מתכון: גיבץ` של סופי

ששק

New member
מתכון: גיבץ` של סופי

מתכון: גיבץ` רומני של סופי רכיבים: 1/2 כרוב- רק העלים בלי החלק הקשה- חתוך לרצועות 1 גזר גדול גמבה גדולה 2 קישואים 1 בצל גדול 1 תפוח אדמה (לא חייבים) 2 כפיות מלאות של פפריקה אדומה מתוקה. 2 כפיות מרק עוף 1/2 כפית סוכר 2-3 כפות רסק עגבניות גבעולים של עלי סלרי, פטרוזיליה ושמיר- קשורים בחוט. אופן הכנה: (חוץ מהכרוב שחותכים לרצועות קטנות) חותכים את כל הירקות לריבועים קטנים. מטגנים את הבצל והכרוב ביחד על אש נמוכה. כשמזהיב מוסיפים את הפפריקה. אח``כ מוסיפים את יתר הירקות ואת העלים. מרק עוף, סוכר. ומבשלים על אש נמוכה. חשוב לערבב כל הזמן… אם חסר מים- מוסיפים. כשהגזר מוכן, מוסיפים את הרסק ואת הפלפל השחור לפי הטעם. מוציאים את חבילת העלים. הערות: מקור המתכון: סופי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001.

ששק, תודה. אני חושבת באמת שזה זה

נראה לי שזה המתכון שאמא שלי ז``ל היתה מכינה.

ששק

New member
אריאלה, זהו אחד הדברים האהובים עליי

דרך אגב.. אם את אוהבת מאכלים רומניים, הדפסתי מתכון של ממליגה עם כרוב, אפשר לעשות עם בשר או רק עם כרוב... זהו גם מעדן רומני שחמותי הכינה היום לארוחת ערב (בין היתר) והיה פשוט מדהים......

אוהבת מתכונים רומניים? אני רומניה!!

אני חייבת לאהוב אותם. חוץ מזה, אמי ז``ל נפטרה לפני שנה ואני מנסה לשחזר את המתכונים שלה. בזכות הפורום הזה הצלחתי לשחזר חלק. בעזרת השם אני מקווה לשחזר את כולם, היא היתה בשלנית משהו משהו.

למעלה