מתכדרת

ללוש 15

New member
מתכדרת

היום הייתי בבית החיות וקניתי מתכדרת חמודה
. קניתי גם כבל של 18 וואט נראה לי (זרקתי את הקופסה..טעות מפגרת..) שמתי את הכבל מתחת לנייר סופג והכנסתי אותה... עכשיו באתי לראות את הטמפרטורה והיא הייתה 22 מעלות. הרמתי אותה והיא הייתה די חמה בגלל שהיא ישבה על הכבל. מה אתם אומרים? יש בעיה כלשהי או שזה בסדר ככה? נ.ב יש לכם הצעות לשמות?

לדעתי אתה קצת בבעיה...

מצד אחד אתה אומר 22 מעלות,איך אתה יודע,יש לך מד מעלות? ומצד שני אתה אומר שהיא היתה חמה...22 מעלות לא טוב,אתה צריך 25 מעלות מינימום בצד הקר ו-29 30 בחם במהלך היום..ובלילה 27-28 בחם ו- 24-25 בקר ומה שחשוב שתישתדל לא לרדת מ-25 מעלות...איזה טרריום יש לך ומה גודל הנחש?...לדעתי החום הוא נקודתי במקום אחד וזה לא טוב,תנסה במידה וזה טרריום לשים מנורת חימום אבל קודם ספר לנו במה שמת אותה?..פלסטיקה או טרריום ונדע איך להיתקדם...

ללוש 15

New member
שמתי אותה בפלסטיקה

של 80 ס"מ. לדעתי החימום הוא נקודתי השאלה היא האם זה בעיה...

כן זאת בעיה...

תנסה ליפרוש את כבל החימום על שליש מהפלסטיקה ואם יש באפשרותך שים שני מדי חום בשני הצדדים...מד חום עולה 10 שקל...וחשוב שהטמפרטורה לא תרד מ-25 מעלות,אם יש באפשרותך תיקנה פלטת חימום ושים חלק ממנה מתחת לפלסטיקה..האפשרות הזולה ביותר היא לשים מנורת חימום אך לא רצוי בפלסטיקה,זה יותר פרקטי בטרריום,תנסה להשיג כזה במידה ואין באפשרותך ליקנות פלטת חימום.

ללוש 15

New member
אז מה לעשות?

שמתי את הכבל על שליש המפלסטיקה והטמפרטורה עלתה ל-30..אבל בצד הקר היא ירדה ל-23...מה אני יעשה? (קניתי את זה מבית החיות יש מצב שהם יחליפו?)

לא,זה בסדר...

זה הרבה יותר טוב,עכשיו תיפרוש את הכבל על מעט יותר משליש והטמפרטורה בצד הקר אמורה לעלות לאיזור ה-25 מעלות...המצב שאתה מציין כימעט בסדר,קצת שיפור ויהיה אחלה...

למה מקור חום נוסף?

הרי אמרת 30 מעלות בצד אחד אז למה עוד מקור חום?..חוץ מזה שבלילה הטמפרטורה יורדת לבד עכב הלילה...אם ביום יש לך 30 מעלות אז הגיוני שבלילה ירד ב-2,3 מעלות וזה ניראה תקין,יונתן למה מקור חום נוסף?

נגיד שאתה מחמם בעזרת שני כבלים

לחימום או בעזרת כבל ומנורה לדוגמא. תכבה את אחד מהם והטמ"פ תרד, וכך אפשר ליצור ירידה בלילה כשאחד מאמצעי החימום מחובר לשעון שבת.

gaichuk

New member
תתחדש!

לגבי הכבל,ההספק צריך להיות מצויין עליו באיזור התקע . תנסה למצוא דרך שבה הנחשה לא תבוא במגע ישיר עם הכבל.

למעלה