מתי לשלב בקבוק??

katimia

New member
מתי לשלב בקבוק??

היי שגית אני אמא למיה בת החודשיים ואני מניקה מלא. רציתי לשאול אם כדאי לשלב גם בקבוק מטרנה?? לפי טיפת חלב היא עולה במשקל יפה אבל אם אשלב בקבוק זה מזיק או לא כדאיי?? אני מתלבטת רוצה לשלב לה בקבוק אך גם רוצה בשבילה את הטוב ביותר. מה דעתך?

מאיהשלי

New member
בשביל מה?!

קודם כל יש לה שם יפה. גם התינוקת שלי היא מאיה והיא בת שלושה וחצי חודשים. ועכשיו לענייננו: אחרי שעשית את הדרך הזאת? את כל הדרך הקשה הזאת של ההנקה (לי לפחות זה היה מאוד קשה בהתחלה אך משתלם). אם מיה עולה יפה במשקל אז בשביל מה?! ההנקה היא התזונה והשתייה הכי טובים לך ולה ומספקים לה הכל. במקרה הכי גרוע שאת רוצה לצאת תשאבי מהציצי ותתני לה בקבוק. אבל לדעתי אין צורך לשלב. ממליצה ומבקשת שלא לשלב מטרנה שמטרנה או כל תחליף אחר. בהצלחה!!!!

katimia

New member
המשך לתגובתך

היי מאיהשלי אני כבר שואבת לפעמים, אך לא תמיד אני פשוט קצת עייפה ורציתי להיות יותר חופשייה , אך המצפון לא נותן לי. אז אמשיך בינתיים רק עם ההנקה. תודה על העידוד. דרך אגב השם של הבת שלי הוא מיה עם חיריק- Mia.

גילי51

New member
בקבוק עם תמ"ל

הי, למה את חושבת שביתך זקוקה לתוספת של תמ"ל?!!את מתארת שלפי טיפת חלב היא עולה היטב במשקל ,עדיף להמשיך להניק כמה שזה ניתן,היא כולו חודשיים ועד עכשיו היא קבלה את הטוב ביותר,למה לא להמשיך בזה?האם יש לך סיבה מספיק מטצדקת,כמובן,מבחינתך,על מנת לשלב בקבוק. לעדכנך,ברגע שמתחילים להוסיף בקבוק עם תמ"ל בעצם מאותתים לגוף שכבר חא צריך חלב ולאט לאט חלב יגמר .ועוד סיבה מאיפה לך לדעת שתינוקת בכלל תרצה לקבל אותו,עלית בדעתך שהיא אולי אלרגית לחלב פרה?אני יכולה להמשיך ולהביא טיעונים די חזקים,אך אין זה מקום ואני לא אטיף ,סה"כ הבחירה היא בידייך. אין כמו חלב של אמא ו שום תמ"ל כמה שמושלם הוא לא יהיה לא השתווה לחלב ! בהצלחה רבה בהמשך הדרך! אמא של טל מניקה כבר שנה וחודש.

katimia

New member
המשך בקבוק עם תמ"ל

וואו כל הכבוד לךגילי שאת מניקה כבר שנה, איך את עושה את זה?? חשבתי שמישהי פה תבין אותי ורק יורדים עליי אהה?? האמת שאני אוהבת להניק אך בזמן האחרון היא רוצה כל שעה וחצי שעתיים לאכול וזה מתיש אותי. נראה לי שאני אמשיך לסבול בשקט בשביל המלאך היפה שלי ותודה רבה לכן על העידוד.

גילי51

New member
לאמא של מיה עם חיריק...

היי לך, אז...זה פשוט ,כל פעם שרציתי או שצצה מחשבה להפסיק הייתי נזכרת בילדים שנפגעו בגלל שאכלו תמ"ל של רמדיה ושה היה רק מחזק אותי ומוכיח למה כן לדבוק בהנקה!ובלי לשים לב כבר עברה שנה וחודש וטל ממשיכה לינוק בקביעות- מדי בוקר ולילה(ארוחת ערב).אני די נהנית וגם טל,האמת הרבה שאלו עד מתי והרימו גבה ואז,פשוט אני פשוט עונה ---עד הצבא! אני מסכימה איתך לגמרי שבחוד' ראשונים לעתים "נשבר" מהנקה ורוצים להפסיק,אך ברצוני רק לעדכן אותך שעם הזמן זה רק משתפר :זמני הנקה הולכים ונעשים קצרים יותר ,תינוק "משדרג" את יכול היניקה ,שאיבות או לגימות נעשות חזקות יותר ומהירות יותר ,לכן זה מקצר את הנקה + מגיל חצי שנה (לפי המלצת מ.הבריאות)ניתן להוסיף מזון מוצק וככל שמיה תגדל כמויות של מזון מוצק ילכו ויגדלו ולאט לאט תשארי כמוני עם 2-3 הנקות ביום,אבל הכל כמובן תלוי במיה בקצב הגדילה שלה והתעניינותה במזונות אחרים. לסיום,נותר לי רק לחזק אותך ולעודד להנקה טובה ! המשיכי כך ,את נותנת את הטוב ביותר למיה ------ חלב שלך ! בהצלחה רבה, אמא של טל

sagitlaleche

New member
שילוב בקבוק../images/Emo20.gif

katimia, השאלה מה הצרכים שלך ומדוע את מעוניינת להוסיף תמ"ל. אל תשכחי, שעד עכשיו בתך קיבלה את המזון המתאים לה ביותר. מכיוון שאין סיבה "אמיתית-רפואית" לתת תוספת, איני רואה סיבה מדוע להציע לבתך תמ"ל. תוספת של תמ"ל יכולה לגרום להתמעטות החלב שאת מייצרת ואולי בתך אף אלרגית לתמ"ל? הטוב ביותר עבור תינוקות הוא חלב אם. הוא המזון המושלם עבורם. אם את יוצאת מדי פעם וצריכה לתת לבתך חלב, עדיף שיהיה חלב אם שאוב על פני תמ"ל. אם את צריכה לתרגל את גופך לשאיבה לקראת חזרה לעבודה, את לא חייבת לתת לבתך את מה שאת שואבת. את יכולה להקפיא את החלב ויהיה לך סטוק במקפיא לשלושת החודשים הבאים. ואם את רוצה להרגיל את בתך לבקבוק, מספיק בקבוק פעם בשבוע.

למעלה