מתי לערוך ביקור בגן?

מאיו

New member
מתי לערוך ביקור בגן?

אני מתכוונת לערוך ביקור פתע בגן פוטנציאלי לשנה הבאה. באיזו שעה כדאי להגיע? בשעת לחץ - כשהילדים מגיעים / אוכלים או בשעת רגיעה - זמן משחק / זמן חצר?

אפרתש

New member
אזהרה קלה על ביקורי פתע:

אל תיעלבי אם הגננת לא תהיה נחמדה אליך. זה לא בהכרח כי היא מסתירה משהו, אולי זה כי את מבקרת הפתע החמישית שלה באותו שבוע ... היתרון בשעת רגיעה, זה שאת יכולה לבקש להישאר קצת ולראות מה קורה בגן. בשעת לחץ, אולי תתבקשי לקצר את הביקור. בשעת בוקר מומנט ההפתעה לא כלכך גדול. כלומר - אולי מהרגע שתהיי שם, כל הילדים יתקבלו בצורה מאד נעימה, למרות שכשאין אורחים הגננת הרבה פחות נחמדה. היתרון בשעת האוכל הוא שאם הגננת מתקשה לתפקד בשעה הזו, היא לא תוכל לעשות לך הצגות.

מאיו

New member
בגן הזה לא אוהבים ביקורי פתע

אז אני בטוחה שהיא לא תהיה נחמדה בכל מקרה

בטח שהיא לא אוהבת

מי אוהב שהוא תחת עין בוחנת? אבל מי שואל אותם... ממש נחמד צידה שהיא לא אוהבת...אז איך בדיוק את אמורה לשפוט את התפקוד שלה... ובכלל ואם תרצי שלבוא אחרי שהילדה כבר תהיה בגן הזה? גם אז זה לא יראה לה?

אפרתש

New member
ואם הילד שלך היה בגן?

היית רוצה שבכל יום יהיו בגן מבקרים, שיעסיקו את הגננת בשאלות במקום שהיא תקדיש את תשומת הלב לילדים? פעם שלחתי מישהי מהפורום למשפחתון שהבת שלי היתה בו. אחרכך היא סיפרה לי שהמטפלת דיברה איתה חצי שעה. זו חצי שעה על חשבון הילדים, ואני לא אהבתי את זה. יש כאן באמת בעיה קשה, כי אי אפשר לצפות ממך לשלוח לגן בלי לבדוק אותו קודם (אלא אם כן זה גן עיריה, ואז אין לך מה לבדוק, וממילא הם שולחים את הילד שלך לאן שהם רוצים). אז אפשר לנסות לאסוף אינפורמציה מההורים (יתכן ומה שתשמעי יפסול את הגן, אז למה לבדוק?). ואפשר לבקר בשעות שהגננת מבקשת. אפשר לראות הרבה דברים גם כאשר הביקור מתוכנן. אני רואה סיבה לביקור פתע אם יש חשש ספציפי (למשל - שמעת שמועות שהגן איננו נקי מספיק, ואת חוששת שאם יחכו לבואך - ינקו במיוחד).

Shellylove

New member
אבל יש פיתרון ביניים

אפשר לבוא ולראות ואח"כ לשאול את הגננת את כל השאלות (בטלפון, אחרי זמן הגן- מתי שהיא פנויה). אצלנו מאפשרים לבוא מתי שרוצים אבל היא אומרת מראש שלא יהיה לה פנאי לדבר אז שיבואו להתרשם ויכינו שאלות ואח"כ ידברו איתה בטלפון.

אפרתש

New member
בהחלט

ואני מאד מעריכה גננות שגם עומדות במילה הזאת. בגן שלנו היה פטנט נחמד בתחילת השנה - ההורים של הילדים החדשים בגן הוזמנו להישאר בגן בשבוע הראשון של השנה. אבל כדי לא להוות מטרד, נתנו לנו עבודות. ישבתי וגזרתי ריבועי בד לצורך איזו עבודה שהילדים עשו בהמשך השנה. ככה שגם הורים שבמקרה אחר היו מסתובבים בגן ורק מפריעים לילדים שלהם, ישבו בשקט. הילדים התנהגו בטבעיות, ומצד שני - כשאני גוזרת ריבועי בד, אני עדיין מסוגלת להסתכל מה קורה סביבי. (ולפני שתיעלבו שקראתי לכם "מטרד" - אני מכירה לפחות אמא אחת כזאת. שכשהיא מביאה את הילד שלה לגן היא חייבת לספר לגננת מה כל אחד מילדיה עשה אתמול, ולאיפה הם נוסעים בשבת, והיא מנסה להגיד לילד שלה במה לשחק ועם איזה ילדים ומתקנת את הילדים אם היא חושבת שאיך שהם משחקים זה לא נכון...)

bluefish

New member
בגן שלנו לא אוהבים שההורים נשארים

בהתחלה זה הפריע לי לא כי חס וחלילה חשבתי שקורה לו שם משהו רע אלא כי רציתי לראות מה הוא עושה. אבל חברה שלי שגננת בגן אחר הסבירה לי גם אם הורה נמצא ולר "מפריע" זה שהוא נוחך גורם לדינמיקה של הקבוצה להשתנות וזה הרבה פעמים גם מפריע לגננת להתרכז כולה במה שקורה עם הילדים. היא אומרת שזה מרגיש כמו שמישהו עובד ומישהו אחר מסתקל מעבר לכתף שלו לראות מה הוא עושה.

א אוהל

New member
אצלנו בגן ההורים מוזמנים לבוא מתי

שהם רוצים בקבוצה של הצעירים (גילאי 2-3) והגננת אמרה לנו בפירוש באסיפת ההורים לפני כמה חושדים שאנחנו מוזמנים רק שנתאם עם הילדים שלנו מתי אנחנו באים ומתי אנחנו הולכים - אין צורך להודיע/לבקש מראש אישור מהגננות. גם בבקרים כבר קרה שהאפרוח לא רצתה להיפרד ממני ונשארתי שם כמה שהיא רצתה וכשהילדים אכלו ארוחת בוקר כמובן שהוזמנתי להצטרף ונשאלתי אם גם אני רוצה צלחת - ושאני לא ארגיש לא נעים כי יש מספיק אוכל
בקבוצה של הבוגרים (3+) אני יודעת שמבקשים רק שההורים לא יהיו נוכחים בזמן ה"מפגש" היומי. נראה לי מאוד מוזר גן שלא מרשים להורים לבקר ולחוות את הפעילות ואת מה שעובר על ילדיהם בו...

הפיתרון בגן שלנו

יש אצלנו גגנת היא "אם בית", היא הגננת ש"מארחת" בתקופת הביקורים. הם יודעים שבתקופה הזו צריך תגבור והם נערכים לכך בהתאם. מסכימה שביקור של הורים הם "מטרד" אבל חייבים לעשות זו. והגננת יכולה להבין זאת. שאני עשיתי סבב ביקורים לכולם הגעתי ללא הודעה מראש. לא הצקתי ולא שאלתי, עמדתי 10 דק'-רבע שעה מהצד והתרשמתי - זה הספיק לי לדעת במי לבחור... היו גננות נחמדות יותר ונחמדות פחות, אבל זה לא מה שהכריע אצלי. בקשר לפיתרון היצרתי של הגן, אני יכולה להגיד לך שהיו ימים שרציתי לבוא לצלם את הילדים בגן (בכל זאת אני צלמת וזו תעודת עניות שאין לי תמונות של הבת שלי בגן) אז הבת שלי לא רצתה לעשות כלום חוץ מלבשת לי על הרגליים... למדתי מיזה ויותר לא באתי "להפריע"

מצטרפת לאפרת. לבוא בלי לוודא מתי

נוח, בעיקר אם זה בשעות קבלה של הילדים או פיזור של ההורים אחרי הצהריים, פוגע בילדים שנמצאים בגן. אצלנו הגיע זוג מאד נחמד עם ילד בשעה 16:50. הם התפלאו שהמטפלות לא היו פנויות אליהן. מה הם בדיוק חשבו, שאנחנו באים לקחת את הילדים ואנחנו בעדיפות שניה? יותר חשוב להעביר להורים מה שלום הילדים ואם צריך להביא להם משהו מאשר למכור את הגן. פניתי אליהם, הסברתי שאני מוכנה לענות על שאלות מנקודת המבט של הורים בגן, אם הם רוצים, עוד עשר דקות בחוץ, כך שהמטפלות יוכלו ללכת הביתה. הסברתי שיש מנהלת בגן והיא זו שצריך לפנות אליה בעניני רישום והיא מלווה את הביקור במקום המטפלות, ואם הם רוצים להתרשם מהגן אלו הן שעות השינה של הילדים (לשיחה שקטה) ואלו שעות הפעילות הרגילות, שהן יותר מייצגות מבחינת התנהלות הגן, ובהן גם לא מפריעים. לגבי הורים שנמצאים בגן: בתחילת השנה ביקשו שלא נאריך בפרידות בגלל שזה מותח את טקסי הבוקר ומזכיר גם לילדים שנפרדו לפני חצי שעה מההורים שהם מתגעגעים. ביקשו להשאר באופן סביר (עד חצי שעה, למשל) ואם רוצים יותר לבוא מוקדם, כך שניתן יהיה להתחיל בשעה מסוימת בפעילות. היום אין הגבלה בכלל, מתי שרוצים באים והולכים, ומעולם לא היתה בעיה. כשהחזרתי את הילדים מחיסון בשעת ארוחת הצהריים הזמינו אותי לאכול עם הילדים... בקיצור, הרגשה של משפחה. אצל הגדולה שלי הגננת מוכנה לארח הורה בגן לפעילות או כאירוח נטו בעיקר משעות ההתעוררות של הילדים אחה"צ, למשך שעתיים או יותר, כדי להיות עם הילד. לפי דעתי זה מספיק טוב.

bluefish

New member
אני ממליצה לראות פעמיים

לבוא פעם אחת לראות אותה פעולה בזמן פעיל, ועוד כדי לדבר איתה ושתקדשי לך תשומת לב ברוגע. זה גם נותן היזדמנות לחשוב ולשים לב לדברים שפעם ראשונה לא שמים לב עליהם. אני הייתי בגן שבפעם הראשונה, בפתע, באותו רגע מאד התלהבתי אבל כשחשבתי על זה נזכרתי בדברים שלא נראו לי ושחזרתי לשם פעם שניה זה צרם לי עוד יותר. וגם זה שאת מפתיעה זה לא אומר שמה שאת רואה זה מה שקורה שאת לא שם. לדעתי מאד חשוב לעמוד כמה דקות בחוץ ולהקשיב למה שקורה ביפנים. איך מדברים עם הילדים ואיך מתיחסים למישהו שבוכה כשהם לא מרגישים נוחכות של מישהו שבודק אותם. אז אם נראה לך את יכולה להתריע בטלפון שאת בחוץ ואם אפשר להיכנס.

למעלה