מתכון להגרלה:אורז ועוף בסגנון בוכרה

שלגונית

New member
מתכון להגרלה:אורז ועוף בסגנון בוכרה

של שף רועי פרס החומרים: 3 כוסות אורז ארוך, שטוף היטב ומסונן 2 בצלים גדולים, פרוסים 3-2 גזרים, מגוררים במגררת גסה או חתוכים במנדולינה לגפרורים 8 מנות עוף (כרעיים חצויים) 1/2 כפית קינמון מלח ופלפל שחור גרוס טרי שמן לטיגון אופן ההכנה: בסיר עמוק ורחב מטגנים מעט את הבצל, עד שקיפות. מוסיפים את נתחי העוף ומזהיבים היטב. מוסיפים את הגזר ובוחשים. מתבלים, מוסיפים את האורז, הצימוקים ומים חמים עד לגובה 1 ס"מ מעל האורז. בוחשים ומביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, יוצרים "ארובות אידוי" בעזרת ידית של כף עץ, מכסים ומבשלים כ-40 דקות.
 
למעלה