מתי "מרגישים" את האימון?

s e l e n e

New member
מתי "מרגישים" את האימון?

התחלתי אימון לפני שבועיים - 2 מיפגשים. בינתיים זה לא מרגיש לי שזה "זה". אני משלמת המון כסף על מה שנראה לי שיחת חולין עם המאמנת, ומרגישה שאני יוצאת משם עם כמה סיסמאות שיכולתי לומר לעצמי מזמן (" את תצליחי, אני מבטיחה", לדוגמא). הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי, כך שאת התובנות יש לי, אני רק צריכה עזרה בת'כלס. לא מרגישה שהתקדמתי אפילו פסיעה. האם זה נורמלי להרגיש כך אחרי 2 פגישות בנות שעה? האם כדאי להמשיך, או לחפש מאמנת יותר מתאימה?

raz ohana

New member
selene יקרה,

מספרים על נווד שפגש בכפר נידח בסין את חכם הכפר. שאל אותו הנווד:"כמה זמן ייקח לי להגיע לעיר הגדולה?"והזקן שתק. שאל אותו שוב והזקן שתק.לאחר כמה ניסיונות נוספים, התעצבן הנווד, זרק קללה לכיוון הזקן והחל ללכת. לפתע שמע את הזקן אומר:"3 ימי הליכה". חזר אליו הנווד ושאל:"למה לא ענית לי קודם?"ענה הזקן:"לא ידעתי באיזו מהירות אתה הולך" הסיבה שאני מספר לך את זה היא כדי שתביני שלכל אדם יש קצב התקדמות שונה מאימון לאימון ואין תהליך שמבטיח תוצאות לאחר X מפגשים. מה את רוצה להרגיש?למה בחרת לעבור את תהליך האימון?מה המטרות שלך?האם את מתמסרת לתהליך עד הסוף? האם יש לך תשובה לכל השאלות הללו? שתפי את המאמנת שלך בכל לבטייך, מקסימום זה ישפר את המצב.... בהצלחה! רז

bridges

New member
מה זה "זה"

אני רואה כאן שתי אפשרויות: הראשונה היא באמת שהמאמנת לא עושה את עבודתה (בעקרון, שיחת אימון לא אמורה להיראות כמו שיחת חולין). אבל לא הייתי מגיע למסקנה כזאת לאחר שני מפגשים בלבד. בד"כ שני המפגשים הראשונים הם מפגשים של יצירת החוזה הפסיכולוגי (כן, חוזה פסיכולוגי קורה גם באימון, כמו בזוגיות וגם מול הבוס שלך בעבודה). השנייה היא שיש לך איזשהי ציפייה שזה יהיה "זה", שהמאמנת תיתן לך את ה"זה", שהמאמנת תיתן לך את הפתרון, את התכל'ס. אימון לא עובד כך. גם אימון הוא תהליך שמטרתו לאפשר לך כן להגיע לתובנות. תובנות שיאפשרו לך להשיג את המטרה ששמת לך בתחילת האימון. לכן, יכול להיות שארבעה מפגשים האימון ייראה תקוע והשיחות ייראו כמו טחינת מים לריק ופתאום במפגש החמישי תגיע התובנה שתגרום לפריצת דרך אדירה. רונן

denisbarat

New member
לפתוח את הדברים עם המאמנת

selene היקרה, מתי מרגישים משהו, תלוי מאוד בשיטת האימון עצמה, בקצב של המתאמן, בכימיה וכמובן באיכות האימון. כפי שרונן הסביר לך, בדרך כלל פגישת אימון ראשונה היא לצורך קביעת החוזה הפסיכולוגי ואילו הפגישה השנייה, על פי חלק מהשיטות לצורך קביעת המטרה הספציפית עליה את רוצה להתאמן. כך שבהחלט יכול להיות שאין עדיין מקום ל"ואוו" שאת מצפה. עם זאת, לדעתי חשוב שתשתפי את המאמנת שלך באיך שאת מרגישה, על מנת שתוכלו להתאים ציפיות להמשך התהליך. מניסיוני, כאשר מתאמן מרגיש מאוכזב מהתהליך, כפי שאת מרגישה, וזאת ללא קשר לסיבות, זה משפיע על התהליך ומכניס אנרגיות לא מקדמות. הכי טוב לשים את הדברים על השולחן וללבן אותם. בהצלחה, דניס

באימון אפקטיבי אפשר להרגיש!

אפשר לשים לב אם פתאום מתחילים לך תחושות בגוף כמו כעס או עצב או כל דבר אחר. לפעמים אנשים כשמגיעים לנקודות שקשה להם מתחילים להרדם או לכעוס או לצעוק או לבכות. אבל כדאי שתדעי שאימון ראשון ושני אלו אימוני הכרות. המאמן צריך לדעת עליך דברים מחשבות דעות איכויות ועוד. כדי שבאימונים הבאים הוא יוכל להשתמש בזה ולעזור לך לראות את הדברים שלך. בדרך שלך במילים שלך. אולי כדאי שתתני לזה עוד 2 אימונים הזדמנות. ססמאות של את תצליחי וכו' הם כמו שאמרת. ססמאות. עליך לבדוק עם עצמך האם את באמת מתמסרת. בהצלחה.

CIsaac

New member
שלום לך סלין

התלבטתי איך להתייחס להודעתך. בחרתי לכתוב לך הודעה ולהזמין אותך לנקוט פעולה, כשלנגד עיני מטרתך. לא שיתפת אותנו במטרתך - וזה אינו חיוני, אך ההתייחסות תהיה כללית באותה מידה. מה שלא יהיה רלוונטי - את מוזמנת להתעלם - פשוט כך. ראשית דברי, מה שאת מרגישה הוא נורמאלי, בודאי. ברור ממה שאת כותבת שאין לך תחושה של התקדמות. אזמין אותך לקחת בחשבון שהמאמן או המאמנת מלווים אותך, מי שיעשה את העבודה זו את. אזמין אותך לעשות כבר עכשיו - לקראת הפגישה הבאה שלך מספר פעולות - ואז לבחון את תחושתך ולקבל החלטה. היו לך עד עתה שתי פגישות - אזמין אותך לעבוד קצת ולחשוף את הרווחים שקיבלת משתי הפגישות. 1. מה היה מוקד השיחה בפגישה? 2. מה למדת על עצמך בפגישה (אפילו הדבר הכי קטן) שלא ידעת קודם לכך? 3. מה תרמת לפגישה? 4. מה עלה בשיחה שגרם לך להרגיש רגש חזק יותר? (מבוכה, בושה, גאווה, סיפוק וכד). אוכל להוסיף ולרשום שאלות - הרעיון הוא שאת לוקחת מלוא אחריות על מה שקורה בפגישה (ללא קשר - ואולי בגלל - הסכום הגבוה שאת משלמת). בחינה כזו תיתן לך את התובנה אותה את מבקשת. שתפי את המאמן או המאמנת שלך בתובנות שתחשפי (ואולי תבחרי להמשיך את האימון ללא השיתוף לאחר החשיפה הזו
) הרבה הצלחה בחיפוש שלך איציק

shir300

New member
אחרי 4 מפגשים

אצלי התחיל הוואו... ממש השבוע. בהתחלה זה היה שגרתי- כלומר מה שאני יודעת על אימון. לא שיחת חולין אבל כאילו "הקדמה". אני לא זוכרת אם בפגישה השניה או השלישית הבאתי את המטרה או הסיבה שלשמה באתי לאימון אבל אני זוכרת שהיא גם שאלה אותי למה אני מצפה ולמה באתי. עכשיו אני מרגישה שמשהו מתחולל בחיים שלי, בתוכי. לא הרגשתי את זה כל כך קודם אבל גם לא ציפיתי שזה יקרה מייד. אני מציעה לך לסמוך גם על תחושת הבטן שלך. האם בדקת את הרקע המקצועי של המאמנת? האם יש לה ניסיון? ואם לא באימון אז ניסיון חיים של עבודה עם אנשים? האם מתחברת אליה? בהצלחה

s e l e n e

New member
יש לה המון נסיון

והגעתי אליה מהמלצה של מישהי שאני מעריכה. אבל לא, אני מרגישה שאני לא מתחברת אליה. היא מעצבנת אותי עם החיוך הקבוע והסיסמאות. נראה לי שאנסה עוד פעם אחת.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
להיות גלויה

בואי נניח שהי א מאמנת מצוינת. מה שאנו רואים שאת לא מתחברת לגישה שלה ושאין כימיה. בלי קשר לכמה היא מנוסה, זה כרגע לא עובד בשבילך. הדבר הראוי לעשותו - עבורך בעיקר - הוא לומר לה את התחושות שלך. יתכן והיא תאיר את הדברים מזוית אחרת עבורך, ויתכן שלא. בכל מקרה, תצאי ממצב התסכול בו את נמצאת, ויש סיכוי שתלמדי משהו נוסף על עצמך והאופן בו את פוגשת אנשים, האופן בו את מביעה את הצרכים שלך ועל המטרות שלך באימון. סגירה נכונה של התהליך איתה תקדם אותך להבנה מה בה היה לא נכון עבורך ומה כן יהיה נכון עבורך במאמן אחר. לא כל מאמן מתאים לכל אחד - זה לא קשור לניסיון. זו עבודה בין שני אנשים וצריכה להיות התאמה בינהם. לכן בדרך כלל יש מפגש הכרות בחינם או מוזל, כדי שהבחירה הזו תתבצע באופן נכון, ללא מחויבות להמשיך לפני שמכירים.

amicar

New member
כמו שכתבתי לך ב../images/Emo30.gif

לחתוך. גם נושא החוזה לא חשוב -לדעתי. הנקודה החשובה לעשות זאת יפה. להסביר לה שזה לא מ"תחבר" לך -לתת לה משוב למה ולהפרד יפה. אם אכן בחוזה יש התחייבות ,זה חייב להיות דו צדדי,ואין לה שום דרך לחייבך לשלם.

s e l e n e

New member
אז התשובה באופן כללי היא

כלום. לא היה מוקד ספציפי לשיחה, אלא מה שהעלתי. לא למדתי על עצמי דבר, לא עלה דבר שגרם לי רגש חזק, חוץ מכעס שאני מבזבזת את כספי על שיחת חולין בת שעה. יש לי בעיה עם "לקחת את מלוא האחראיות על מה שקורה בפגישה": הרי אני לא מאמנת, ולא יודעת מה אמור לקרות בפגישה, אני סומכת עליה להוביל אותי ולכוון אותי בפגישה שכזו! בין היתר, חלק מהדברים שמרגיזים אותי הם העובדה שהיא דיברה בפגישה הראשונה על חלוקת כל פגישה לחלקים שונים, אך לא עבדה עפ"י החלקים הלוו בפגישה השניה כלל. היא גם לא התעניינה בשיעורי הבית שעשיתי (מה אני רוצה לשנות בחיי) ודיסקסנו את זה בכמה דקות אחרי שאני התעקשתי. אוף, לא יודעת מה לעשות.

כימיה עם המאמנת

לעיתים מרגישים מהר מאד שאין כימיה עם המאמנת ואז, אולי, באמת, אין טעם להמשיך. אבל, כדאי בכל זאת לפתוח את הדברים איתה, כמו שהציעו לך בתגובות הקודמות ולראות את תגובתה ואז להחליט. יפה שעמדת על דעתך לעסוק בשיעורי הבית שהמאמנת נתנה לך. יפה שאת יודעת לבקש את מה שאת רוצה. האם היו לך בעבר מפגשים עם אנשי טיפול שונים שהחלטת די מהר שאינך מרגישה טוב איתם?

s e l e n e

New member
שאלת האחרונה ממש במקום

אכן, הייתי בטיפול פסיכולוגי בעבר, עם המטפל הראשון היה לי ברור שלא אשאר כבר במהלך הפגישה, עם השניה המשכתי חודש וחצי עד שחתכתי, ורק עם השלישית נשארתי שנתיים. אני כ"כ שמחה שהלכתי עם האינסטינקטים שלי במקרים הללו, וכנראה שזה גם מה שאעשה הפעם. לא חשבתי על זה - תודה על ההכוונה!

טוב מאוד

סלן. אני שמחה שקיבלת את המענה הנכון עבורך , זה באמת מאוד חשוב לתת צ'אנס ואז להחליט לפי ההרגשה מהמיפגש. בהצלחה בכל דרכיך

הי יעל

סגרתי אג'נדה לקבוצת האימון שלי. מטרת על- כוחם של הרגלים בניהול הזמן. תודה לך ולכל מי שסייע בידי.

CIsaac

New member
את צודקת בהרגשתך

אבל אני לא מחדש לך בזה דבר, והרי אנחנו לא מעוניינים "לטחון מים", נכון? כשאני בוחר מה לכתוב לך, בראש מעייני הרווח שאת מעוניינת להפיק מהאימון. זיכרי - הכסף חשוב, אבל המחיר האמיתי שאת משלמת עבור האימון הוא הזמן שאת משקיעה באימון. יש מספר דברים שאשתף אותך בהם ושוב, לבחירתך. אני מקבל את האמירה שלך שיש לך בעיה עם "לקחת את מלא האחריות על מה שקורה בפגישה", ובכל זאת - למרות שאת מרגישה שאין לך את הידע של מה שאמור לקרות בפגישה - אזמין אותך לבחון שוב את הדברים. אם המבנה של שיחת האימון כפי שהיא תיארה לך נראה לך, עמדי על כך ששיחת האימון תהיה כך. אם הכנת את שיעורי הבית ויש לך תובנות - שתפי אותה בהם, אם יש לך תהיות - היעזרי בה לפתור אותן. אין טעם "לעבור" על שיעורי הבית שלך שוב באימון. מעניין איך כל זה נראה לך. בכל אופן, אני שומע ממה שאת כותבת שאת אכן מחוייבת לאימון - וזה מהותית חשוב להצלחת האימון. ראי מה תוכלי להפיק מכל מה שנכתב כאן כדי להועיל לעצמך במימוש האימון. באחריות ובהצלחה איציק

האם לפני שלקחת את המאמנת הזו עשית בדיקה מקיפה

כמו למשל כמה שעות אימון היא עשתה? כמו למשל איפה היא למדה? כמו למשל המלצות של מתאמנים קודמים שלה? היום ולשמחתי זה עד ה 1.7.09 כל אחד שרוצה יכול להיות מאמן אומר שהוא מאמן וזהו. מה 1.7.09 הלשכה מכניסה לתוקף את החוקים והכללים החדשים וכבר לא יהיה כזה בלגן. אני מקווה שלפעם הבאה תשאלי את השאלות שיוכלו לעזור לך להחליט. בכל מקרה, אל תתיאשי מהאימון עצמו כי זה דבר עצום ומדהים. בהצלחה.

ramib6

New member
כימיה

קודם כל מה את לא מרגישה שזה "זה"? מה היית מרגישה אם זה היה "זה " מה את מצפה להרגיש? האם את יודעת שאימון אינו ייעוץ אלא לקיחת אחריות של המתאמן שכמוב המאמן אמור לעורר. וכן כמו בכל דבר אחר אפילו כמו בשיעורים פרטיים במתמטיקה צריך שתהיה כימיה בונה לא חברית מדי מחד ולא מנוקרת מדי מאידך. התשוב האם להמשיך או לבדוק חלופות נמצאת אצלך . שלך רמי בוכניק

למעלה