מתי צריך לברך מעין 3?

תשובה

בורא נפשות יש לברך על מאכלים שברכתם הם שהכל ,העץ,האדמה, חוץ מפרות כמו תאנים תמרים זיתים ענבים רימונים שעליהם יש לברך ברכת מעין שלש " על הפרות" על יין יש לברך מעין 3,על הגפן ועל פרי גפנה ומאכלם שברכת הם מזונות יש לברך מעין 3-על המחיה ועל הכלהלה. חוץ מאורז שברכתו היא מזונות ולבסוף יש לברך ברכת בורא נפשות.

החשמלאי

New member
שאלה

אני לא יודע את הברכות האלה בע"פ... ולא רשום אותם בשום סידור... מותר לי לכתוב את זה על דף ולקרוא מתי שאני אצטרך?

asaf2000

New member
תגובה

מותר לכתוב על דף אבל תיזהר שלא יגיע לביזוי (כשנכנסים לשירותים להכניס אותו בשני כיסויים). וכמובן שהדף צריך גניזה.

החשמלאי

New member
כשאתה אומר שלא יגיע לידי ביזוי

למה אתה מתכוון בדיוק? כי אני מתכוון להסתובב עם הפתק שכתבתי עליו בכיס או בתוך תיק... זה בסדר? אם זה בתוך תיק\כיס צריך גם שני כיסויים?

אופירA

New member
מנהל
בכיס או בתיק - בסדר, בתנאי...

בתנאי שלא נכנסת לשירותים. כי אם אתה נכנס לשירותים והפתק בכיס, או נכנסת לשירותים עם התיק שהפתק בתוכו - צריך לדאוג שיהיה כיסוי נוסף מלבד הכיס או התיק. כלומר - שהפתק יהיה גם בתוך ארנק או בשקית.

אופירA

New member
מנהל
הברכות מופיעות בסידורים

מיד לאחר ברכת המזון בדרך כלל.

החשמלאי

New member
האם אני צריך לברך את זה

לא משנה כמה אכלתי? אפילו אם סתם לקחתי מחבר ביס? מה זה "חמשת מיני דגנים"?

אופירA

New member
מנהל
5 מיני דגן

הם: חיטה, שעורה, כוסמין, שיבולת שועל ושיפון. כל מה שעשוי מהקמח שלהם, צריך לברך עליו ברכה אחרונה מעין שלוש. הכמות שעליה מברכים ברכה אחרונה היא לא סתם ביס, אלא ביס ענק ענק, כלומר לפחות כזית, כלומר משהו כמו נפח של קופסת גפרורים או חצי פרוסת לחם (או במשקל 30 גר', לשיטות אחרות, כגון שיטת הספרדים).

למעלה