מתי מתחילים לבדוק?

מתי מתחילים לבדוק?

אני בת 35. אם לילד אחד שנולד אחרי הריון טבעי וללא בעיות. אנחנו מנסים כבר חצי שנה להיכנס להריון ללא הצלחה. אני כבר בלחץ. האם כדאי להתחיל בברורים לדעתכם ולבדוק אם אין בעיה או להמשיך לנסות? תודה על העזרה.

לילךפ

New member
שלום לאורחת

גם אני אמא לילדה שנולדה ללא בעיות (בת 9) ואני כמעט בת 29 ומנסה להיכנס להריון כבר כמעט 6 שנים אני משכתי זמן ופשוט חבל הייתי ממליצה לך לגשת לעשות בדיקות בלי להילחץ כמובן אבל גם לא לחלום כי חבל על הזמן בהצלחה לילך

לילךפ

New member
../images/Emo32.gif רציתי לשאול שאלה מטרידה

אני ביום שלישי עשיתי החזרה ויש לי כאבים למטה באיזור הרחם והצוואר כאבים משונים שאף פעם לא היו מה זה יכול להיות האם מישהי חוותה את זה? תודה לילך

נעמה2

New member
הכאבים יכולים להיות

תוצאה של כל מיני דברים, ובין השאר - של כל תהליך השאיבה, ואפילו של ההחזרה. אל תשכחי שכל התהליך הוא טראומה לא קטנה לכל אזור הצואר והרחם עצמו, ולפעמים יש תגובה של כאב שמתחילה קצת אחרי (כמו מכה במקום אחר בגוף, שלפעמים לא כואבת מייד רק אחרי כמה ימים). אבל לילך, אם זה ממשיך ואת מודאגת - אל תהססי ותתקשרי לרופא / למרפאה. מקווה שתרגישי טוב - וכמובן, בהצלחה !!!!. נעמה

מיכל ק-ש

New member
מממ... שאלה קשה

חצי שנה היא בד"כ תקופה לא ארוכה מאוד כדי להחליט שיש בעיה להרות. רופאים נוטים לייחס בעיה לזוגות שלא הרו אחרי שנה. אבל, הגיל שלך הוא פקטור חשוב. קשה לי להמליץ לך. מצד אחד אני חושבת על המסלול שאליו תכנסי אם תחליטי שאולי יש בעיה - כל הבדיקות, הלחצים, המין המתוזמן וכיו"ב. מצד שני -"המונה דופק" והשעון הביולוגי שלנו לא מתקדם לאחור. אני אומרת לך את דעתי האישית בלבד: אני הייתי פונה לרופא/ה המתמחה בבעיות פוריות ומתחילה לבדוק בדיקות ראשוניות (זרע, רמות הורמונים וכד´). מקווה שאיחור המחזור הבא יפתור לך את הדילמה... מיכל

למעלה