"באפי" 5X14:I Was Made to Love You
אוקי תתרגלו לזה שמעכשיו אני אגיד על כל פרק שהוא היה פרק מצויין. באמת כל הפרקים מהפרק הקודם (קראש) הם ממש מצויינים ויפים. הפרק הזה הביאו לנו את אפריל- נערת החלומות!!! בהתחלה לא הבנו מי היא ומה היא עושה בדיוק. היה נראה כי מדובר בבחורה רעה שבאפי תצטרך להלחם בה, אבל בסוף התברר שמדובר ברובוט מאוהב. אני לא ארחיב יותר מידי על משמעויות הפרק ורק אגיד בקצרה שיש כאן גישה שמציגה את הגבר כעלוב ביותר, שלא מתחשב ברגשות הנשים וכל מה שמעניין אותו בסופו של דבר הוא הסיפוק המיני. החלק היפה ביותר בפרק הוא השיחה בין באפי לאפריל שלמעשה מעודדות אחת את השניה, כולנו מבינים שכל הדברים שאפריל אומרת בשיחה המרגשת הזאת (לפחות אני התרגשתי מהשיחה) הם אקטואליים לגבי באפי ובמיוחד המשפט האחרון שנקטע: and things are always darkest before... כמובן שהמילה החסרה כאן היא הזריחה, ולא סתם קטעו אותה. בלי קשר להמשך הסידרה המשפט הזה מאוד מתאים ל"באפי" ובכל עונה נוכל לשבץ אותו. לפי דעתי המשפט הקטוע הזה יכול להיות המוטו של הסידרה. כמה מילים על אפריל: התפקיד היה אמור להיות משוחק ע"י בריטני ספירס, ובגלל חוסר זמן היא לא שיחקה אותו. השחקנית שמשחקת את אפריל לדעתי עשתה עבודה מצויינת, מאוד אהבתי את הדמות שלה, ובסופו של דבר היא מאוד העציבה אותי. הסצינה האחרונה של הפרק גרמה לי ולכולם להיות המומים, פתאום באפי נכנסת הביתה ומוצאת את אמא שלה שוכבת על הסלון ללא הכרה. כל הפרק ראינו כמה שגוייס התאוששה מהמחלה, היא חוזרת לעצמה מתחילה לצאת, מחייכת, באפי ודון משתעשעות איתה הכל נראה טוב, אולי טוב מידי. לכן בסוף הפרק אנחנו כ"כ מופתעים מהעניין. שימו לב בתסריט של הפרק כל הקטע האחרון לא נמצא. כשראיתי את הפרק לראשונה הייתי המום וחשבתי שאין סיכוי שיהיה עוד פרק שימתח אותי כ"כ, שעה א"כ הבנתי כמה טעיתי כשראיתי את הפרק "Reprise" של "אנג'ל" ואני חייב לספר עליו... ספויילר לעונה שניה של "אנג'ל" פרק 15:"Reprise" הפרק הזה הוא השיא של כל העונה השניה, למעשה הפרק הזה נבנה כבר מסוף העונה הראשונה, לאט לאט פיתחו את הענינים. במשך 14 פרקים לאט לאט שינו את אנג'ל והפכו אותו למשהוא אחר, משהוא שעוד לא ראינו ולא הכרנו בו, הוא לא היה אנג'לוס אבל הוא היה חדור מלחמה כמו אנג'ל, ראינו עד כמה דרלה משפיע עליו, כמה היא מוציא אותו מכליו. בפרק הזה אנג'ל מגלה את הדבר ששובר אותו סופית, הוא מגלה בעזרתו האדיבה של הולנד שהעולם תמיד היה ותמיד יהיה רע מכיוון שבכל אדם יש רוע, בחלק פחות בחלק יותר אבל בכלנו יש רוע מסויים. העניין הזה שובר את אנג'ל והוא לא רואה טעם להמשיך להלחם, ןאז מגיע דרלה, אנג'ל שבור ומחילט לעשות הכל כדי להרגיש קצת יותר טוב, כדי להרגיש חום. הוא אומר את אחד המשפטים היותר חזקים: "I JUST WANT TO FEEL SOMETHING BESIDES THE COLD" ושוכב איתה. ואז יש לנו סצינה דומה ביותר לסצינה הקודמת בה ראינו את אנג'ל שוכב עם בחור. גשם וסופת רעמים בחוץ אנג'ל מתעורר בבהלה ונראה כאילו הוא איבד שוב את הנשמה... מיותר לציין כמה מתוח הייתי מתוח