מתכון- דג מלוח מטוגן

shilla

New member
מתכון- דג מלוח מטוגן

דג מלוח מטוגן מתכון שאמי הכינה.. קונים בחנות מעדניה דג מלוח מחבית(דג שממנו מכינים דג כבוש). מנקים אותו ושמים בצנצנת עם מים למשך יומיים שלושה וכל יום מחליפים את המים. חותכים אותו לפרוסות. בצלחת מערבבים קמח, מלח ופלפל שחור. טובלים את פרוסות הדג בתערובת ומטגנים משני הצדדים.מ ע ד ן . רצוי לקנות 2-3 דגים כיון שזה נאכל בצ'יק. אפשר אחרי הטיגון להכניס לאותו מחבת פרוסות בצל ולטגן ברוטב שבמחבת. בתיאבון.
 

שרה16

New member
זה ממש חדש לי../images/Emo9.gif ומתכון לקוגל

קוגל: 1 ק"ג איטריות ביצים דקות 8 ביצים 1 בצל קצוץ דק 2 כפיות סוכר חום 1 כוס שמן 1 כפית של פלפל שחור 5 ליטר מים, כף מלח מחממים 4 כפות מכוס השמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שיזהיב יפה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל ומטגנים . בסיר , מחממים את המים עם המלח ומבשלים את האיטריות היצרן, מורידים דקה אחת מזמן הבישול. מסננים ומעבירים לקערה, ומייד מערבבים עם שמונה הביצים, יתרת השמן ותערובת הבצל הקצוץ. מחממים תנור ל 160 מעלות צלזיוס. מעבירים את התערובת לתבנית , ואופים לפחות שעה וחצי. (או על חום נמוך כמו צ'ולנט) שאלה: מישהו זוכר איך מכינים "בובלה"? אני זוכרת שמקציפים את החלבונים ומוסיפים את הצהוב וקצת סוכר ומטגנים כמו חביתה. האם נכון?
 
שורה

תמשיכי עם המתכונים רק אני קורא אותם והריח של אמי ז"ל עולה באפי ....
קבלי ח"ח חיזוקים
 

באיה

New member
"בובלה" אימי הייתה מכינה מזה הרבה

ואני משום מה אף פעם לא עשיתי. אני חושבת שמוסיפים לזה קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, אבל אני לא בטוחה.
 

cila2000

New member
"בובלה"../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif../images/Emo25.gif

בס"ד מזכירה לי את בית אמא ז"ל מתכון: על כל ביצה אחת , קורט מלח דק, כ-2 כפות מים, קמח מצה לפי הצורך, מערבבים בעזרת מזלג תוך כדי הוספת קמח מצה עד לקבלת תערובת דלילה כשמנת, אפשר להוסיף כף שמןלתערובת, אח"כ מעבירים בעזרת כף לשמן המטוגן ומטגנים משני הצדדים עד לצבע זהוב, מפזרים סוכר ,
ובתאבון
לא כדאי להשהות אלא לטגן מיד כי התערובת מתקשה, הערות: קל להכנה, טעים לאכילה, ילדי הצעירים מכינים זאת לבד. חלקם אוכלים זאת בתוספת גבינה לבנה, או קטופ, או סוכר, ואפשר גם סוכר וקינמון, בבית אמא אכלנו עם סוכר להת' צילה
 

ora11

New member
שרה בוקר טוב../images/Emo24.gif

מתכונים 10 תודה מה שלומך? מקווה שאת על הרגליים.
 

שרה16

New member
בוקר טוב../images/Emo24.gifאני על הגחון../images/Emo110.gif

סתתתםםםםםםםםםם!אנחנו בסדר גמור! אני בסדר והוא גמור
 

שרה16

New member
מרק בורשט ביום חורפי../images/Emo96.gif

מוצרים 4 סלקים גדולים מגורדים 2 ת"א בינוניים 3 גזרים פרוסים בצל גדול חתוך 2 גבעולי סלרי 5-6 שיני שום פטרוזיליה(בצרור) מלח, פלפל לבן מלח לימון 1-2 כפיות סוכר הבישול את הסלקים המגורדים שמים בסיר גדול מכוסה במים ומרתיחים.מסירים קצף מוסיפים את כל הירקות שחתכנו מלבד השום והפטרוזילה, מכסים במעט מים ומרתיחים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מלח וקצת פלפל לבן, מוסיפים מעט מלח לימון וכפית סוכר, טועמים ,הטעם צריך להיות חמוץ מתוק. בסוף הבישול מוציאים את הפטרוזיליה ומועכים לתוך הסיר את השום.
 

באיה

New member
בורשט - למי שלא יודע הוא

מרק סלק או בשם השני חמיצת סלק.
 

ora11

New member
אני לא מאמינה../images/Emo3.gif

ואני חשבתי שרק אמי ז"ל הכינה דג מלוח מטוגן. תודה חזרתי לבית הורי יובל שנים אחורה.
 
מצטערת אבל אני שונאת שונאת../images/Emo19.gif

מלוח אבל אוהבת איטריות ובורשט,אין כמו בורשט קר ביום קיץ חם אבל סבתא שלי היתה עושה כזה בורשט חום שלא אהבתי העדפתי את גירסת הסלק. שלך חנה גונן
 

yaelli10

New member
שאלה?

בורשט זה לא רוסי? אמא שלי עד היום מכינה בורשט. אף פעם לא אהבתי....
 
ניראה לי שזה כלל מיזרח אירופאי

סבתי האוקראינית היתה מכינה בורשט בגירסת הסלק עם תפוחי אדמה אבל אפשר גם עם בשר או שמנת וסבתי הפולניה הגישה לי פעם מין חמיצה חומה כזאת עם טעם מזעזע שלא אהבתי והיא נורא נעלבה מזה. שלך חנה גונן
 
למעלה