עם השמן לכסות את הקערה בשקית ומעל קופסאת גפרורים להתפיח שעה לקלוע למרוח ביצה ולפזר שומשום להתפיח שוב 10/15 דקות לאפות בחום בנוני שזה יוצא מהתנור אני שמה בשקיות וישר למקפיא לפני הסעודה אני מוציאה שקית ומקבלת לחלות טעימות טריות. בהצלחה רבה ושנה טובה.

למעלה