מצטרפת לאפרת. לבוא בלי לוודא מתי
נוח, בעיקר אם זה בשעות קבלה של הילדים או פיזור של ההורים אחרי הצהריים, פוגע בילדים שנמצאים בגן. אצלנו הגיע זוג מאד נחמד עם ילד בשעה 16:50. הם התפלאו שהמטפלות לא היו פנויות אליהן. מה הם בדיוק חשבו, שאנחנו באים לקחת את הילדים ואנחנו בעדיפות שניה? יותר חשוב להעביר להורים מה שלום הילדים ואם צריך להביא להם משהו מאשר למכור את הגן. פניתי אליהם, הסברתי שאני מוכנה לענות על שאלות מנקודת המבט של הורים בגן, אם הם רוצים, עוד עשר דקות בחוץ, כך שהמטפלות יוכלו ללכת הביתה. הסברתי שיש מנהלת בגן והיא זו שצריך לפנות אליה בעניני רישום והיא מלווה את הביקור במקום המטפלות, ואם הם רוצים להתרשם מהגן אלו הן שעות השינה של הילדים (לשיחה שקטה) ואלו שעות הפעילות הרגילות, שהן יותר מייצגות מבחינת התנהלות הגן, ובהן גם לא מפריעים. לגבי הורים שנמצאים בגן: בתחילת השנה ביקשו שלא נאריך בפרידות בגלל שזה מותח את טקסי הבוקר ומזכיר גם לילדים שנפרדו לפני חצי שעה מההורים שהם מתגעגעים. ביקשו להשאר באופן סביר (עד חצי שעה, למשל) ואם רוצים יותר לבוא מוקדם, כך שניתן יהיה להתחיל בשעה מסוימת בפעילות. היום אין הגבלה בכלל, מתי שרוצים באים והולכים, ומעולם לא היתה בעיה. כשהחזרתי את הילדים מחיסון בשעת ארוחת הצהריים הזמינו אותי לאכול עם הילדים... בקיצור, הרגשה של משפחה. אצל הגדולה שלי הגננת מוכנה לארח הורה בגן לפעילות או כאירוח נטו בעיקר משעות ההתעוררות של הילדים אחה"צ, למשך שעתיים או יותר, כדי להיות עם הילד. לפי דעתי זה מספיק טוב.