מתי עושים תיאום מס?

shirlizinia

New member
מתי עושים תיאום מס?

שלום לכולם, אני עובדת בשתי עבודות לא מכניסות במיוחד, בחברת קייטרינג ובקונדיטוריה, בשיחה שעשו לנו בקייטרינג טרם קבלה לעבודה אמרו לנו שאנשים שעובדים בעוד עבודה יצטרכו לעשות תיאום מס מכיוון שינוכה להם 50% מהמשכורת. עכשיו אני פוחדת שמהמעט שארוויח ינוכה לי במשכורת... האם זה משכר מסויים מורידים כך מהמשכורת? הסבירו לי איך הדברים עובדים בבבקשה. בתודה מראש, שירלי

Kunak

New member
תיאום מס

מה שאני יודע (מניסיון, אני לא מומחה, אני בעצמי שואל כאן)- למס הכנסה מה שחשוב זה ההכנסה סה"כ- אם את עובדת בשתי עבודות לא תשלמי יותר מס ממה שהיית משלמת אילו היתה לך אותה הכנסה מעבודה אחת. אבל אם לא עושים תיאום מס- יכולים בעבודה השניה להוריד לך 50% מס- אבל גם במקרה הזה תוכלי לקבל החזרים על זה בסוף השנה. עדיף למנוע את המצב הזה, ולמלא את הטפסים המתאימים במהלך השנה. מס הכנסה הולך במדרגות- על סכום מסוים משלמים מס קטן, וככל שההכנסה גדולה יותר, משלמים אחוז מס גבוה יותר על הסכום הנוסף. לכן עושים תיאום מס- כי מה שחשוב זה סך כל ההכנסה, ולכן כדי לקבוע באיזו מדרגה את נמצאת צריך נתונים על כל ההכנסות שלך. 50% זו מין ברירת מחדל- המדרגה הכי גבוהה- ולכן המקסימום האפשרי.

mstern

New member
פני למס הכנסה הקרוב למקום מגורייך

והביאי איתך את שני תלושי המשכורת או מספרי תיקי הניכויים של המעבידים (תבקשי מהם).

למעלה