מתי מותר לבטל צ'ק

yurib

New member
מתי מותר לבטל צ'ק

שלום, בעל הבית שלי מאיים להשתמש בצ'ק ביטחון על מנת לתקן בדירה נזק שהיה קיים לפני שניכנסתי ולדעתי הוא לא באחריותי. הסברתי לו שאני לא מוכן שיחייב אותי בעלות התיקון אבל הוא לא מוכן לקבל את זה. אני מוכן להגיע לאיזשהו בירור - בין אם זה יהיה במשפט או לא, אבל אני לא רוצה לשלם עבור העלות עד שתהיה הכרעה שזו אכן אחריותי. את יתר החובות הסדרתי ולכן אין שום סיבה אחרת להשתמש בצ'ק. האם אני יכול לבטל את הצ'ק ? למקרה שזה רלוונטי, אציין שאמנם יש התייחסות לצ'ק הנ"ל כצ'ק ביטחון בחוזה אבל זה לא רשום על הצ'ק עצמו.

כמה שאלות

1. האם פינית את הדירה? 2. האם צילמת את הנזק המדובר? 3.מהו סוג הנזק? 4. האם יש לך הוכחה כלשהי לכך שמדובר בנזק ישן שהיה קיים קודם לכניסתך לדירה? 5. האם צ'ק הבטחון הוא "למוטב בלבד"? 4. האם בהסכם השכירות יש התייחסות כלשהי לתנאים בהם ניתן לעשות שימוש בצ'ק הבטחון?

yurib

New member
תשובות

פיניתי את הדירה אתמול. צילמתי את הנזק - תריסים שבורים. אין לי הוכחה שהם היו כך כשנכנסנו לדירה אבל בכל מקרה מדובר בנזק שנגרם מבלאי טבעי - הפלסטיק ישן ומתפורר וצילמתי את זה. הצ'ק הוא למוטב בלבד ובחוזה נאמר שהצ'ק הוא למטרת כיסוי חובות שאשאיר בדירה ותיקון נזקים.

תשובה

לטעמי תריס שבור אינו נזק הנובע מבלאי. בהנחה שאני טועה או שניתן להוכיח שהנזק היה קיים עוד קודם לכניסתך לדירה, אני מציעה לשלוח למשכיר מכתב בדואר רשום, להבהיר עמדך לדרוש שלא יעשה שימוש בצ'ק הבטחון לצורך תיקון זה וכן לדרוש קבלת הצ'ק בחזרה (בהנחה ששילמת כל החובות ואין טענות נוספות). במקביל תן הוראה לביטול הצ'ק - קח בחשבון שאם המשכיר נחוש בדעתו הוא יפתח נגדך תיק הוצל"פ.

למעלה