מתכון להגרלה: עלי גפן ממולאים

bali

New member
מנהל
מתכון להגרלה: עלי גפן ממולאים

עלי גפן ממולאים: מצרכים עלי גפן 1 כוס אורז 2 בצלים גדולים קצוצים מיץ מלימון אחד ¼ כוס שמן זית 2 כפות צנוברים ½ כפית פלפל שחור דרך ההכנה: מעט עלי נענע רק מוסיף. לאדות את הבצל עד לשקיפות בשמן הזית. מוסיפים את האורז ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הצנוברים מלח ופלפל ואם אוהבים נענע קצוצה. מוסיפים 2-3 כפות מים ומערבבים את המלית. יוצרים ממולאים כשעלי הגפן צמודים טוב למלית (חזק חזק) ומניחים בסיר בישול (רצוי תחתית עבה) כשהם מונחים צפוף צפוף אחד לשני. סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים ½ כוס מים. לוחצים בצלחת על הממולאים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה כשעה. לאכול חם, פושר, וקר. הערות: עלי הגפן הכבושים מלוחים מאד, לשטוף היטב ואפילו להביא לרתיחה של דקה. עלי גפן טריים להרתיח 2 דקות. אפשר להקפיא עלי גפן טריים ולמלא אחר ההפשרה . בדיוק ברכות המתאימה. אפשר לשמר עלי גפן תוך זריעת מלח בכל שכבה ולהוסיף מים (כף מלח לכל כוס מים) עלי גפן ממולאים עם בשר מצרכים: עלי גפן ½ כוס אורז 2 בצלים גדולים קצוצים ¾ ק"ג בשר טחון. 2 כוסות עגבניות מרוסקות. 2 כפות רסק עגבניות כוס מים מיץ מלימון אחד. ¾ כוס שמיר קצוץ. ½ כפית פלפל שחור מוסקט כמון 2 ביצים דרך ההכנה: לאדות את הבצל עד לשקיפות בשמן . מוסיפים את האורז ומאדים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הבשר. כוס עגבניות מרוסקות, חצי כוס מים, מלח, פלפל, כמון ומוסקט לפי טעם, ואת השמיר הקצוץ. מערבבים עד שהנוזל נספג. יוצרים ממולאים כשעלי הגפן צמודים טוב למלית (חזק חזק) ומניחים בסיר בישול (רצוי תחתית עבה) כשהם מונחים צפוף צפוף אחד לשני. סוחטים מיץ מלימון אחד ומוסיפים ½ כוס מים. את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות מוסיפים מעט מלח ופלפל. ושופכים כל הממולאים. לוחצים בצלחת על הממולאים, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה כחצי שעה. להוציא מהאש ולהניח כחצי שעה. להעביר לתבנית אפיה ולסדר צפוף, להוסיף את מחצית המיץ שנשאר בסיר ולאפות כ15 דקות אחרי שמתחיל לבעבע. לטרוף 2 ביצים עם יתר המיץ שנשאר ולשפוך על הממולאים,להחזיר לתנור לעוד 10 דקות. הערות: מתאים מאד לאכול עם רוטב של יוגורט קר.
 
למעלה