מתי מפסיקים טיפול

מתי מפסיקים טיפול

שלום לגרא, יש לי תחושה שהשאלה נשאלת סביר להניח לא פעם. אשאל שוב: אני הולך לפסיכולוגית. התקופה כבר עוברת את השנה. הסיבה היא כדי לקבל עזרה לשנות התנהגות, להיפתח יותר לעולם, להכיר יותר אנשים וכיוצב. דברים רגילים שכל אחד חווה אותם. אחד הדברים שכמובן קשים לי הוא - קבלת עזרה. אך זאת לא יותר מהבעיה הגברית הממוצעת. ובכן, כמובן שיש לי עכשיו יותר עוז ויותר מחשבות שעוזרות לי להתקדם הלאה. עניין של זמן. הרבה פעמים אני מגיע לפגישה אני שואל למה אני פה. שזה הבעת רצון לצאת משם. ובכן הפסיכולוגית תמיד מציעה לי להמשיך בטיפול, מראה לי את התוצאות (כביכול), ונותנת לי מקום להביע את פחדיי ומוסיפה לי "כוח" ובשאיפה גם אומץ לעשות עוד משהו. כרגע אני יודע שלחודש הקרוב אני נשאר. לאחר מכן אני יוצא למילואים ויש חופשת קיץ. לעיתים קרובות אני חושב שדי מספיק, אני צריך להמשיך בלי הטיפול. המטפלת כמובן לא מבינה מה זה "הפסקה". היא מייעצת לי להמשיך. יצא ארוך אבל אני משאיר את זה. השאלה מתי יודעים שאפשר להפסיק טיפול? לסמוך על המטפלת שתפסיק בזמן הנכון? השאלה היא כמו לשאול מוכר האם כדאי לקנות. אני סומך על יושר מקצועי שלך ושל המטפלת שלי גם. בברכה ותודה על עצתך כמובן שכל אחד אחר, אשמח לשמוע את דעתו

שחר38

New member
זו באמת בעיה

אם אתה סומך על המטפלת שלך, ומרגיש שמה שמניע אותה זה עזרה ולא בצע כסף, ואת זה אתה יכול לדעת אחרי שנה של טיפול, אז תקשיב למה שהיא אומרת. אתה גם יכול להוריד את מינון הפגישות, אם אתה הולך אליה אחת לשבוע, תעבור לאחת לשבועיים ותראה איך אתה מרגיש עם זה, ואיך היא מגיבה, ובקיצור אם זה מתאים לשניכם.

גרא.

New member
מתחיל בגיל 30,אין תשובה גורפת

לשאלה,מתי מפסיקים טיפול. כמו בהרבה דברים, אתה יודע מתי אתה מתחיל, אבל כמעט ולא, מתי זה באמת יסתיים.באשר אליך,להבנתי היוזמה להגיע לטיפול,כולל מטרותיו,כפי שפרטת, היא שלך.ומכאן שההחלטה מתי להפסיק היא שוב שלך. אם תחושותיך הן כפי שאתה מתאר.מצד אחד, אתה שואל את עצמך, מה אני פה? ומצד שני אתה מרגיש שפור חיובי באותם פרמטרים שבעטיים התחלת את הטיפול.יש לך קייס להפסיק את הטיפול,לפחות לתקופת מה, כדי לראות ולהיווכח, אם אכן הירווחת ממנו משהוא.מאד הגיוני,ומקובל בטיפול,לקחת פסק זמן ממנו, כדי לראות אם אכן יש שפור.וודאי שזה הגיוני, כאשר סבת הטיפול אינה עקב סכון עצמי,ו/או אחרים,אלא סבות אחרות,כגון אלה שהניעו אותך לגשת לטיפול.יחד עם זה, בהנחה שהפסיכולוגית כוונותיה רציניות,ולהערכתה אתה עדיין אינך מוכן להתמודדות עם חייך ללא עזרה,אינך יכול להתעלם סתם כך מדבריה,כי המחיר שאתה עלול לשלם עבור הפסקת הטיפול באמצעו, עלול להיות כבד וחמור.בכל מקרה תמיד יש מקום לשיקול דעתו של המטופל באשר למועד הפסקת הטיפול. התנאי היחידי,הוא שבמקרה כזה הוא חייב להיות מודע לתוצאות האפשריות,כפי שהמטפל/ת שלו מציג בפניו. הסיכוי והסיכון במקרה של החלטה בניגוד לדעת הפסיכולוגית, הוא באחריות המטופל.

gesus

New member
חתיכת דילמה...../images/Emo54.gif

בשביל להמנע מתופעת "דלתות מסתובבות" אתה חייב לדעת שעשית את ההחלטה הנכונה בזה שעזבת את הטיפול. המילואים שלך יכולים להיות ניסיון מצוין לראות את יעילות הטיפול כאשר את לא נמצא בטיפול. באופן כללי ניתן לראות אם הטיפול עבד כאשר מחשיבים 3 דעות:מטפל,מטופל וסביבת המטפל.

למעלה