מתכון בשם טולומבס

levanasivilia

New member
מתכון בשם טולומבס

כיפור מתקרב אלינו ובנותי רוצות שאכין להן טולומבס כמו שסבתא מטילדה ז".ל הייתה מכינה. יש לציין שהשתמשתי בהרבה מתכונים שמופיעים בפורום . המשיכו להעשיר את האתר.בתקווה שאקבל את המתכון מהר תודה מראש וגמר חתימה טובה levanasivilia

tsiporganeden

New member
האמת לא שמעתי על טולומבס,

אולי זכור לך מהם המרכיבים של המתכון?

ש ח ר ש

New member
סה וויאה מוי סאברזו נו סינטי נונקה

פור טולמבס די קה פארטי איס?

rachelcohen9

New member
מתכון לטולובס

מתכון של בני סיידא. סירופ: 11/2 כוסות סוכר 1/2 כוס דבש 11/4 כוסות מים מיץ מ-1/2 לימון 1 כפית מי וורדים מבשלים סירופ מכל החומרים כעשר דקות ומקררים בצק: 1 כוס מים 50 גרם חמאה קורט מלח 11/2 כוסות קמח 1 כף סולת 3 ביצים בסיר בינוני מרתחים מים וחמאה מוסיפים את הקמח הסולת והמלח ומערבבים עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב עד שהביצים נבלעות בבצק. מעבירים לשק זילוף בצורת כוכב גדול ומזלפים קטעים באורך 3 ס''מ לתוך שמן עמוק וחם לטיגון עד לקבלת צבע שחום. מוציאים בכף מחוררת ומעבירים לתוך הסירופ הקר לשלוש דקות, מעבירים לצלחת הגשה. אני צופה וותיקה בפורום ונהנת מכל רגע בחברתכם.שתהיה לכולם שנה טובה ומתוקה וחתימה טובה .שמחתי לעזור רחל.

אסטרלו

New member
אוח......כמה אני אוהבת....

טולומבה !
בואנה ב'ינידה רחל - ב'יניטיס קון לה סאב'ור דה לה טולומבה.
אף פעם לא חשבתי שאפשר לעשות את זה בבית.

levanasivilia

New member
טולומבס

תודה על המתכון. תודה גם לבני סיידא שדאג לשמר מתכונים.בבקשה הכניסו את המתכונים החדשים " ישנים " למאגר המתכונים ככה קל יותר למצא את הנדרש. תודה לכם על עבודת הנמלים הזו. גמר חתימה טובה לכולם,

tsiporganeden

New member
תודה על המתכון, מעניין שלא שמעתי

עליו, ואימי היתה מבשלת ואופה הכל, אני יודעת שיש לוקמס, אז מכל מלמדי השכלתי, תודה רחל.

רותי ב.

New member
תודה על המתכון, נראה

טעים (וגם משמין) .. ועוד תודה על שאר הדברים שרשמת. ביאן ב'נידה אי אנייאדה בואנה, סאלוד אי ב'ידה

rachelcohen9

New member
רותי ב.שוב סיבה כמה אני נהנת פה

בברכה שלך כתבת סאלוד אי ב'ידה כך בדיוק קראו לי הורי ז'ל בילדותי ב'ידה. זה סיפור ארוך.שוב ושוב אתם מזכירים לי את בית הורי את המנהגים הסיפורים ובדיחות שאבא שלי אהב לספר, המאכלים של אמא שלי, את בית הכנסת אהל מועד בו התחתנתי.ממש נוסטלגיה . תודה לכם רחל

אסטרלו

New member
../images/Emo63.gifב'ידה - מרקאדה

אן כיפור מלדי אל ליב'רו "נונה פלור" דוס איז'אס טנייה נונה פלור: לה גראנדה קואנדו אפ'רו נגרה מאלטייה לה דישרון - ב'נדה לה אל רבי מאיר בעל הנס, אי מרקה לה אטראס. אי אל נומברה לה ב'אס אה טרוקאר אה "מרקדה" אי לה אוטרה איז'ה אפ'רו מאלאטייה - אי לה טרוקארון אל נומברה אה "וידה". דספואס קה מלדי מה ב'ינו אל טינו קה טודאס לאס "מרקאדאס אי וידאס" אראן מוז'רס קה אסטבאן און פאסו דה לה מוארטה , לשוס דה מוזוטרוס, אי נו סון לוס נומברס פרימרוס קה לס דארון. וידה אי סאלו אה טודוס

Sarika

New member
אל נומברי מרקאדו/ה

השם מרקאדו/ה ניתן לתינוק לאחר שבלידתו נמכר לאשה אחרת ונקנה מחדש ע"י אימו יולדתו. הסיבה לכך היא - שאם התינוק איבדה את תינוקה או מספר תינקות קודמים לו מסיבה כלשהי ,ומכירת התינוק הנולד היא הסחת דעתו של מלאך המוות.

SARAH B

New member
אל ליב'רו "נונה פלור" יו

לו מלדי אי מה סל ירון לרמס ׁ(דמעות )אי לה אסקיריבי א מדאם פלור בן עמרם לה קונטי לו קה מקונסנטי קוינדו מלדי אל ליב'רו מה ממליצה בחום קומו סה דיזה אן לאדינו אמלדר אל ליב'רו

ש ח ר ש

New member
שרה ב קומו טי איו לו מלדי קון

לגרימאס אי לודי אה מיז איז'אס קה לו מילדאן אי אייאס דישארון כל הזמן ראינו את סבתא מול העיניים וזלגו לנו דמעות

SARAH B

New member
פור ורדה אי לו לה אובלירי לס איז'ס

דה מלדר יו לו בה מרקר קה מה סטופה א קזה

אסטרלו

New member
לו מרקי אל ליב'רו אן אל אנקוטרו

דל לאדינו אן ים המלח, אי מאדאם פלורה מה לו אפ'ירמו אל ליב'רו. מגוסטו מונצ'ו מלדאר לו.

למעלה