מתי נותנים ארוחת ערב?

מתי נותנים ארוחת ערב?

הכוונה למוצרי חלב. ב- 8 או 9 חודשים?
עד עכשיו הנקתי כשחזרתי (17) , אח"כ כארוחת ערב (19), ועוד פעם לפני השינה (20:30). מרגישה שאין לי חלב לכל כך הרבה הנקות. אולי לוותר על הנקת הביניים? אני יכולה לרוב לדחות את ההנקה הראשונה ל- 17:30, ואז להניק בסביבות 20. אבל אז אני מפחדת שיתעורר יותר כי יהיה רעב.
מה אתן אומרות? לבטל את ההנקה או להחליף אותה בארוחת הערב (גם אם לא עכשיו אלא בעוד חודש)
הוא בן 8 חודשים היום.

ארוחת ערב לא חייבת להיות מוצרי חלב
אם הוא אוכל יפה מוצקים במהלך היום , בגיל הזה את כבר יכולה להתחיל לתת ארוחת ערב. ארוחת ערב יכולה להיות לחם, מאפינס למיניהם, לביבות של ירקות, ביצה ...
אני חושבת שברגע שתתני לו ארוחת ערב יהיה לך קל יותר לוותר על הנקות בלילה , ומהשאלה הנוספת שלך אני מבינה שזה מה שאת רוצה לעשות,

הוא לא אוכל טוב מוצקים

בשבועיים האחרונים לא אוכל טוב, במיוחד את הפירות, לבד או עם קוואקר. לא פותח את הפה כבר מהכפית הראשונה. את המרק אוכל סביר. בגן אוכל יותר טוב. בעבר אכל מעולה. אוכל רק טחון.
לכן חשבתי בכיוון של יוגורט.

זה גיל שהם כ"כ נהנים לאכול לבד ולהתלכלך

אולי הוא לא אוכל את המוצקים כי נמאס לו טחון? אולי המרקם לא מספיק מעניין כבר? אולי הוא רוצה לנסות לאכול לבד עם הכפית?
&nbsp
תנסי לתת לו רצועות מלפפון, לביבה, ביצה קשה (גם ברצועות) ותראי שאולי הוא דווקא זורם על מוצקים יותר ממה שחשבת...

הוא צעיר מדי לביצה

והוא אוכל בסדר בגן, רק בבית עושה בעיות. וגם אז. מרק טחון הוא כן אוכל. ממש לא מבינה מה יש לו.

iameden

New member
נסי לתת לו לבד

שיתנסה, שימרח, שינסה ויבדוק. מה שניכנס ניכנס ומה שלא, זה חלק מהכיף והלמידה:) גם כשאוכלים מרק, שימי לו חתיכות קטנות שינסה לשים בעצמו בפה ואולי גם כפית. שמתי לב שלפעמים מה שכיף להם זה ההתנסות והלבד. ואם לא רוצה, בלי לחץ. בסוף הם יודעים הכי טוב כמה ומה לאכול (אבל אנחנו פולניות ותמיד נראה שלא מספיק... קשה לשחרר) :)

AlicePJ

New member
הוא לא צעיר מידי לביצה.

ביצה זה לא אחד המאכלים שאמורים לחכות איתו.

בועת sabon

New member
כמה מחשבות

אולי מוציא שיניים. זה גורם להם לפעמים להעדיף או להירתע ממאכלים מסויימים שכבר אכלו בעבר.
הגדולה שלי היתה בעייתית מאוד באוכל (ועד היום היא קטנטונת ורזונת שאוכלת כמו ציפור). תנסי להציע כל מיני דברים ולאחר מכן הנקה להשלמה כדי שלא יהיה רעב.

הבן שלי בן 9 וחצי חודשים אבל הגיל המתוקן שלו 8 חודשים כי נולד פג.
אוכל עגבניה מגורדת עם אבוקדו וחתיכות קטנות של לחם (לבן או חלה או לחמניה) בפנים. לפעמים פסטה.
ביצה קשה - את החלמון אני מערבבת לו עם מרק או מיץ ירקות.
אני כן נותנת מוצרי חלב בארוחת ערב אז לפעמים גבינה לבנה או קוטג' וגם גבינה משולשת אוכל בחתיכות קטנות.
דייסה - אם לא אוהב קוואקר אולי סוג אחר או להוסיף לדייסה פרי. אני מוסיפה לו ממרח תמרים לפעמים לדייסה.
גם במרק את יכולה לגוון - לשנות את הירקות, בשר או עוף, להוסיף קטניות או גריסים או אורז.
לנסות הרבה אבל בכל מקרה לא ללחוץ עליו.

בועת sabon

New member
ועוד משהו

הערב בא בסוף היום ויכול להיות שהוא כבר עייף. גם מערכת העיכול חלשה יותר בערב אז ייתכן שפחות נוח לו בבטן ומעדיף הנקה.

למעלה