מתי לפתוח את היין?

Pinhas1980

New member
מתי לפתוח את היין?

שלום .

יש לי כמה בקבוקים שהייתי מעוניין להמלצה מתי לפתוח אותם.

Clos De Gat Ayalon Valley 2004
Recanati Special Reserve 2005
Marques De Riscal Gran Reserva 2001
La Rioja Alta Rioja Viña Ardanza Reserva Especial 2001
Faustino Edicion Especial 2001
Gaja Barolo Dagromis 2005
Gaja Langhe Sito Moresco 2006
Château Lafleur Gazin Pomerol 2006

תודה.

מניסיוני הדל

אני משער שאתה מדבר על בקבוקים שנשמרו בתנאים אידיאליים (מקרר יין) - אחרת צריך לפתוח את הכל בהקדם

איילון 04 - טעמתי לפני שלוש שנים והיה מרשים מאוד ויחסית מוכן לשתיה. אני מהמר שהוא מצויין עכשיו אבל קשה לי להעריך את יתפתח עוד בעתיד. אם זה היה בקבוק שלי הייתי פותח בשנה הקרובה כדי לא להסתכן (למרות שיכול להיות שזו זהירות מוגזמת).

רקנאטי 05 - אני מעריך שעכשיו הוא מוכן לשתיה. יכול להיות שיש לו עוד לאן להמשיך להתפתח אבל אני מאמין שזה זמן לא רע לפתוח ולהנות ממנו.

הפאוסטינו 2001 - טעמתי לאחרונה, מוצלח מאוד, מוכן לשתיה, ימשיך להתפתח בשנתיים שלוש הקרובות אבל מהנה מאוד. אפשר בהחלט לפתוח ולהנות.

גאיה סיטו מורסקו - טעמתי לפני שנה את בציר 99 שהתנהג כמו יין צעיר אבל מוכן לשתיה. התרשמתי ממנו מאוד. אם יש לך סבלנות ומקום במקרר - חכה עם 06 עוד הרבה, נניח, לקראת סוף העשור הנוכחי. 2006 הייתה שנה טובה באזור (למרות שהמבקרים אהבו יותר את 07 - הייננים המקומיים הרבה יותר אוהבים את 6 ו-8).

אני משער מהרשימה שחנות הבית שלך היא דרך היין. דע שההמלצות שקיבלת הן טובות - מדובר על יינות מצוינים ורובם גם מבצירים טובים מאוד.

אם זה מעניין אותך אני יכול לתת קישור לדברים שכתבתי על היינות שהוזכרו לעיל, ובלי קשר - נשמח מאוד לשמוע מה דעתך על היינות כשפתחת אותם

alexvis

New member
קלו דה גת

הוא היחיד ששתיתי, לפני כחצי שנה, לדעתי הוא היה כבר בירידה.

er77

New member
אני שתיתי את הקלו דה גת לפני כחצי שנה,

היה מעולה מס' דקות לאחר הפתיחה, ועוד יותר טוב שעתיים לאחריה. ולדעתי בשיא. לדעתי יכול להחזיק לפחות עוד שנתיים.

למעלה