מתכון ושאלה

דנהופמן

New member
מתכון ושאלה

הבוקר נורא התחשק לי סקונס. הגרסה הבריטית והמתוקה פחות של מאפינס.
אז הסתובבתי קצת ברשת וכמובן שמצאתי אינספור הצעות. הנה מה שאני הרכבתי מתוך כל מה שמצאתי. וכן, יצא מעולה.

סקונס

250 גר' קמח תופח
50 גר' חמאה
25 גר' או שתי כפות סוכר (אפשר גם סוכר דמררה)
3/4 כוס חלב
קורט מלח
גרידת לימון - אופציונלי. לחובבי לימון.
תמצית וניל -אופציונלי

תוספות כאוות נפשכם:
חמוציות
צימוקים
שבבי שוקולד

אני מעדיפה את זה בלי כלום ואז פשוט לאכול עם שמנת חמוצה וריבה

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
מערבבים את הנוזלים (כולל החמאה) בקערה. מערבבים פנימה את הקמח, המלח וגרידת הלימון עם כף. לאחר שהבצק מתמצק יחסית מעבירים למשטח מקומח וממשיכים ללוש. בשלב הזה תצטרכו להפעיל שיקול לדעת ולראות האם הבצק זקוק לעוד נוזלים או קמח. מרדדים את הבצק המגובש על משטח מקומח לעובי של 3-5 ס"מ (לא פחות, אחרת הם יצאו לכם שטוחים). לוקחים חותכן, וחשוב שזה לא יהיה כוס, כי זה צריך לחתוך את הבצק בקלות ולא ללחוץ עליו וקורצים עיגולים. את הבצק שנשאר אפשר לרדד מחדש ולקרוץ עיגולים נוספים. את העיגולים מניחים על נייר אפיה, מורחים בביצה טרופה או מעט חלב ואופים עשר דקות ב-200 מעלות.

אוכלים עם כל תוספת שרוצים.

שימו לב: לא מדובר במאפה מתוק, בעיני, זאת המעלה שלו. מי שבכל זאת מעוניין במשהו מתוק יותר מוזמן להגדיל את כמות הסוכר שבמתכון.

ועכשיו לשאלה - הסיבה שאני אופה סקונס שמערבבים צ'יקצ'ק בתוך קערה היא שהתקלקל לי המיקסר. ביקור מהיר אצל כמה חנויות לתיקון מכשירים חשמליים הבהיר לי שזה אבוד. הלך המנוע ואין לי אחריות, מה שאומר שזה רק לקנות חדש. מישהי יש לה המלצה איפה לקנות מיקסר? או על דגם מוצלח מסוים?

נירהמ1

New member
ערב טוב דנה - תודה על המתכון
ותשובה

לי יש מיקסר קנווד kmm750, יש לי אותו כמה שנים. עובד כמו סוס עבודה. מסוגל ללוש בצק שמרים במשקל של 2 ק"ג לפחות.

אם את מתכוונת ללוש עד 1 ק"ג בצק, את יכולה לקנות קיטשן-אייד, שגם הוא מצויין.

יש היום כמה מיקסרים מעולים בשוק, אבל אני לא מכירה את כולם.

בהצלחה.

דנהופמן

New member
מיקסר קנווד

או מיי! זה יקר מאד. אלא אם כן, אני אביא את זה מארה"ב, נראה לי שזה יהיה לי קצת יקר. למישהו יש המלצות נוספות, על קנוודים זולים יותר?

raya

Well-known member
מיקסר קנווד..... גם לי יש את הדגם KMM-750, מאוד מרוצה ממנו.
חיפוש ב-ZAP מביא תוצאות למיקסר קנווד - דגמים אחרים, פחות יקרים.
תמצאי בקישור הזה דגמי קנווד, ממליצה לחפש ם מיקסרים של חברות אחרות (אם כי אני מאז 1973 בעלת מיקסרים של קנווד).

רעיה

דנהופמן

New member
תודה על ההכוונה

רעיה ונירה תודה רבה על העזרה!
נראה לי שאני באמת אלך על אחד הדגמים היותר הזולים של הקנוודים.
למישהי יש את ה- KMM710?

זה הכי זול שמצאתי בארץ:
http://www.p1000.co.il/sales/saledetails.aspx?auid=7752368 (יותר זול ממה שיש בזאפ..)

ועוד שאלונת - מישהי הביאה איתי פעם מיקסר מארה"ב? אני טסה עוד איזה חודש, ושם זה באמת הרבה יור זול. זה נראה לי קצת מסובך אבל שמעתי שזה אפשרי.

שיהיה שבוע טוב לכולם :)

נירהמ1

New member
אין בעד מה - ולשאלתך, אף פעם

לא קניתי מכשירים בחו"ל, למעט מיקסר מוט שבעלי הביא מגרמניה לפני שנים.
כל מכשיר שאני קונה אני עושה קודם סקר שווקים, בודקת מחירים, כמה שנים אחריות, ורק אז קונה.

raya

Well-known member
תשובות.... לא קניתי אף פעם בחו"ל, פרט לבלנדר מוט.
בארה"ב צריך לשים לב שהמיקסר יעבוד במתח המתאים לארץ, אם לא - צריך שנאי.
קניתי פעם אחת באתר P-1000 ולא הייתי מרוצה מהשירות. האספקה היתה כמעט לאחר חודש מהקניה.

בהצלחה !

רעיה

miki h

New member
תשובה

גם לי יש קנווד כבר שנתיים והוא מחזיק טוב אז ממליצה אולי להשקיע קצת (כן ידוע שזה יקר) כדי שיישמר שנים, חוץ מזה תבדקי גם תמיד לפני שאת קונה אם יש אחריות.
ניסית לבדוק אם אפשר לחדש את האחריות על המיקסר שהתקלקל לך?

עשית לי חשק גם להכין :)

למעלה