מתי נכון לספר לילד

מתי נכון לספר לילד

שלי על ההריון הפונדקאי?
הוא תיכף בן חמש, ילד נבון מאוד
ואני חוששת שיבין בעצמו (שאני בהריון) לפני שאספר לו בעצמי.
לפני ארבעה וחצי חודשים זוגתי ילדה את אחיו והוא היה מאוד מעורב בהריון,
"עלה" על זה שהיא בהריון כבר בשבוע 8
והיה חשוף למושגים ולבטן הגדלה לאיטה.
תכננתי לספר לו כמה שיותר מאוחר, אבל בגלל שההריון והלידה עוד טריים אצלו וגם בגלל שעכשיו כולם מרשים לעצמם לדבר "מעל הראש שלו"
אני רוצה שהגילוי יגיע ממני ולא מהסביבה. מה גם, שאם ילמד על ההריון מהסביבה, עלול לחשוב שעומד להוולד לו אח נוסף...
כרגע בשבוע 17 ותוהה מתי הרגע הנכון לספר לו.

לדעתי כדאי כבר לשתף

כמו שאמרת ברגע שזה מגיע ממך את יוכלה להתמקד בזוג וממנו להגיע להריון באופן שבו לא תהיה לילד מחשבה ראשונית שקשורה להריון של אח, בפרט שהוא כבר חווה את זה.
אז לדעתי כדאי בהחלט כבר לספר ולשתף
אצלינו - לגדולים יחסית (8, 9.5) סיפרתי ממש בהתחלה, יש להם רקע ביולוגי של הריון אז זה עזר להמשיג את המשמעות של זה , הסברתי על קשיי פוריות, על תהליכי הפריה חוץ גופית, ועל קושי לשאת את ההריון ובסוף הגעתי לפתרון שהוא שאשה אחרת תישא הריון והסברתי שזה מה שאני עושה כעת
לקטנה שהיא בת שלוש וחצי היה חשוב לי שזה יהיה קונקרטי ולא מופשט אז סיפרתי לה אחרי שהילדים נפגשו עם הזוג והסברתי לה שהתינוק של הזוג גדל אצל אמא בבטן
גיל חמש הוא ביניים, נראה לי חשוב שזה יתקשר אצלו לאנשים ספציפיים, אם אתם לא נפגשים אז לפחות בתמונות ובשמות, ולגבי ההרחבה הביולוגית, זרע ביצית וכו'.. כמה שהוא מבין.
בהצלחה רבה

platti

New member
אני הייתי משתפת...

הוא פגש את ההורים?
זה ממש יעזור- זה יתן פנים ושם ואפשרות לדבר על ההיריון והעובר (התינוק/ת של...).
הבן שלי היה בן 5 בתחילת התהליך והיה שותף עוד לפני ההיריון (אבל זה היה נכון לו, לא הייתי ממליצה על זה בהכרח).
נראה לי מאוד חשוב שהוא לא יחשוב שעומד להיות לו אח/ות...
במקרה שלי הוא הבין מה זה תהליך של פונדקאות כבר בשלב שהוא התחיל לשאול על "איך באים ילדים לעולם" (היה נראה לי הגיוני להסביר לו על התהליך היות שהייתי בתחילתו) ואחרי שהוא הכיר את האמא זה היה ממש פשוט להסביר- שהיא רוצה תינוק אבל יש לה "בטן חלשה" אז אנחנו נעזור לה לשמור עליו בבטן שלי...
בהצלחה! תעדכני איך היה... התגובות של הילדים לתהליך מאוד מרגשות (או שהם יכולים להתעלם באלגנטיות
)
אני ממש מצטערת שלא הקלטתי אותו כשדברנו על זה... הוא היה מקסים

למעלה