מתי להעתיק ומתי לשנות?

tapas tapas

New member
מתי להעתיק ומתי לשנות?

אני מתכנן עולם שיהיה מבוסס הרבה על השומרים מההסטוריה שלנו ואולי גם על הבבלים והאשורים. אני אשתמש באלים ובשמות רבים שהיו קיימים אצל השומרים. השאלה באלה שמות להשתמש ובאלה לא? כי אני הולך ליצור עולם פנטזיה שלא הולך להיות עותק אחד לאחד למסופוטמיה ההיסטורית. אז יתכן מאוד ששימוש בשמות מסויימים יצור בילבול. למשל אם אני אשתמש בשומרים כשם של עם מסויים וגם בשמות של הערים השומריות, אז אנשים שמכירים את ההיסטוריה של השומרים עלולים להתבלבל לעיתים קרובות עם עובדות גאוגרפיות מההיסטוריה, כאשר בעולם שלי המקומות והצורה של הערים יכולות להיות שונות מאלו שאני משתמש בשם שלהן. מצד שני, אם אני משתמש בשם של מפלצת מסויימת שלא ידוע עליה הרבה, ואני אוסיף פרטים למפלצת כראות עניי, אז זה בוודאי לא יצור בילבול. אז איזה שמות כדאי להעתיק ואילו ליצור בעצמי? יש לכם עצות?

tapas tapas

New member
תוספת

היתרון של השימוש בשמות שהיו קיימים בהיסטוריה הוא ש: א) לא צריך להמציא שמות בעצמך. להמציא שם יכול להיות לא פשוט, במיוחד אם רוצים שהוא יהיה תואם לשפה מסויימת עם החוקים משלה. ואני כן מתכוון להשתמש בשפה השומרית לשמות בעולם שלי. ב) אם משתמשים בשם שהוא מוכר אז יש לשם הזה מעין קונטציה או הילה משלו. שזה גם יתרון וגם חסרון. למשל אם למלך של העיר אני אקרא גילגמש אז יהיה לשם הזה קונטציות רבות. שמצד אחד יכולות לתרום לאווירה של העולם, ומצד שני אם אני ארצה לעשות משהוא ששונה מהקונטציות האלו בהקשר לדמות הזאת אז זה יקשה על ה"קוראים" לקבל את זה.

Nihau

New member
גנוב כל דבר שלא ממוסמר לרצפה

ממוסמר לרצפה= כל דבר שיש לך חשד סביר שהשחקנים שלך יזהו או ישייכו לו משמעויות שאתה לא מעוניין בהם. לכן גלגמש לא יתאים כשם למלך אם התןכניות שלך למלך הזה שונות מהותית מההיסטוריה המוכרת לשחקנים על אותו המלך. הרוב המאוד גדול של המידע שיש לך לא נמצא בידי השחקנים אלא אם הם יטרחו וישקיעו לברר ולקרוא על התקבויות העתיקות הללו. רוב השחקנים לא יטרחו עד כדי כך אז אתה יכול לגנוב בשקט. היתרון בגניבה כזו היא שעם השפה מגיעה גם אווירה מסויימת, לקרוא למישהו שאקאלאקה מרובה הזנבות נותן אווירה אחרת מאשר לקרוא לו יוסי לויץ.

Super Monkey

New member
ת'כלס...

כמה כבר אנשים בקיאים במיתולוגיה השומרית? תלוי כמה היסטוריונים יש לך בחבורה. אם החבר'ה לא מכירים את ההיסטוריה של מסופוטמיה אז אתה יכול להעתיק חופשי. למעשה, הרבה שיטות ועולמות משחק מציגים עירבוב בין מיתולוגיה והיסטוריה. תראה למשל את World Of Darkness של White Wolf - לקחו את ההיסטוריה של העולם אבל מעורבבת עם ערפדים, אנשי זאב ועוד כל מיני ולדעתי (לפחות בגרסה של VTM שקראתי) זה עובד לא רע.

tapas tapas

New member
נכון אבל...

היתרון בשימוש של משהוא קיים הוא שיש המון חומר שאנשים יכולים לקרוא. וזה טוב שיש לך חומר על עולם מסויים, כי לדמות בעולם מסויים צריך להיות בעיקרון הרבה ידע על העולם הזה. הרי היא חייה בו הרבה שנים. ואם אתה ממציא עולם חדש, אז פתאום יש לך דמויות שחיות בו ולא יודעות הרבה על העולם שבו הן חיות? כך מצד אחד אתה רוצה שיהיה לך חומר ששחקנים יכולו לקרוא שקשור לעולם שלך, מצד שני אתה לא רוצה שהחומר הכתוב הזה יגביל אותך. או יותר גרוע, ששחקנים יקראו משהוא אחד ובעולם שלך זה בכלל אחרת לגמרי. לכן אולי צריך להשתמש בדברים שיש עליהם כמות מסויימת של חומר שלא מגבילה. כלומר שיהיה מידע שיהיה אפשרי לקרוא, אבל לא יותר מדי מידע שמונע ממך להתאים את זה לצרכי העולם שלך.

מה שהייתי מציע זה להעתיק

את התמה של כל עיר/מלך/אל שאתה משתמש בהם, אבל להכניס טוויסטים וחידושים משלך על התמה- גילגמש שלך יכול להיות מלך שנראה גדול, אבל רק כי הוא מקשיב ליועצים שלו שמפעילים אותו כמו בובה, או שבנוסף להיותו מלך גדול הוא גם קנאי לא קטן או רודן או בעל תכונת אישיות לא מחמיאה אחרת.

tapas tapas

New member
גילגמש באמת היה רודן :)

ממש לא הבנתי את המשפט שלך. אולי אני לא יודע עיברית. מה זה התמה?

רמשטיין

New member
WOT

ל"עולם האפלה" יש קטע מגניב הם ישבו וחיפשו כל שם שנשמע "מגניב!" ואספו את כולם לערמה והדביקו להם קוניטציות לא ממש קשורות לפעמים לדוגמה: "קמארילה" = מועצה בשפה הגאלית, הידעת? אני תוהה אם אולי יש איפשהו בדבר הזה, "אינטרנט", מחולל שמות מגניבים, ואם לא, צריך מישהו עם הרבה זמן, אפס חיים, וידע בתכנות של דברים כאלה שיעשה כזה מנוע חיפוש אסוציאציות. זה, יהיה מגניב! אבל אם אין, תעשה מה שאני וכל אחד שרוצה לקיים אמינות במשחק שלו עושה, תתחיל לבצע מחקר רקע על התקופה, השמות, כל הטלנובלה המלכותית אתה בטוח תמצא איזה אילן משפחתי שתוכל להשתמש ממנו בשמות בני דודים מדרגה חמישית של דרייאווש. שוב דוגמה מ"עולם האפלה": ידעת למשל ש-סת', אבי כל ערפדי הנחש, הוא נכדו של קין, שת, ואבי אבי סבו של נח? זה מופיע בספר בראשית נק' למחשבה, ר'.

מירטל

New member
הבלש כתב משהו באורק

פעם, על איך לגנוב מספרים. תרשה לי לחפש קישור.... http://www.the-orc.com/magazine/view_article.html?article=162&singlelink=true&sender=1024

ogmios

New member
ניטפוק לקישור

http://magazine.the-orc.com/view_article.html?article=162&singlelink=true אותו הדבר, אבל תומך גם ברזולוציות מסך קטנות יותר. כן, אני יודע, אני צריך לפתור את זה תשתיתית. ככה זה שיורשים קוד מצייר שהחליט שהוא יודע לתכנת.

למעלה