מתי לספר?

נמצק

New member
מתי לספר?

לאחרונה הופיע בשוק ספר שעניינו מספרי ספורים וספוריהם. ושם מעלה המחברת שאלה רטורית - רטורית כי התשובה ברורה ובכל זאת המחברת עונה עליה - לאמור "מתי לספר סיפור?" והיא מונה שם שורה של ארועים שהסיפור יפה להם. וכלום יש ארוע שסיפור מתאים לא יתקבל בברכה? ארוע כזה ברצוני לחלוק עמכם. בשבת האחרונה התקיימה אזכרה במלאת שלש שנים לפטירתו של חבר שלי. בחור בן 60 שנפטר ממחלת נוון עצבים. משהו איום ומזוויע. לא השרירים התנוונו אלא נערכת העצבים המניעה אותם. והאיש היה בהכרה צלולה עד הרגע האחרון אבל לאט לאט חדל לתפקד. בתחילה תנועות מטוריות עדינות אחר כך תנועות מוטוריות כבדות יותר, ניטלה ממנו לאט לאט יכולת הדיבור, האכילה. מה אגיד לכם? היה עצוב לראותו.לזכרו הוקמה נקודת צפיה ביער בקרבת ירושלים. השבת כזכור היתה שמשית וחמימה והתקבצה קבוצה גדולה של חברים. העלינו את זכרו של האדם שדעך כשהוא עדיין במלוא כוחו. והחברה דברו. דברו עליו כמנהל, כאבא, כבקיא בנושאים שונים במזרח התיכון בכלל ובמדינה בפרט. ואז התבקשתי אני לשאת דברים. בחרתי לספר את הסיפור המופיע בקישור. ההקשר לחברות של האיש, ליחסו התומך, המוכן לסייע לחברים, בלט גם ללא צורך להרבות במילים. מה אגיד לכם? הרושם היה אדיר. הסיפור הרשים. וכך, בטקס אזכרה, סיפור קצר עשה את העבודה מבלי להכביר במילים.

בחרת את הסיפור המתאים לרגע

בחירה יפה. לא מדברת על הקושי והסבל אלא על מה שייזכר לשנים רבות יותר ועדיין יש לו נגיעה למוות. ובכל זאת, יש פעמים בהם סיפור לא יצלח- כשהקהל אינו בשל לשמוע, כשהמספר אינו מכוונן למה שמתרחש באמת. כדי לחבוט כדור טניס צריך להיות על המגרש הנכון, עם הציוד המתאים, לקהל שרוצה לראות טניס, מול יריב ראוי עם היכולת המתאימה ולפני החבטה להתבונן רגע על המגרש, להניף את הרקטה והכדור ורק אז לחבוט. אותו הדבר סיפור. בברכה,

נמצק

New member
היטבת לתאר.

ככה זה היה בדיוק. האנשים ישבו כשפניהם לנוף. היה יום בהיר, האוויר נקי וצח כלאחר גשם. השמש חממה והאנשים הסתכלו על הנוף. זה שלפני האריך בדיבור ורוחם של האנשים היתה קצרה. ואז התבקשתי לעלות ולשאת דברי. כמו שאת אומרת, התבוננתי בקהל. לא הסברתי ולא אמרתי כלום. נכנסתי לסיפור. לקחתי כמה שניות ,חשבתי עליו. התרכזזתי בו . בינתיים המלמולים פסקו. חלק גדול מהאנשים מכירים אותי.רצו לשמוע מה יש לי לומר. חיכו והאזינו. ואז................ נשימה עמוקה..................... ו................ "איש וכלבו מגיעים לשמיים..................................." והסיפור רץ. אף אחד לא הוציא הגה. כולם בלי יוצא מהכלל הקשיבו. ואני, מספר לאט, "טועם" כל מילה, יחד עם הכלב והאיש הולך בשביל העפר, לאט. שותים מהמים ואז באה שורת המחץ " לא אנחנו שמחים שהם לוקחים אליהם את מי שמוכן להשאיר את חבריו מאחור". וזהו. היו כמה שניות של שקט ואז בא פרץ של מחיאות כפיים. וראית ממש איך אנשים חוזרים מהיכן שהיו לכסא בחורשה מול הנוף המהמם. הסיפור עשה את שלו. אחר כך ניגשו.. אמרו מה שאמרו............ אבל זה סיפור אחר.

נמצק בחרת עם כל הלב

זהו סיפור מלא אור ותקוה ויפה שספרת אותו, בטוח שהו נהנה לשמוע שם למעלה. תודה ששתפת אותנו בסיפור שלך

למעלה