מתי נכנסים לרודה?

ailag

New member
מתי נכנסים לרודה?

עשיתי היום את השיעור השלישי שלי, נראה לי שההתקדמות בסדר. אני המתחילה היחידה כרגע ומלמדים אותי בצד השיעור כשכולם עושים תרגילים שבאמת גדולים עליי כרגע. ובסוף השיעור יש תמיד רודה. אז היום מישהו ניסה לשכנע אותי להכנס ואמר שמתייחסים יפה ברודה לאנשים משיעור ראשון ושני כלומר משתמע שאנשים נכנסים גם בשיעור ראשון..? (בקושי למדתי משהו בשיעור ראשון - ג'ינגה ושתי בעיטות - וגם אז הסנכרון ממש לא היה משהו. לא שזה מפתיע, בכל זאת חדשים..) אז מתי באמת להכנס? או לחכות שיגידו לי שאני מוכנה? חשבתי שצריך פז"מ של 3 חודשים ככה וחשבתי שאני לא צריכה לשבור את הראש כי יגידו לי לפי ההתקדמות. בינתיים אני עילגת לגמרי מבחינת קצב. עושה תרגילים לפעמים ממש לאט ובד"כ לא חוזרת נכון לג'ינגה. אז בטוח לא עכשיו (אני גם לא רוצה). אבל שלא יצא שאני מתחילה בפיגור אחרי "התקדמות רגילה" סתם כי לא ידעתי. אם זה רלוונטי, cordao de ouro, קבוצת מבוגרים/בוגרים. ובגלל שכולם מקבלים רושם לא נכון אחזור שוב: אין לי שום בעיה עם להיות עילגת או לא יודעת מספיק, רק התחלתי לפני שבוע אז זה בסדר גמור. אבל לא אעמיד פנים של אחת שטובה בזה כשזה עדיין לא נכון, לכן ההסתייגויות.

cutelion

New member
הי ../images/Emo13.gif

פשוט תיכנסי , אל חשש . קפואירה באופן כללי זו סביבה מאוד תומכת , ואכן אין שום מניעה להכנס לרודה גם בשיעור הראשון (בהסתייגות אחת - אם יש לך נטייה לבעוט בעיטות קטלניות לכל כיוון ולהעיף ראשים עם הבעה של הלם לאוויר - אולי עדיף קודם להרגע כמה שיעורים
). בקפואירה אין שום מניעה מהמתחיל ביותר להכנס לרודה עם המתקדם ביותר , ואת יכולה כל זמן שאת בתוך הרודה גם לעשות רק ג'ינגה עילגת אם זה מה שייצא - וזה בסדר גמור. אבל אחרי שתיכנסי בפעם הראשונה , תראי שהשד לא נורא כלל , תהני מזה יותר ויותר , ותתחילי לנסות דברים לאט לאט ותצברי יותר בטחון, אז למה בעצם לחכות ? בהצלחה

אני

נכנסתי בשיעור הראשון, ואז לא הסכמתי להיכנס בערך 3 חודשים
עקרונית אפשר לנסות כבר מהשיעור הראשון ובכל שיעור, וניסינו שהרוב ינהגו ככה אבל תמיד כמובן יש סרבנים וזה בסדר. (ואיפה הקבוצה? אצל מי?)

Kalimac

New member
אכן

ואם אתה יודע את הכללים הבסיסים בפורטוגזית, R תחילית תמיד מבוטאת כ-כ"ף רפה/ח"ת מאוד רפה, כמעט ה"א.
לכן גם אומרים חסטירה (rasteira), חולה (rolê) וכדו'.

ROLARS

New member
יש מצב כי באמת היום שמעתי ישראלים

אומרים רודה והמורה שלי בגלל שהיא ברזילאית אז יוצא לה הודה כזה תודה

ailag

New member
תגובה קולקטיבית

בשיעור הראשון לא יודעים כלום .. ידעתי איכשהו meia lua de frente ואת זה + armada (?? יענו עם שתי בעיטות) . ו esquiva lateral . עם זה אי אפשר לעשות שום דבר מעניין (מעבר לאותם תרגילי בעיטה-התחמקות שעשינו בשיעור בדיוק, כשאתם עדיין במוד תלמידי-רובוטי) ובטח שלא להכנס לרודה. מבינה איך זה הפחיד מלהכנס 3 חודשים
אני משערת שזה גם תלוי בקבוצה, לא? אם הרוב מתאמנים הרבה זמן עדיין תנסי שחדשים יכנסו מהשיעור הראשון? אריה: לא בעיטות קטלניות, אבל לפעמים נמוכות מהצפוי ודי איטיות.. בכל זאת הרודה לא צריכה להראות כמו שיעור פרטי גם אם הסביבה מקבלת אנשים שפחות יודעים (והסביבה באמת אחלה! נורא תומכים!) זה גם לא כזה מפחיד כמו שזה פשוט לא נעים לעשות "כאילו ולא באמת". אפילו אם שניה אח"כ כולם יחטפו התקף שכחה נוראי, זה לא כיף כלפי עצמי
אלפקה: הקבוצה של עידן באליאנס אומר לך משהו? הם ממש טובים שם.. אה, ואצלי בשיעור הראשון היה גם מקוללה, אימנו את כולם והמדריכה צעקה משהו כמו כולם לבוא גם שיעור ראשון (מן הסתם עודדה אותי להצטרף ולא להתבייש), ואפילו לא ידעתי צעד בסיסי.. ניסיתי לחקות את השאר וזה לא עבד.. אחרי כמה שניות של זה מי שהיא מינתה להדריך אותי לקח אותי לצד ולימד
בלה.

cutelion

New member
אוקי

סלחי לי , אך לא הבנתי מה המטרה בתגובתך
האם הצלחת לגבש תחושה לגבי מתי להכנס לרודה? האם יש עוד מידע שיכול לעזור לך ? ערב טוב

ailag

New member
אה

אני עונה סעיף סעיף ומפספסת את הפואנטה :) נראה לי שאני אשאל בשיעור הבא וזהו.. לא מרגישה שלמה עם הרעיון שלי ברודה ברמת הכישורים שלי כרגע. תודה

cutelion

New member
וואלה ../images/Emo13.gif

מוכר העניין של הפואנטה
איך לא רשמתי באמת שכדאי לשאול במקום שבו את מתאמנת ? חחח קטעים איתי טוב אני מאבד את הפואנטה אז... על לא דבר ותהני ברודות

White Nazgul

New member
תשובה

האמת, אני נכנסתי לרודה ביעור הראשון שלי, וכן זה היה קצת מוזר. אבל עד השיעור השלישי כבר היה לי יותר טבעי להכנס, ואחרי כחודשיים כבר הצלחתי לשחק ולהנות מהרודה, ולא להיות לחוץ בחשיבה על- "מה אני אעשה עכשיו?!!!??!?!".... (אחרי חודשיים הכנסתי אלמנט אקרובאטי ראשון לרודה שלי! ^___^) לדעתי זה חכם מאד להכניס מתחילים לרודה, כי ככה הם ילמדו טוב יותר ויתרגלו לזה יותר, ולא יווצר מצב שמישהו שמתאמן כבר 3 חודשים ככה, עדיין לא היה ברודה, ולא יודע מה לעשות בה. פשוט רמת המשחק שלו לא תתאים לכישורים. את מתאמנת ולומדת דברים בשביל הרודה, ולא סתם כדי לדעת. והרודה היא המדד הטוב ביותר והדרך לראות האם את באמת שווה משהו, האם את יודעת את מה שלימדו אותך. בהצלחה! ^___^

ToryMaster

New member
מתי שמתאים לך, בעצם

כלומר, שלושה חודשים זה די קלאסי, אבל את יכולה גם לחכות יותר, או פחות, או כמה שלוקח לך עד שיש לך מספיק ביטחון. [קנית נעליים?]

ailag

New member
קניתי, היום גיליתי שהן קצת נקרעו../images/Emo12.gif

הן גם הפריעו לי בגלל החיכוך עם הרצפה והסוליה, שאמנם היא בסדר אבל לא מספיק טובה. חוזרת לרגלים יחפות ופלסטרים. ב role (נדמה לי) צריך להחליק את הרגל על הרצפה והיא פשוט לא החליקה.

ailag

New member
לא..

מה שאמרת זה שבקפוארה לא משחקים עם נעליים
ובקבוצה שלי יש אנשים שבאים עם נעליים.. (כולל המדריך) גם אמרת שבקפוארה נלחמים רק עם הבגדים המיוחדים ובקבוצה שלי לא. הא!

ailag

New member
אז נכנסתי..

היה לא ככ טוב, אבל לא נורא, פעם ראשונה. השתמשתי רק בהתחמקויות ושתי בעיטות (meia lua de frente והארמאדה) והארמאדה לא יצאה לי טוב - הסיבוב נדפק כל פעם - אבל שוב, לא נורא. לא מרגישה שהתפדחתי בפני אחרים או עצמי, רק שהיה יכול להיות אלגנטי יותר (או מגוון יותר, כי תכלס בשיעורים אני עושה יותר). המדריכה שהיתה לי בשיעור דוקא אמרה שהיה טוב, אז לוידעת. בסוף ההתלבטות נפתרה בצורה פשוטה - התחלקנו לשני חלקים במעגל (לפי רמות) והמדריכה פקדה עליי שאני הולכת לחלק השני ושאני משחקת ושאין דבר כזה "לא"
ולא, היא לא קוראת בפורום לדעתי.

למעלה