מתי לתת מים...

ליר13

New member
מתי לתת מים...

בני בן כ- 5.5 חודשים יונק מלא. היום הייתי בטיפת חלב והסבירו לי על אוכל מוצק (שיתחיל לאכול מחר), אולם שכחתי לשאול מתי לתת מים. עד עתה לא קיבל מים בכלל, אבל עכשיו גם האוכל המוצק וגם חם מאוד
.מה דעתכן? תודה...

1טלטלים

New member
מוצקים.מים ושאר...

היי, למה מחר?הוא עדיין 5.5 חוד',מומלץ בגיל חצי שנה,תתפאלי שלעתים,מתחילים יורת מוקדם ומגלים שתינוק בכלל "לא בקעט" ושבועיים זה הרבה זמן "לשנות דעה ",להיות בשל ומוכן,,,בכלל את רואה שהוא מגלה עניין במוצקים?יושב יציב בתמיכה?מחזיק היטב את הראש?רפלקס "דחיפת לשון" GAGE נעלם?... לגבי מים,אין צורך כרגע ושם לא בשלבים התחלתיים של הצגת מוצקים,קודם זה רק טעימות קטנות של כפית או שניים (לא ממש ארוחה) ובסיס תזונתו-הנקה!(בחלב אם יש מספיק מים ואין חשש להתייבשות אם הנקה היא לפי דרישה של התינוק). מציעה לך שתקראי כמה דברים פה וכאן וגם הנה. אסתר ציינה באחת ההודעות בדף זה שמתארגנת סדנת מוצקים עם ד"ר דני קרת ומדריכת הנקה ונטורופתית ורד לב,כדאי להתעניין! אם את לא מוצאת אשמח לצרף לך את הפרטים... תעדכני, בהצלחה!

ליר13

New member
אשמח לקבל פרטים על הסדנא...

אני מתחילה כעת עם המוצקים גם בגלל שבטיפת חלב היא אמרה שזה הזמן אבל בעיקר בגלל שאני חוזרת לעבודה בעוד שבועיים (בדיוק שהוא יהיה בן חצי שנה) וחשוב לי להיות איתו בשלב הזה של השינוי באוכל כי כשאחזור לעבודה הוא עובר למשפחתון וזה יהיה יותר מדי שינויים עבורו. אני אודה לך אם תוכלי לפרט קצת יותר על רפלקס "דחיפת לשון" כי שמתי לב שזה קיים אצלו. בשאר הדברים הוא ממש בסדר. לגבי הטעימות, גם אני הבנתי מחברות שמתחילים בכפית אבל בטיפת חלב היא אמרה לי לתת ביום הראשון 50 גרם (משהוא כמו 10 כפיות) ולמחרת 100 גרם זה לא קצת מוגזם??? תודה רבה

1טלטלים

New member
המשך ...

בוקר טוב, דחיפת לשון(קראתי לזה בטעות GAGE ,טעיתי,סליהח)-רפלקס הוא די פשוט תינוק באופן אוטומתי ידחה או ידחוף את המוצק שיימצא בפיו ע"י לשונו. זה באמת מוגזם,בהתחלה מדברים על כמה כפיות כפית,שניים ,עושים רווח בין מתן למתן של מוצק אחר לשני. לפרטים של הסדנא : ורד לב (אגב ממליצה לך גם לבקר בפורום שלה,אני עצמי נעזרית בה ולא מעט כשהייתי זקוקה לתמיכה ולמידע חיוני)052-8527755 ד"ר דני קרת: 09-7602066 מקווה שעזרתי, יום טוב תעדכני,

אלונה ע

New member
מים או חלב שניהם נוזלים

והחלב אכן מכיל מים רבים. בשבילו, אין הבדל בין מים לחלב. שניהם ממלאים לו את הבטן באותה המידה. ההבדל הוא שהחלב מכיל גם קלוריות ודברים טובים שעוזרים לו לגדול ולהתפתח, והמים מכילים... איך לומר זאת... גורנישט כלום. רק נוזלים. שזה כמובן חשוב, אבל את אותם הנוזלים היא מקבלת בחלב + כל שאר הדברים הטובים והחשובים. עד גיל חצי שנה (ואפילו יותר, תלוי מתי התינוק מתחיל לאכול מוצקים בכמויות שדורשות תוספת נוזלים) לא צריך ולא מומלץ לתת לו מים. אם הוא באמת רוצה לאכול עוד, עדיף שיקבל חלב. כתבה: רוני טל, יועצת הנקה מוסמכת כמו שאני רואה את הדברים זה תלוי אם את איתו בבית ואז את יכולה להניק כל פעם שהוא צמא או שאת עובדת ואז אין ברירה וחייב לתת מים.

ליר13

New member
מהי כמות המוצקים שדורשת תוספת

של מים? נכון, כרגע אני איתו אך בעוד שבועיים אני חוזרת לעבודה ואני מתכוונת לשאוב לו חלב. אני לא רוצה לתת לו תחליפי חלב, לדעתך ניתן יהיה לתת לו מעט מים במידת הצורך?

אלונה ע

New member
בימים מאד חמים אין ברירה

ובמיוחד אם יוצאים איתו החוצה אז בוודאי שיהיה צורך לתת לו מים (זה לא משהו רע).

למעלה